Son Yıllarda Ankara Oyun Kuşu Kupalarında Oynayan Kuşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 25K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Selamlar.
Bu bölümü gerekli gördüğümüz için açtık. Son zamanlarda forumda oyun kuşu yarışmalarıyla ilgili eksikliğin farkındaydık, bu yüzden buradan son zamanlarda kupalara uçmuş oyun kuşları hakkında bilgisi olanların paylaşımlarını beklemekteyiz.

teşekkürler böyle bir sayfa açtığınız için.
buyursun herkes bildiğini gördüğünü anlatsın.
40 sene önce oynayan kuşları seyreden çok az kişi kaldı yaşayan
bu devirin kuşlarını öğrenelim.,

bu arada saadet_ aydın ataman_ adil kayabaşı bankacı faruk_ ünsal_ mesut ve kupalarda görev alan adını
sayamadığım görevli arkadaşların ve kuşlar hakkında bilgisi olan kuscu arkadaşların bilgilerini aktarmalarını rica
edeceğim.

bu kuşlar son 5 veya 10 sene öncenin kuşları olabilir kanaatindeyim

ankara dışındaki arkadaşlarında kendi bölgelerindeki oynayan kuşlar hakkında bilgileri rica olunur

selamunaleykum
ben ce bu konuya yorum yapmak asagi tukursen sakal yokari tukursen biyik hasabina doner kusu konus sak kuscuya ayip olur kuscuyu konussak kusa ayip olur
ben de size saya bilirim su an baska illerde ucan kokeni ankara olan kupalarda derece yapmis kus hicde kupada ucmus kuslari takip etmedigim halde
yok kusun kokeni deyil sadece ankara kuscusunu konusmak istiyorsaniz buda cok buyukbir haksizlik ben sanmiyorum ki hic bir kupa gereflisi veya kupa duzenleyicisi kusun kokeni hakkinda konus sun dedigim gibi sakal biyik meselesi
simdilik daha fazla birsey yazmak istemiyorum
saygilarimla

fazla bir şey yazmak istemiyorum şunu söylemektende kendimi alamıyorum bence hata şurada yapılıyor uzun giden kuş merakından.
adil abi ve mesut abiyle yapılan roportajda allah razı olsun kuşun tanımını iyi yapıyorlar DİKKAT 1 1.5 direk dört beş takla 15 veya 20 sefer yerine inen kuş kabalama yüzeysel olarak iyibir anlatım

işte bu kadar küçük kuşlar bu zamana göre.

bu zamana göre küçükmü büyükmü bunuda sanırım 5 sene içerisinde
çok daha iyi anlayacagız

saygılar

son bikaç yıldır dereceye giren kuşlardan
sincanda ramazan kuru _ uğur çelik _ erol sevilin dumanlılardan türkiye 2 cisi olan kuş

bir arkadaşın bildiği ankaradan hurdacı kenan_sitelerden özgür girmiş kupada derece alanlar arasına
bazı arkadaşlar kupalara katılmamış olabilir kupa harici oynayan kuş bilenlerde paylaşabilir sanırım gördükleri kuşları, burada maksat 30-40sene önceki kuşları değil son yılların oynayan kuşlarını öğrenmek
yeni saim ustalar şeref ağalar tanımak isimsiz arkadaşları duymak

bildiklerini paylaşan arkadaşlar varsa

s.a ben ist ümraniyeden istanbuldanda sayın ahmet maraşlı yı biliyorum kupaları ve soyundan gelen kuşların aldıgı dereceleri ahmet assubay olarak bilinir kendisi çok degerli mütevazi insanlara bildigini ögretmeye çalışan bu yolda daha iyi daha güzele nasıl gidilebilir diye ugraşan bir kişi zaman zaman kuşlarını izlemek nasip oluyor

arkadaslar kısılerden cok kusları konusmamızda fayda olacagına ınanıyorum, kupa alan kuslar nekdar ucmus nasıl ucmus oyunları nasıl dı gıbı soruları cevaplarsak daha ıyı olucak kanaatindeyim.

aydın ataman ve elektrikçi erdoğan var kuşları kupada birinci olan

Kimse kendisinden başkasının kuşunun iyi olduğunu kabullenemiyor anlaşılan.
masada devam o zaman

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Selamlar.
Bu bölümü gerekli gördüğümüz için açtık. Son zamanlarda forumda oyun kuşu yarışmalarıyla ilgili eksikliğin farkındaydık, bu yüzden buradan son zamanlarda kupalara uçmuş oyun kuşları hakkında bilgisi olanların paylaşımlarını beklemekteyiz.
Hüseyin bey

heralde yanlış sayfa açılmış yorum yok kimseden,
bu sayfaya girişmi yapılamıyor acaba?

