s.a.geçtiğimiz yaz 3 4taklalı 15 20 seferli saatlik ERKEK ARAP kuş bisezon önce uçtu yavruyken oyunu bu şekildeydi kışa girerken yatırdım ,2 3 taklalı 10 15 metre kaçan 1. 5 2 saatte 20 25 seferli DİŞİ BİR SABUNİYLE eşledim bunlardan bi tane tek beyazlı 14 kuyruk gök erkek aldım 1. yavru ,2. yavrular erkek arapla erkek gök çıktı..ne dişinini nede erkeğin anasında babasında akkuyruk var nede 14 kuyruk..baharda akkuruk yavruyla babayı uçurmaya başladım erkeğin ekeliğinde ne yaptığını görmek lazımdı erkek yavruluğundan daha da güzel oynadı..
akkuyruk yavruda 2 ay içinde oyun söktü..yavru öyle oynuyorduki tamam buldum kuşu yırtık diye seviniyorum..kuş 2.5 3 saatte 60 70 arası sefer yapıyor 2 3 taklalı 10 metre altında ama oyunu pekiştirdikce seferlerini düşürsede mesafeyi açıyordu..malesf kuşun sonunu görmek nasip olmadı 10 haziranda babsıda dahil 16 tane kuşu sansara verdim..
2. yavruları uçurmaya başladım abileri iyidi ya bunların üzerine titriyorum..arap kısa zamanda serte girdi havada kanat kilitleme başladı sonrada saraklandı.biri istedi bende hediye ettim..
gök erkek oyun söktü oda çok gevşek çıktı ocağın ilk haftasıydı atmacaya yem oldu...
aramaya devam... :hhh: