Sonunda illallah dedirttiler.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar burda yazıyoruz kuşcu nasıl olmalı neler yapmalı diye ne güzel ama malesef herkes böyle değil .Kuş uçurmak için sabahın köründe kalkmaktan bıktım.Karşı komşularım bile yavrularımı çekmeye çalışıyo ki ben onun kuşları geldimi sormadan götürüyorum.Zaten bahçede kümesim ayar edene kadar kuşları canım çıkıyo hala daha çekmeye çalışıyolar derler ya iyilikten maraz doğar doğru.En güzel yavrularımı hep sağa sola dağıttım stres atcaz kuşlarla ilgilencez diyoruz burda ama adamı strese sokuyolar .Hadi bir olur iki olur olur ama hep olmaz .Bırakcam sayayı iki çift posta alcam tamam. :sinirli:

Hocam sizde bir baska saatlerde ucurun kuslari , olmazmi ?
Veya gidin konusun derdinizi anlatin , bir anlasmaya varin misal sen o saatte o diger saatte ucurun kuslari ?

valla aynı sorun bende de var kuş uçuruyoruz pırıltı vermeyen kalmıyor. hadi tek tük olsa neyse ama 10 tane kaçakta havada turlamıyor ya. ne zaman kuş kaldırsam herkez kuşlarını kaldırıyor. nedir bu aç gözlülük anlamadım gitti... ille saya degil yani diger yavru kızmalarıda hemen atıyor bir yerlere. gözden kayboluyor bir an hemen aklıma gitti mi, yakaladılar mı, gelecek mi bir sürü soru ve yaşattıgı stres insani çok sıkıyor.

adamın 50 tane kuşu var hala gözü doymamış benim kuşlara pırıltı çakıyor. işi gücü de yok sanırım sabahın 7'sin de uçursamda adam kuş kaldırıyor öğle uçursamda kaldırıyor akşam uçursamda kaldırıyor. geçen bir tane yavru kızması baska mı yakaladı bir hafta geçmedi Allah'ın hikmeti benim kuşlara pırıltı çaktı benimkiler ona degil, onunkiler benimkilere takıldı oyunlu bir ala mardini bana geldi. sonra birader kuşu indirdin versene diye gelmiş. vermedim. yüzüne karşıda söyledim yaptıgının çok ayıp oldugunu. birkaç gün kuş kaldırmadı o, şimdi yine kaldırmaya devam ediyor.

a.s kardeş eyer sayalarını bırakıp posta bakıcaksan sen bana sayaları ver bende sana 1-2 çift posta veriyim ne diyorsun uyar diyorsan özel msj at saygılarla bu arada kardeşim hic bir yerde artık adam gibi kuşcu kalmadı tabi sözüm meclisten dışarı yanlış anlamayın uslarım kardeşlerim yani anlatmak istediyim herkez artık başkasının kuşuna göz dikmeye başladı bizim burdada var kuşları ayar yapmaya ugraşıyorum pırıltı veriyolar ya şunun şurasında komşuyuz eyer kuşları beyeniyorsan gel iste bir cift vereyim ne olucak sanki ama ayıp ya kardeşime katıyıyorum bu sitedekiler gibi kuş besleyin adam gibi kuş besleyin ustalarım sizde kendi üstünüze sakın alınmayın sözüm meclisten dışarı ama arkadaşa katılıyorum bu böyle olmaz !!!

Mrb arkadaşlar aynı sorun heryerde var.Adam saat sabahın 5 de kalkıp bekliyormuş beni bıktım artık insanlarla ugraşmaktan salmacılıga başlayıp damızlık kuş besliyorum.Uçurma işiyle ugraşıyorsan bunlar olacak muhakkak yada o sayaları dagıtmayacak 1veya 2 çivt posta veya mısırı alacaksın bak bırdaha dagılıyormu kuşlar yavrularıda dıkkatlı uçuracaksın.Yeri geldimi kurnaz ol anlaşma yap alıştırana kadar sonra kart oldumu kuşların bakarsın başının çaresine. (:

