Ömer ÖZKURT
Moderatör
- Ad Soyad
- Ömer ÖZKURT
- Meslek
- Kamu Personeli
- İlgi Alanı
- Kediler
Sevgili yetiştiriciler size geçen hafta başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.ziyaret için gittiğim Kocaeli nin Değirmendere ilçesinde başıma geldi bu olay.sahilde dolaşırken sokak güvercinlerini gördüm onları seyrediyordum arkamı dönüp biraz yürüdüğümdeparkın bahçesinde küçük çocukların güvercinleri yakalamaya çalıştığını gördüm.ben yanlarına gidene kadar bir tane yakalamışlar ellerindeydi.bunu napıcaksınız diye sorduğumda besleyeceklerini söylediler.3 tane daha yakalamışlar.reimdede gördüğünüz gibi kuşlar daha küçük yeme bile düşmemişler ağızlarının kenarında annelerinin beslediğini gösteren yem parçaları.ve sarı tüyleri hala duruyor.çocuklar kuşları tutmayı bile bilmiyorlar öyle bir tutuşları varki kuşun acı çektiği her halinden belli.onlara güzellikle anlattım bunları annelerinden ayırırsan ölürler diye ayrıca yabani kuşlar olduklarını ve evde beslenemiyeceğini.biraz zor oldu ama sonunda onları ikna edip kuşkarı aldıkları yere bıraktırdım.bu sadece benim başıma gelen ,daha yeni karşılaştığım bir olay.bunun gibi birsürü olayın olduğunu hepimiz biliyoruz.bunlar için bişeyler yapmalıyız.fikirleri olanlar varsa yada bu tarz olaylara şahit olanlar burada paylaşalım lütfen.