Selamlar malesef durum sizin de ifade ettiğiniz gibi, insanlar hep dostluktan arkadaşlıktan vs bahseder ama iş ciddiye gelince kim takkeli ,kim külahlı, çok anlaşılmaz. Diyebilirim ki kuş Besleyen lerin yarıdan fazlası belki üçte ikisi bu tarz ahlakı zayıf insanlar , ve bu insanlarda aynı sizin benin gibi bu konulardan şikayet ediyor, kuşçuluk ahlakı üstüne büyük laflar ediyor kuşçu muhitlerin de sizden benden daha çok boy gösteri yor , oralarda beli bir de konumları var .. Evet malesef böyle .. İnsana zaman zaman bırakayım bu işi lanet olsun dedirti yorlar ..
Hele sizin gibi yakınlarında çok ça yetiştirici olan yerlerde bu iş tam keşmekeş , hiç makul bulmuyorum ama bazen benim de aklıma gelmedi değ, ulan bende bunlara hainlik yapayım mı diye .
Bakın sizinle bir anı mı paylaşayım geçen sonbaharda bir yavru
( mardin) uçuruyorum, kuş sıkı dönemini çıkmak üzere , züzgarlı bir günde bir fabrikaya düştü ve gelemedi , bu olayı takip eden birkaç gün sonra bulunduğum yerde ufakçaplı bir güvercin festivali oldu , festivali gezerken bu kayıp yavru mu başka bir yetiştricinin kuşları için de gördüm ,şahısı da bizzat tanımadığım dan çok yakın bir ortak tanıdığımızı aracı koşarak kuşumu ücretini ödeyerek geri almak istediğimi ilettim .'' Bakın bu yavrunun daha nasılbir kuş olacağı bile belli değil ''. Bu şartlarda adam kuşu zaten satmaya getirmiş bir fiyat söyleyip geri bana satması nı beklerken tam tersi kuş kıymete bin di o anda kuşu bana geriye vermedi ve hediye ttiğini o diğer aracı vasıtası ile söyledi . Daha sonra öğrendiğime göre o kuşu çok küçük bir rakama rast gele birine satmış bu ahlak sız herif .
Hani daha önceden bir tanışılığımız olsa, bir anlaşmazlık yaşamış olsak, diyeceğim ki adam bana karşı kinli veya rakip o sebepten böyle yaptı, yok böyle bir şeyde , yani hiç bir makul açıklaması yok bana göre , ..
Ve bu adam bulunduğum muhitte hep böyle yaparmış kuş tutar satar mış buna rağmen yinede bazı kuş çu ortamlarında bir yeri bir sıtatüsü var .Ben anlamakta çok zorlanıyorum ..
Ama malesef durum bu bizim camiada işler çok zor .. Samimi kuş yetiştiren, kuş uçurmatan zevk alan , bu işi zek için yapan, kuşun arkasında maddi bir değer aramayan insanların durumu bu .
Çok zor şartalarda birşeyler yapmaya çalışıyoruz .. Keşke bukadar çok kuş besleyen olmasaydı , bukadar çok artmasaydı kuş yetiştiren diyorum içimden bazen ..
Hepineze bol şanslar allah sabır versin dostlar ..selamlar .ŞEREF