SOLAR KÜMES VE GELİŞ ZAMANLAYICI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan majority
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

majority

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
azmin kürek
Meslek
serbest
İlgi Alanı

:D aynen bende anlamadım açıklarsanız çok güzel olur (:

solar sistem enerji depolayarak akuye zamanlayici sayesinde istediginiz zaman acilip kapanmasini sagliyor.mesela 17.00 da evden cikacaksiniz kuslar 18.00 da salinacak baslama saatini 18.00a (acilis) 20.00 da da kapatacaksaniz ayarliyorsunuz.kumes kendisi acilip kapaniyor.Balkon kumesleri icin guzel bir sistem.yerde denemwyin bir kedi gelip tum kumesi harap edebilir.... "calisma sistemi boyle yanlis anlamadiysam"

evde yokken kumesi actı kuslar uctu inmeden kapı kapandı yada indi kumese girmeden kapandı kapı kada kapanırken ürktü geri kalkdı kuşlar ve kimse yok o zaman ne oluyor ?

aksamustu hava karardiktan sonraya ayarliyorsunuz zamani.kedi vb giremeyecek cati katlari icin tasarlanmis birsey tek risk atmaca karga vb.

bu konuya açıklık getireyim aynen dediğiniz gibi solar güneş paneli elektriği 12volt aküye depo ediyor daha sonra invertor yardımıyla 12voltu 220volta çeviriyor bu elektrik kumes veya ev için istenilen aleti çalıştırıyor. geliş saati dediğim aleti kendim tasarladım örnek kuşu istediğiniz mesafeden bırakıyorsunuz kumese ne zaman dönmüş onu gösteriyor.

güneş enerjisinin elektrik enerjisine çevrilmesi güzel bir olayda bunun güvercin kümesiyle alakası biraz zorlama olmuş.

saatin stop butonuna manyetik sensör bağlı sensörde kapı girişinde duruyor kuşun bileğinde mıknatıslı klips var güvercin içeri girdiği zaman saat duruyor böylece kuş kümese ne zaman girmiş öğrenmiş oluyoruz.

Posta güvercinlerinin yarış/mesafe/hız ölçümleri için kullanılan bu aleti neden mardin için kullandınız anlamadım ama umarım işinize yarıyordur abi, saygılar

yanlış anlaşılma var galiba bunlar mardin değil.

Geri