SİZİ ŞAŞIRTAN YAVRULAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tolga40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

tolga40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TOLGA ÖZKAN
Meslek
teknik eleman
İlgi Alanı
Kediler
Slm anasını babasını bildiğiniz kuşlardan bazen çok iyi oynayan kuşlar çıktığı gibi bazende ikitane süper kuştan sıradan kuşlar çıktığını hepimiz duymuşuz yada görmüşüzdür bunun gibi sizi çok şaşırtan kuşlarınız oldumu :slm: olduysa ana baba nasıldı sizce neden tutmadı yada neden tuttu :slm:

olmazmı be tolga abi
bende bi dişi donuksienekli vardı soyunu iyi bildiğimiz oyunu sert güzel ama kendi oyunlu değildi
neyse ona bi isli erkek aldık ayaklı boylu postlu yatık kuş hafiften sarak
neyse vurduk abi çikçik yavru 3.yada 4. uçurmada zere giriyodu (deli takla) ya neyse ama zeri ağır ama olduğu yerde saydırıyodu
uçurduk biraz cözüldü dama gelio yavrular 3metreye 10 taklayı yığıp gidiyo
neyse 3 yavru hep aynı hareket
ya dedik yavrular erken zere giriyo idmansız kanatları güçsüz çüçükken zer yapıo dama düşüncede zorlanıo dedik
neyse dedik sonraki yavrularıda geç uçuralım kanatları güçlenince tüyey yakın biş zamanda
yerden bile kaldırmadık tüye yanaşınçaya kadar
bu arada bi çift yavrusunu da hedi ettiydik o arkadaşdada aynı sorun cıktı 3 günde zer sonra oyun damda 3 metrede 10 takla 5 yavru bu şekil cıktı

neyse sonraki yavruları tüye kadar bekledik bu yavruların 2 si de isli
neyse birini uçurmadık dişi olanı erkeği kaldırdık *** 3 ay*** uçurduk ne zer ne oyun takla bile sıklaştırmadı
dedik biraz daha uçuralıum 1 ay daha uçurduk yine ayn ısı tık yok
kuşlardan umudu kestik soyu sattık eke dişiyi ayırdık
şaşırtan
5 yavru 3 4 günde deli takla oluyor
son erkek kardeşleri 4 ayda takla sıklaştırmıyo

s a kusun anasını babasını bilmek yetmez kusun neslını bilmek önemlidir iki iyi kusdan iyi çıkacak diye bir sey zaten yok çünkü o iki iyinin kendi oyununu biliyorsunuz neslini bilemediginizden farklı kötü yavrular çıkması normaldir kus neslinde ne varsa iyi yada kötü her zaman aktarır ha neslini çok iyi bildiginiz kusdan da ara sırada olsa tek tük hiç oynamayan yavru çıkar ama bu demek degildirki o yavru kötüdür çünkü o oynamayan yavrudan da aynı özelliklere sahip iyi yavrular çıkar soru ana baba ve iki iyiden bahsedildigi için bu sekil yorumlarda bulundum tutmus nesli belli kuslardan oynamayan yavru çok nadir çıkar ama altından yine iyi yavrular verir

kuscu olacak kardeslerimiz iki iyiyi iyi oldukları için damızlık yapmamalı altından gelenleride torununa kadar görebilmeli iyi olduguna kanaat getirdiklerinde damızlık yapmalılar es edilen kuslar birbirlerini tamamlamalıdırlar

görünen iyi ile bilinen iyi aynı sey degil// iyi ana baba ile altından gelecek yavrularda aynı sey degil

saygılar

aynen dediğin gibi yaptık zaten muharrem abi şutladık alayını

s.a.geçtiğimiz yaz 3 4taklalı 15 20 seferli saatlik ERKEK ARAP kuş bisezon önce uçtu yavruyken oyunu bu şekildeydi kışa girerken yatırdım ,2 3 taklalı 10 15 metre kaçan 1. 5 2 saatte 20 25 seferli DİŞİ BİR SABUNİYLE eşledim bunlardan bi tane tek beyazlı 14 kuyruk gök erkek aldım 1. yavru ,2. yavrular erkek arapla erkek gök çıktı..ne dişinini nede erkeğin anasında babasında akkuyruk var nede 14 kuyruk..baharda akkuruk yavruyla babayı uçurmaya başladım erkeğin ekeliğinde ne yaptığını görmek lazımdı erkek yavruluğundan daha da güzel oynadı..
akkuyruk yavruda 2 ay içinde oyun söktü..yavru öyle oynuyorduki tamam buldum kuşu yırtık diye seviniyorum..kuş 2.5 3 saatte 60 70 arası sefer yapıyor 2 3 taklalı 10 metre altında ama oyunu pekiştirdikce seferlerini düşürsede mesafeyi açıyordu..malesf kuşun sonunu görmek nasip olmadı 10 haziranda babsıda dahil 16 tane kuşu sansara verdim..
2. yavruları uçurmaya başladım abileri iyidi ya bunların üzerine titriyorum..arap kısa zamanda serte girdi havada kanat kilitleme başladı sonrada saraklandı.biri istedi bende hediye ettim..
gök erkek oyun söktü oda çok gevşek çıktı ocağın ilk haftasıydı atmacaya yem oldu...
aramaya devam... :hhh:

Geri