Selamlar malesef durum sizin de ifade ettiğiniz gibi, insanlar hep dostluktan arkadaşlıktan vs bahseder ama iş ciddiye gelince kim takkeli ,kim külahlı, çok anlaşılmaz. Diyebilirim ki kuş Besleyen lerin yarıdan fazlası belki üçte ikisi bu tarz ahlakı zayıf insanlar , ve bu insanlarda aynı sizin benin gibi bu konulardan şikayet ediyor, kuşçuluk ahlakı üstüne büyük laflar ediyor kuşçu muhitlerin de sizden benden daha çok boy gösteri yor , oralarda beli bir de konumları var .. Evet malesef böyle .. İnsana zaman zaman bırakayım bu işi lanet olsun dedirti yorlar ..
Hele sizin gibi yakınlarında çok ça yetiştirici olan yerlerde bu iş tam keşmekeş , hiç makul bulmuyorum ama bazen benim de aklıma gelmedi değ, ulan bende bunlara hainlik yapayım mı diye .
Bakın sizinle bir anı mı paylaşayım geçen sonbaharda bir yavru
( mardin) uçuruyorum, kuş sıkı dönemini çıkmak üzere , züzgarlı bir günde bir fabrikaya düştü ve gelemedi , bu olayı takip eden birkaç gün sonra bulunduğum yerde ufakçaplı bir güvercin festivali oldu , festivali gezerken bu kayıp yavru mu başka bir yetiştricinin kuşları için de gördüm ,şahısı da bizzat tanımadığım dan çok yakın bir ortak tanıdığımızı aracı koşarak kuşumu ücretini ödeyerek geri almak istediğimi ilettim .'' Bakın bu yavrunun daha nasılbir kuş olacağı bile belli değil ''. Bu şartlarda adam kuşu zaten satmaya getirmiş bir fiyat söyleyip geri bana satması nı beklerken tam tersi kuş kıymete bin di o anda kuşu bana geriye vermedi ve hediye ttiğini o diğer aracı vasıtası ile söyledi . Daha sonra öğrendiğime göre o kuşu çok küçük bir rakama rast gele birine satmış bu ahlak sız herif .
Hani daha önceden bir tanışılığımız olsa, bir anlaşmazlık yaşamış olsak, diyeceğim ki adam bana karşı kinli veya rakip o sebepten böyle yaptı, yok böyle bir şeyde , yani hiç bir makul açıklaması yok bana göre , ..
Ve bu adam bulunduğum muhitte hep böyle yaparmış kuş tutar satar mış buna rağmen yinede bazı kuş çu ortamlarında bir yeri bir sıtatüsü var .Ben anlamakta çok zorlanıyorum ..
Ama malesef durum bu bizim camiada işler çok zor .. Samimi kuş yetiştiren, kuş uçurmatan zevk alan , bu işi zek için yapan, kuşun arkasında maddi bir değer aramayan insanların durumu bu .
Çok zor şartalarda birşeyler yapmaya çalışıyoruz .. Keşke bukadar çok kuş besleyen olmasaydı , bukadar çok artmasaydı kuş yetiştiren diyorum içimden bazen ..
Hepineze bol şanslar allah sabır versin dostlar ..selamlar .ŞEREF

Doğru söyluyonoz ama kuslarınızdan emin değilmisiniz yani damar değiller mi.ucup yine size gelecek bu kadar kasmayın derim.Gidin yuz yuze konusun halletmeye calısın bugun sana yarın ona kalp kırmamak gerek.
Benim basımada gelmişti ama kuslarım damar yani bir yere gitmiyeceğini biliyorum atmaca dalınca kuslar dağıldı bir kacını kendilerini attıkları catıyı gördüm.Gittim anlattım derdimi yok vermem dedi ii dedim ole olsun..Baktım kus ucuruyo guzel guzel asağı inecekleri sırada kurusıkıyla ALLAH ne verdiyse salladım.Baktım catıdan bagırıyo oraya buraya kosuyo.İndi aşagı geldi kuduruyo ama geldiği gibi gitti.Dahada bulasmadı.
Ama her zaman guzellikden yanayım yanayız yuzyuze bakıyoz ayıp denen sey var az emek harcamıyoruz.Lütfen saygı sevgi cercevesinde halletmeye calıssalım saygılar...