s.a.hayırlı akşamlar oyun kuşu denilince akla ilk gelen ilimiz ankaradır.
bu sitede de ankaralı üyemiz oldukca var ama nedense bilgi paylaşımında bulunmuyorlar.yoksa ankarada artık kuş kalmadımı,kimse kupaya kuş uçurmuyor mu?
sakaryalı arkadaşlarımız bölgelerinde uçurdukları kuşların bilgilerini harkulade biçimde sunuyorlar ankarada da böyle bir paylaşım yapılsa güzel olmaz mı?

ankarada hırsız çok o yüzden kimse paylaşmak istemiyor arkadaşlar sözüm hırsızlara kimse yanlış anlamasın

Levent bey hırsız her yerde var burda birşeyler paylaşınca hırsıza yol mu göştermiş olacağız sanki eğer öyle ise kimse kuş uçurmasın o zaman
bu konuda sadece nerde ne zaman uçtuğu yapmış olduğu oyunun değerlendirilmesi aldığı puan v.s. öğrenmek istediğimiz sadece bu
ha birde şunu söyleyeyim hırsız şerefsizleri kuşun uçtuğunu görmeden kümesi görmeden gelmez.

Arkadaşlar bir kuşta ben ekleyim ozaman ADİL beyin kupasına uçan 2008 eke kupası yarışmasında 1,5 yaşında boz
akkuyruk dişi
1.ncilik almıştır arkadaşlarımızın isimleri : RECEP DEMİRTUĞ TURAN GÖÇER MAMAKTAN : 19 SEFER YAPMIŞTIR
HEDEFİNE PERDAHLI
2 taklalı inmiştir hayvanı arkadaşımızın mesafeli oynamıştır
2008 eke 3.ncülüğüde bozdumanlı benekli tek kırkanat dişi
2006: Yine 2.ncilikleri var eke kupasında

NOT:YUKARDA İSİMLERİNİ BELİRTTİĞİM ARKADAŞLAR KUŞLARI BERABER BESLİYORLAR kuşları ADİL bey iyi biliyor sorabilirsiniz

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Arkadaşlar bir kuşta ben ekleyim ozaman ADİL beyin kupasına uçan 2008 eke kupası yarışmasında 1,5 yaşında boz
akkuyruk dişi
1.ncilik almıştır arkadaşlarımızın isimleri : RECEP DEMİRTUĞ TURAN GÖÇER MAMAKTAN : 19 SEFER YAPMIŞTIR
HEDEFİNE PERDAHLI
2 taklalı inmiştir hayvanı arkadaşımızın mesafeli oynamıştır
2008 eke 3.ncülüğüde bozdumanlı benekli tek kırkanat dişi
2006: Yine 2.ncilikleri var eke kupasında

NOT:YUKARDA İSİMLERİNİ BELİRTTİĞİM ARKADAŞLAR KUŞLARI BERABER BESLİYORLAR kuşları ADİL bey iyi biliyor sorabilirsiniz
S A RAMAZAN KARDEŞİM recep tepeecik den sarı recepmi turan kayaş dan dolmuşçu turanmı
saygılar

ALEYKÜMSELAM,
doğrudur kardeşim bahsettiğin arkadaşlar ikiside aynı damar hayvanları besliyorlar yaklaşık recep arkadaşım 15 20 senedir besliyor turan arkadaşda iyi kuş uçururur.

sayın kuş besleyen arkadaşlar şimdiye kadar yapılan hatalar hep farklı arayışlar içinde olduğumuzdan kaynaklandı soyları kırmakla acaba daha uzun oynarmı daha bol taklalı oynarmı daha uzun gidermi işte hep bu boş arayış içinde olduğumuzdan dolayı bi türlü dur diyemiyoruz kendimize mesela her zaman oynayan kuşun yavrusu bi defa oynamadığında hemen yabani ünvanı veriyoruz oysaki şöyle düşünün zengin bir ailede fakir bir birey. yıllar sonra bütün mirasın ona kalıp çocuklarının iyi bir gelecek yaşaması ben size bu kadar diyeyim siz çok anlayın bilmem anlatabildimmi sadece sabır sabır sabırr.... saygılar

tüm zamanların en yüksek puanını alan kuş sakaryadan namı (hacı) faruk tok kardeşimizin kuşudur kuş ibikli kara cakmaklıdır bu kuşun soyu ankara pursaklardan osman hoşcanın olduğu sakaryaya yolladığı söylenıyor kuş 136,5 puan almıştır ( seceresi osman hoşcanda saklıdır) arkadaşlara selamlar

142,32 puan alan kuş var şu anda ankara sitelerde adil abinin dernekte.

