Soğuklardan korunma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sencer35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 945

Sencer35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asdsadassa
Meslek
aasddd
İlgi Alanı
Köpekler
sasad

Son düzenleme:
Eğer kuşlarında bir hastalık yoksa , sağlıklı iseler ,rüzgar tek taraflı ve ceyran yapmıyorsa soğuk hava kuşlara pek etki yapmaz sadece biraz pusturur.Ama kuşlarda hastalık varsa soğuya karşı dirençsiz olurlar veya yuvanda yavrular varsa bu soğuklar yavruların ölümüne neden olabilir...

Sıcaklık içinse ; yuvan fazla büyük değilse yuvana strafor çekerek kışın fazla soğuma , yazınsa fazla ısınmanın önüne geçebilirsin.

Birde bu başlıktaki diğer bir konuna Felix kullanıcı isimli mesut arkadaşımız :" Ek olarak; kuşlarına karışık yem ver ve ağırlığı burçaktan oluşsun, kışın buçak kuşları kızıştırıp sıcak tutmada birebirdir." yorumunu yapmıştı.Bu yolları deneyebilirsin.

yavru ölümü genelde kışın olur soğuktan , eğer yazın bu sekılde oluyorsa kümesinde hastalık vardır veya eke kuşların yavru bakmayı beceremıyordurr...

eğer siz İzmir de soğuk var diyorsanız ve kışın İzmir gibi bir ilde yavru alamıyorsanız ya sizin kümeste, yada bakıcılarda yada sizin bakımınızda bir sorun var demektir.Allah aşkına İzmir de kışmı var ki.Gelin İç Anadolu ya da kış görün. Soğuk hava depoları, difrizler yanında halt yesin.Ben bu soğuklarda 3 tane yavru aldım. ve dün bir tane daha yumurtadan yavru çıktı. bir zahmet kümesinin resimlerini çekip yayınlarsanız arkadaşlarımız yorum yapacaklardır.

Zekeriya abime Harfi harfine katılıyorum, siz biraz rüzgar esmeyi soguk sanıyorsunuz herhalde :) gelin ankarayada soguk nasıl olurmus görün bu soguklarda bile catır catır yavru alıyorum su an 8 tane 1 haftalık yavrum var tabi kümeste lamba yakıyorum ic izalosyon iyi. eger sen yavru alamıyorsan diger arkadasların ve abilerimin dedigi gibi kümesinde yada kuslarında sorun vardır. havalandırma kucukte olsa ıyı olur gündüzleri acık kalsın geceleri havalandırma olan yerı kapatırsın.

Ben ne yaptığımı söyliyim sana.. kümesim fazla büyük diil içerisini full straforla kaplaadım,, geceleri seyyar yakıyorum..gayette sıcak oluyor ve şuan 2 yavru ve 4 yumurta var inşallah onlarda çıkacak...iyi günler..

Geri