Kuşlar hepsi kendi yavrularım karşıya oynarlar ama daha hiç inen olmadı kümesim bahçede olduğu halde.Ama ne zaman görseler kuş yavru arkadan uçuyo indirmeye çalışıyolar.

Bizim mahallede bir tane war kuşlara pırıltı basan onunda bi ara kuşunu yakaladım gittim werdim kuşunu ondn sonra bida ne pırıltı gördüm ne bişe ama artık gene başladı yavaş yavaş pırıltı basmaya bi türlü vazgeçmiyorlar başka kuşlara sahip olma tutkusundan

kardeş tek sizin orda deyil her yerde öyle her yerde böyle terbiyesizler var ama sana bir şey diyecegim sen saya kelebek bakmayı bırak posta bak senin icin daha kolay olur bahceye de daha kolay inerler kolay kolay da başkası yakalayamaz benden tafsiye ama herşey sana kalmış bakmak istersin yada istemessin ama böyle daha iyi olur

arkidaşlar benim kuşlar var atıyorum hemen dama konu olar napmam lazım lüffennnnnnn yardım edinn nolur yrni aldıgım kuşlarıda alıştırdılar dama ne zamn kalcaklar kuşlare ucmayınca zevki mi olur neden ucmazlar bunlar siz bilirsiniz cevap yazın nolurrrrrrr

selamın aleyküm kardeşim senin sitemine katılıyorum benim bir tezim vardır bana belki kimileri kızacak ama malesef yuzde yuz doğru olduğu için kimsede karşı çıkamıyor : Dünyanın en vahşi yaratığını uzaklarda aramaya hiç gerek yok çünkü << İNSAN>> Niye diyenlere cevap bir insan keyfi başka bir insanın canını alıyormu alıyor, başka bir insanın malına namusuna göz dikiyormu onuda yapıyor. Başkasının kuşunu çalıyor yakalamaya çalışıyor, indiriyor bazende acımadan başkasının kümesine gidip zehirli yem atmaya kadar cesaret ediyormu e bunuda yapıyor o zaman insan oğlu dünyada en vahşi yaratık bu sözlerimi anlayan anlar adam gibi adamlarda helal olsun der geçer üstüne alınmaz biz hep atmacadan şikayet ederiz aslında yanlış atmaca bir tane alır kendi açlığını ve yavrularını beslemek için aynı atmaca her saat başı veya sabah öğlen akşam gelmez ama insan girdimi kümese alayını kaldırır tüysüz yavruyu dahi fazla uzatmaya gerek yok insan oğlu gizli açlık duygusunu bastırıp elindekilerle meşgul olsa dayanışmayı dostluğu kardeşlik ayarına getirse işte ozaman herşey mükemmel olur Allah sabır versin kardeşim sen yine en kral kuşu indibsen veya yakalasan dahi sahibi gelmesede sen ara bul ver sana yakışanda bence bu olmalı tüm kardeşlerime ve büyüklerime saygılar sevgiler Allaha Emanet olun

Demek bi tek ben muzdarip değilmişim bu dertten.Ben demiyorum hiç tutmasın kuşlarımı o kuş gösterir onun kuşlar benimkilerle uçar bu zevktir ama adamda üç kümes kuş var baskasından döneğine taklacısına hala doymuo. :sinirli:

Arkadaşlar ben biraz konuya farklı yaklaşacağım. Yıllarımı bu işe vermiş biri olarak diyorumki bir takla kuş kalktığı yere inmiyorsa, o kuşun değeri milyarlar olsa bile benim için değeri yoktur. Zaten öyle kuşu ben de istemem. Kimsede getirip vermesin. Ama kuş hasta olur, sık taklada olur, veya yeni gelmiş yabancı kuş olur bu ayrı. Bunun tedbirini almakta kolay. Hasta ve keyifsiz kuşları uçurmayacaksın. Yani bir kez kovaladın uçmadı illaki de ısrarcı olmayacaksın. Sık taklaya giren soyaktan kuşları damızlıktan çıkaracaksın. Yabancı kuşlarda şansa. alışır veya alışmaz. Bunada üzülmeyeceksin. Bu işlerin doğası bu. Bunun içinde ne kimseye kin duyacaksın ne de düşman olacaksın.