Yani sizin bu tüm zamanların en yüksek puanı değil sanırım artık.
Buyrun size bu kupadaki şu an devam eden ilk 3 kuşun puan cetvelini sunayım.

Resimlerin üzerine tıklayarak büyütüp detaylı inceleyebilirsiniz.

1.Şenol KAYA

2.Özgür İPLİKCİ

3.Gökhan DİNÇ

Ekli dosyalar

• DSCF4463.webp
    DSCF4463.webp
    1 MB · Görüntüleme: 4,309
  • DSCF4464.webp
    DSCF4464.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 4,444
  • DSCF4465.JPG
    DSCF4465.JPG
    1.6 MB · Görüntüleme: 4,305
ankara kusunda eke oynatan varmı arkadaşlar yaruya kendi kusan kuşu kaldırıp uçuran..!

ankara puanıyla bizim puanlama cok farklı sizin puanlamayla hacı faruk un kuşu daha cok cok puan alır kuş osman hoşcan ın kuşu onun verdiği yavru dıye söylüyorlar

hacı faru ğun ucurmuş olduğu kuş 33 sefer göreve gelmştr 20 seferde gecersiz fişeği vardır puan farkını görmek lazım artistlik puanıda 9 dur selamlar tüm arkadaşlara

2007 yılında türkiye rekoru kıran bir kuşun puan cetveli ...

Ekli dosyalar

• 11katel1.jpg
    11katel1.jpg
    769.7 KB · Görüntüleme: 2,586
  • 12kattp6.webp
    12kattp6.webp
    463.5 KB · Görüntüleme: 2,602
Yav arkadaşlar şöyle yarışmalar yapılıyor meslek nedeni ie izleyemiyoruz tayın tayın elımde kuş kalmadı tuttum masa kuşuna başladım hala hevesim oyun kuşunda şu yarışmalarda milyar milyar ödül veriliyor biliyorum niye güzel bir kamera alınsa da adam gibi videoları çekilse de biz de faydalansak izlesek maşallah desek gelecek nesillere aktarsak olmazmı zormu ?

Var bende de bir çıft valla bır çiftde yavrusunu uçurmam ahada buradan soz bu sene eylul başı tahmınıme gore hadı ınşallah

arkadaşlar geçen yaz bir gök erkek oynattım bende.kuşum 25 sefer yaptı.7-8 taklalı 20-25 metre oynadı.herseferinde taban takla yaptı. 2 saate ykaın uçtu.taklalı indi yerine.ben bu kuşu 2-3 ay bu şekilde uçurdum yazdıklarım askarisi.bazen daha iyisini de yaptığı oldu ama bunun altına düşmedi.bu kuşları deneyerek buldum başka kuşlarda oynattım bunlardan.taklayı çok atan çok daha uzun kaçan kuşlarda çıktı.bu kuşlarla hangi kupaya girsem derece alacağımı düşünüyorum.anlatılanlardan fazlasını yapıyorlar 2-3 yıldır ben uçuruyorum çünkü..kupaya girmedim ama düşünüyorum.atmaca başımın belası...konu ankaradan açılmış ya bu kuşların annesini en az 20 kuşla denedim.daha doğrusu dişi soyunu ama istediğim olmadı ankaradan getridiğim gök benekli erkekle oynadı kuşlar.beklemyiyordum ne yalan söyleyeyim.hatta ilk yavruları oynamadı dağıttım.ama bu iş şans biraz da..ankara kuşlarını kırma da kullanabilirsiniz..ben memnunum.

Güzel bir konu olmuş, puanlamalar hakkında biraz daha bilgilenilmiş oldu. Ancak bu kuşlar seyredilirken-yarışırken videoya kaydedilmiyormu acaba? Varsa bu videoları seyretme imkanımız olabilir mi?

Bende Çorumun Mecitözü ilçesinde çalışırken Hasan isminde genç bir arkadaşın kuşlarını seyrettim Renkleri Dumanlı, Bozdumanlı,Beyaz ve Bozdumanlı pullu 6-7-8 ve daha fazla taklalı seri oyun yapan ve uzun kaçan kuşları vardı. Hoşuma gitti.

YA listeler iyi güzelde arkadaşlar, bu verilen puanların neyi ifade ettiğini taban ve tavan puanın kaç olduğunu da yazarsanız anlamamızı sağlayacaksınız, yani kuşa 15 puan verilmiş ama bunun tavanı kaç tabanı kaç da 15 almış ? bi de toplam puan nasıl bulunuyor, kuşun mesafesini nerden anlayacağız, o işaretler ne demek ? takla sayısını nerden anlayacağız ? vs vs... ben şahsen bu tablodan hiçbirşey anlamadım !

saygılar

Geri