Sökük kuşu alıştırma yöntemleri

Kapse

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
AYKANT METO
Meslek
BİLİŞİM
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar.

Arkadaşlar zaman zaman dışardan sökük kuş almak durumda kalıyorum. ya kuş hoşuma gidiyor denemek istiyorum kuşu merak ediyorum. Yanlız sökük kuşu kendi kümesinize alıştırmak biraz sıkıntılı bir konu ayağını yerden kestiğinde fişekliyor hazır kuş olduğun kaybolma olasılığı yüksek oluyor. siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz sökük kuşu alıştırma yöntemlerinizi merak ediyorum.

ilk olarak uzun bi süre bantlı gezdirmek gerekiyor iyice alışması için, sizin farklı yöntemleriniz varmı ?

Şahsen böyle bir durumda , yeni getirdiğim kuşu ilk 2 hafta içeride tutup dışarıyı göstermiyorum , yuvaya uyum sağlayıp yuvaya alışmasını ve yuvayı sevmesini sağlıyorum.Bu 2 haftadan sonra bir eşe vururak ,yuva önündeki telli salmada içerisinde eşi ile beraber gezintiye bırakıyorum bir hafta bu telin içinde geziyor , daha sonra telide açıyorum kendisi girip çıkıyor.Orada güvende olduğunu anlaması çok önemli.Bunuda anlayınca zaten kendisi girip çıktıkça yuvaya kalksa bile çatıdan %95 geri gelip iniyor.

en guzel yontem makaslıcaksın kanatlarını alıp yavrusunu ucurmak en garantisi budur bence ben boyle yapıyorum genelde, nice kuslarım kayboldu yavrusu yumurtası oldugu halde, kusun alışması bisey degıl bi gun kaldırdın ucurdun kusu bastıramayıp ve kusta gıdıp baska yerlere kendını atıyor e ister istemezde onu gorenlerde gidiyor kusu tutuyor yanı anlıcan bu sekılde kuslar kayboluyor benım basıma cok geldı ve ben artık ucurmuyorum cunku guvenmıyorum kuslara yavrusuda olsa basıp gidiyor.

Geri