Hocam doğru söylüyorsunuz ama benim kuşlar başka yere inmiyo ne zaman uçursam ya karşı yada yan komşum kuş kaldırıyo inmiyolar ama bi rahat kuş uçurtmuyolar.Yavru uçurcam diye onların kuşlar açıkmı kapalımı takip etmeye başladım.

malesef bundan 1 yıl önce felan adana besliyordum bitane pal dişimin yawrusu vardı hatta kuş dikildi karışıklıkta baktım komşumun tarafa indi gözümün önünde yakalamışlar kuşu sonra sordum yok dediler ama kuşunda diken tüyde yawruları vardı evin üstüne çıkıp baktığımda eşe kapamışlar yawrusu olan kuşu birden çok kötü oldum ama kuşu aldım sonuçta öle şeyler yapıyorlarki anlamıyorum onların kuşu gelince hemen zile basarlar her zamanda veririm kim gelirse gelsin 1-2 kuş için kavgaya vs.. tartışmaya deymez saygılarımla MUHAMMET :buyrun:

Valla ben 2 gundur tekra basladım Guvercın beslemeye.

Eskiden de beslerdim epeydır ara vermıstım. Ancak ne zaman benim kuşlar baska bir kuş çekse sahibi gelirse mutlaka geri verırdım. Şayet sahıbını bılıyorsam haber verırdım. Nerden nasıl geldıgını bılmıyosam kalırdı anca.

Bu işi genelde zevk için degil ticaret için yapanların gözleri dönuyo sanırım.

Benim için öncelik onlarla gecırdıgım zaman ve kuş bakmanın zevki. Evımın rengarenk olması.

saygılar.

SEN EN İYİSİ POSTA AL ÇÜNKÜ POSTA YUVASINA SADIKDIR POSTANIN ÇİFTTİ OLSUN İSTERSEN YERİN ALDINDA OLSUN YUVAYA ALIŞIRLAR ÇÜNKÜ POSTALARI İYİ TANIYORUM

merhabalar,kuşlarımızdan korkumuz yok ama yavruların o tarafa yönelmesi bile insanı sitrese sokuyor,eke kuşu bile çok kuş atarak kendi kuşlarına katıyorlar haa inmiyor ama ister istemez adamı geriyor :sinirli: ,kuş geldimi indirmek için hiç uğraşmam ama inersede kimsenin kuşunu artık vermiycem canım çok yandı kimseninkini yakmadım ama artık kimseye iyilik yok kusura bakmasınlar ,sizde bakmayın :slm:

konuşmayla çözersin be kardeş sıkma canını banada çok uğraşıyolar ama benim hoşuma gidiyo hepsi ayar kimseye inmiyolar millet uğraştıkça kendini yordukça hoşuma gidiyo açıkçası hemde bende sabah 5:30 6:00 falan acmasya başladım kuşları okula gtmeden önce hoşuma gidiyor

vallahi abilerim bendede aynı sorun var özellikle taklacılarımı uçuramaz oldum tamam kuşlarımda kolay kolay millete inmez ama çok uçuyo yoruluyolar millet de pırıltı verince inebiliyolar. Birde ben kuşumu istersem tutmadım diyolar kendi kuşları geldimi hemen sesleniyolar çatıdan gönder kuşu diye...
Yeni yavrularımı uçuracağım ben kaldırıyorum 5-10 kuş 4-5 çatı ötedeki adam hemen kaldırıyo 50-60 kuş... eee ben napıcam bu durumda. Bari onun çıkmadığı saatlerde uçurıyım diyorum maaşallah dewamlı açık adamın kümesi...

