Soğuk Havalarda Yumurtlama?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erginaras36
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ergin aras
Meslek
üniversite öğrencisi
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar ben karstan katılıyorum aranıza yeni geldim bir sorum lacaktı kuşların yeri soğuk olunca yumurtlamayı etkilermi?yumurtlaması için yeri sıcak olmasımı lazım? şimdiden teşekkürler

Re: BİR SORUM OLACAK

bende düşünüyordum ama çiftleştiler bende kışın yavru almayı düşünmüyorum ama yinede soruma tam cvp alamadım soğukta kuş yumurtlarmı? yinede tşk ederim

hemşerim hoşgeldin,bende akyakalıyım,kışında güvercinler yumurtlar yavruda büyütür, beslediğin yer iyiyse yavrularda sağlıklı büyür,ama kışın kuşunu yuvan sıcak değilse yumurtaya yatırma hayvanı yorarsın,karsın havası sert olur suluğu donuyorsa yatırma bence yavruyada anacınada yazık olur,SERHAT KARS' IMA SELAM OLSUN :slm:

teşekkürler hemşerim karslı birni sitede görünce sevindim yardımcı olduğun için teşşekkür ederim tanıştığıma memnun oldum

Hoşgeldiniz kuşlar kışında yumurta yapar ancak kars gibi çok soğuk bölgelerde belki bir süre dinlenebilirler.
Havalar ılıklaşanadek kuş istirahat eder, bu da güzeldir baharda dinlenmiş olarak daha verimli yumurta ve yavruya düşerler .
Ilıman iklimli yerlerde çok sorun olmuyor, tırakyada kuş 4 mensim yumurta ve yavruya devam edşyer benim kuşlar kar bile yağarken bazen içmesuyuna girip banyo almaya çalışıyor. yani aşırı soğuk olmadıkça altı kuru , olan cereyanda ve rutubette olmayan ,karnı tok sırtı pek kuşlar yumurta da yapar .. banyoda yapar . .. selamlar.ŞEREF

göksal balcı' Alıntı:
hemşerim hoşgeldin,bende akyakalıyım,kışında güvercinler yumurtlar yavruda büyütür, beslediğin yer iyiyse yavrularda sağlıklı büyür,ama kışın kuşunu yuvan sıcak değilse yumurtaya yatırma hayvanı yorarsın,karsın havası sert olur suluğu donuyorsa yatırma bence yavruyada anacınada yazık olur,SERHAT KARS' IMA SELAM OLSUN :slm:

selam ben bu cevaba bayıldım yavruya ve anacına yazıkta ya babalara yazık değil mi? :=)

yokk arkadaşım yanlış anlaşılmasın ama bize kuşculuğu öğreten abilerimiz anayada babayada anaç derlerdi.haa bu site sayesinde Ankaradaki kuşcularla ve şehir dışı kuşcularla sohbet edebiliyorum bir ismi varsa bizde öğrenelim,bilmemek değil öğrenmemek ayıptır değilmi :kitap: herkese selam olsun, :slm:

ebeveyn diyorlar bizde de :)

yumurtlar, yer var ise yumurtlamada sorun oluşmaz kümes saglam ise, sıcak ise çıkan yumurtayı atmaniza luzum yok zaten kuşlar kışın büyük bölümü yatıyorlar çıkartıp adam gibi uçuruldugu yok. kışın yavru alımı daha dogru bana göre. soguktan hasta edilmeyecek, öldürülmeyecekse... yazın o hayvanları yatırmak yerine uçurmak daha dogru

göksal balcı' Alıntı:
yokk arkadaşım yanlış anlaşılmasın ama bize kuşculuğu öğreten abilerimiz anayada babayada anaç derlerdi.haa bu site sayesinde Ankaradaki kuşcularla ve şehir dışı kuşcularla sohbet edebiliyorum bir ismi varsa bizde öğrenelim,bilmemek değil öğrenmemek ayıptır değilmi :kitap: herkese selam olsun, :slm:

anacınada yazıyor anaç kuşada yazmıyorda :=)

benim kuşlarımda yumurtladı havalar çok soğuk omasına rağmen, seninkilerde yumurtlar heralde yanlız yavrular yumurtadan çıktıktan sonra soğuk havaya nasıl dayanacaklar bende onu bilmiyorum 28 şubatta benim yavrularda yumurtadan cıkması lazım inşallah soğuktan zarar görmezler. saygılar

Benim duydugum bildigim kisin cikan yavrular daha saglikli ve dayanikli oluyorlar , hastalaga karsi daha avantajli oluyorlarmis...tabi simdi mis mis mus diyorum ama bende bazi abilerimizden duydugumu yaziyorum.

kümesin ısısı iyiyse yaz kış yavru alırsın yanlız soğuk fln ise bnce yumurtalara az yatır 4 gün yatır at yumurtaları oda yumurtlarsa tabiki....4-5 gün tutmandaki amaç ilk yumurtladığında altından alırsan kuş daha erken yumurtlar...biraz tutarsa yumurta dişi içersinde sıfırlanır ve eşleşme zamanında 2 hafta sonra yumurtlar...böle yapmassan kuş habire yumurtlar metebolizmasını etkileyebilir....hiç bunlarla uğraşamam dersen katalitikler oluyo tüple çalışan evleri ısıtmak için..onların üst bölümünde ısıtıcı var...onu kümese yok 5 dk da kümesi hamam gibi yapıo...bide ona zamanlı birşey ayarlayabilirsen mesela ful elektirikte ama saat başı 5 dk çalışması gibi o zmn çok güzel olur
iyi geceler..bol yavrulu yıllar geçirmeniz dileğiyle.. :slm:

Arkadaşlar bursada oturuyorum kış geldi kuşlarım yumurtlamaya başladılar yumurtadan çıkanlar oldu yavruların soğuktan etkilenmemesini sağlamak için ne yapabilirim ??

havalar -10 14 tane yumurta oldu kumeste kar kalkti diye biraktim yumurtalari baktim sularda donmuyor 14 yumurtadan 5 tanesi tuttu yavrular cikana kadar havalar -17 ye cikti 5 yavrudan ikisi yasiyor birdaha kisin hayatta yumurtaya yatirmam kuslari hatta seneye erkek disi ayiracagim bosubosuna halsiz kaldi kuslar bu soguk havalarda. birde kuslari yemlerken isitiyordum kumesi

yumurtasi veya yavrusu olan arkadaslara tavsiyem kuslari devamli tok tutmalari en azindan yavrular palazlanana kadar kumeste herzaman yem olursa anne baba vakit kaybetmez yem icin yavruya yumurtaya yatar hemen

Geri