Soğuklar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan basmatepe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

basmatepe

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emrah atila
Meslek
özel şirket
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar, arkadaşlar malum kışayları içerisine girdik havalar yavaş yavaş soğumaya başladı , sizlerden öğrenmek istediğim ben çatı arasında kiremitlerin alt kısmında kuş beslemekteyim yuvamın üstüne yani kiremitlerin hemen altına styropor döşedim ancak yinede soğuk oluyor biraz yuva bunun kuşlara bi zararı varmı ? yuva sıcaklığı ne kadar olmalı ??? neler yapmalıyım ısıtmak için ?

hiç bir şey yapmamalısın soğuk önemli değil ceyran yapan bir yerde değillerse sorun olmaz aksine kümes sıcak olursa tüye girmemesi gereken zamanda tüye girer bu soguktan daha büyük bir sorundur. unun için hiç bir şey yapma yerde kuruysa sorun yok demektir.

selamunaleykum
bende kenana katiliyorum tuyunu dizmis bir kusa ustu kapali bir yer teter
benim kuslar disari fazla cikamadigindan on tarafi tel yaptim geceleri hizli hava deyisimi oldugunda kuslar sabahlari kirgin oliyor buda sanirim ceyran yani ruzgarin iceride donmesinden oluyor simdi bende aksamlari on kizmi kapatiyorum sadece gunduzleri acik tutarak kuslari saglik li olmalarini sagliyorum
saygilarla ferhat

Teşekkürler arkadaşlar...

Soğuktan korunmak için izelasyon yapmanızın çok sakıncası olmaz .Soğuk aylarda kuşlar yumurtlamaya ara verebilir, birsüre dinlenirler ve ısı artığında tekrar yumurtaya yavruya düşerler .
Soğuk sadece kuşları durgunlaştırır yemini suyunu içip istirahat etmek isterler .
Soğuktan ziyada nem, ıslak kuş ıslak kümes , havasız ve karanlık ortam , cereyan da kalma ,daha önemlidir . Kümesinize ısıtıcı falan da koymayın kuşlar erken tüye girer arkadaların da dediğigibi . Isıtıcı kuşları canlandırabilir birnebze ,ancak solunum olu hastalıklarını artırır . Ve baharda toplu kuş ölümleri olur .. selamlarŞEREF

arkadaslar peki ben de diyelim 50ye 50 bir telden acık var her tarafı kapalı bir zararı olurmu soguklarda

bursa oynar' Alıntı:
arkadaslar peki ben de diyelim 50ye 50 bir telden acık var her tarafı kapalı bir zararı olurmu soguklarda

bendede var ben daha hiç zararını görmedim.

Kümeslerimizi mümkün olduğunca havadar olmasına dikkat etmeliyiz olmazsa olmazlardan biriside bacadır..Kümes içi sıcaklıkla dışardaki sıcaklık arasında fark olmamalı ..Dikkat edilmesi gereken durumlardan bazılarıda rutubetli nemli bir zemin olmamalı güvercinler ceryana kalmamalı ve ıslanmamalı haricinde soğuktan kesinlikle kuşlara zarar gelmez..

bursa oynar' Alıntı:

50 ye 50 tel olması kumesin hava alıyor anlamına gelmez, kümesin ust tarafından baca deliği açın, kumes içindeki hava devir daim etsin.Yanlız hava akımını kuşları carpmıyacak şekilde ayarla.Yerdeki dışkının kokusu,sıcaklıkla birlikte kumesin tavanına yukselir , baca bu kokuyu alır.Ben denedim , şu anda kuşlarda , solunum problemine raslamadım.

gökay' Alıntı:
bursa oynar' Alıntı:

50 ye 50 tel olması kumesin hava alıyor anlamına gelmez, kümesin ust tarafından baca deliği açın, kumes içindeki hava devir daim etsin.Yanlız hava akımını kuşları carpmıyacak şekilde ayarla.Yerdeki dışkının kokusu,sıcaklıkla birlikte kumesin tavanına yukselir , baca bu kokuyu alır.Ben denedim , şu anda kuşlarda , solunum problemine raslamadım.
Evet. Tecrübe ile edinilmiş bilgiler. Genç arkadaşlar bu yazıları sürekli takip etseler.
aynı konuda bir sürü soru sormazlar sanırım.
Birde kapı yanlarında altta ince bir tel hava deliği ve kapının üst tarafında bir tel hava deliği de
baca gibi veya ona yakın sirkülasyon sağlar sanırım.

Selamlar.
İstanbuldan Neco.

Geri