Aman ben başkalarının kuşunu istemem benim kuşum bir yere gitmesin yeter...

bu sorundan canı yanalardan biride benim çatıda kuş besliyorum kuşlar taklacı kuşları kaldırıyorum etrafta kuş yok sonra bi bakıyosun yan komşum kuşları kaldırıyor bir keresinde gözümle gördüm kuşu tuttu eliyle kümesine attı bir keresinde gittim istedim ben almadım dedi göz göre göre yaşça benden büyük o yüzden sürekli istemek istemiyorum ama şu ana kadar 5 6 kuşumu çekti yeter artık ya tmm olur kuş gider ama sahibi göz göre görede vermiyor böyle bişey olur mu ya kuşçu kuşçunun kardeşidir ama bunu yapanlar gerçek kuşçu deiller işte

evet arkadaşlar size katılıyorum ben sabah ta ucrsam pırıltı yapıyolar kumsazdada her mahallede kuş beslıyen war gecen gün komşumuz kuşumu cekti dedim bizim kuşumuzu indirmişsin werirmisin bana demediği laf kalmadı gecen gün ben cektim kuşunu ben bişe demedim kuşunu werdim oda benim kuşumu getirdi herkes birbirine saygılı we dürüst olmasını isterim .....?SAYGILARIMLA....? KUŞCU @T@C@N

yorum yazan arkadasların hepsıne hak vermemek mümkün degıl... benımde cok agzım yandı zamanında bu konudanişden gelip 1-2 saat stres atıcaz dıye cıkıyoruz terasa ama dahada sınır oluyoruz benım yasadıgım semtde neredeyse 50-100 metre arayla bır dolu kus besleyen ınsan var ve bu ısı sadece ticaret (kus tutup satmak) ıcın yapıyorlar 20-30 tane catıya ınıp kaldırmak ıcın kus bulmuslar gelene pırıltı verıyorlar gecene pırıltı verıyorlar bütün gün böyle...amacları kus ucurmak yada ızlemek degıl sadece para edıcek kus tutup ona buna sunun kusunu tuttum cok salak hayvanmıs bu nu tuttum söyle yapıp kus kaldırıp anlatık gezmek.
epey kus kaptırdım ama suan 15-20 kadar ucmasada catıya kaldırıp pırıltılık kus edındım ucuz yollu ayrı bı kumesde hem yavru baktırıyorum hemde acemı ve ucan oyunlu kuslarıma alıstırmada kolaylık saglıyorum herkesede tavsıyem budur tabı yavruları veya acemılerı alıstırmak böyle insanlar varken cok zor oluyor hayvanın oyun acması ucmadan ımkansız ama napalım 10 gun catıyı ögretıyorum hayvanı ucurmadan önce, ve 3-5 tur attırıp zorlamadan ındırıyorum ılk zamanlar bıdahada kesınlıkle bakmıyorlar zaten pırıltıya.
ayrıca arkadaslar akıllandım artık kımsenın ne kusunu verırıyorum ne de kus ucurtuyorum kısaca kısasa kısas, tanıdıgım yasca benden kucuk acemı kuscu arkadaslara yolluyorum tuttuklarımı cokda sevınıyorlar...
cevrenızde bu tarz ınsanlar varsa tavsıyem cok kus edınıp ilk erkeklerı salıp sıkıstırmadan yavas yavas alıstırıp ucurmanızdır bırakın 1 ay gecsın iyice tanısın cevreyı hayvan acelecı olmayın kesınlıkle ucurmak ıcın kusları zaten nekadar zaman kumesınızde kalırsa hayvan okadar iyi olur bence, damarında varsada 1 yıl yatsa sıkı bı antremanla forma girer hayvan ve erkekler esı varsa cok daha kümese, esıne sadık oldugundan cabuk alısacaklardır. :s:

Geri