sonunda istedikleri oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan t2kral
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

t2kral

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yakup BEKLER
Meslek
Öğrenci---Bilgisayar---
İlgi Alanı
ben bursada ikamet ediyorum. kırıkkaleden 3 hafta önce 3 tane kuş getirdim seferliydi biri saldığım anda inemedi gitti erkek beyaz perçemliydi. dişi arap ve kızma dumanlı kaldı dumanlı aşırı oyundan serte bindiğnden inemedi ooda gitti.bi dişi arap kalmıştı çok seviyodum kuşu kümese değişmezdim bugün gittim bi eş aldım beyaz eski eşinden akşam üzeri karşı binadaki aile dostumuzun oğlu geldi oda kuş besliyo kuşu kaldırdı ve kuş seferli olduğu için inemedi yarım saat kadar uçtu sefer yapıyodu babamda eski kuşçuluk anılarını anlatıyodu etrafta bu kuş gibisi yoktu millet oturdu seyrediyodu bi sohbete daldık pat diye ses geldi kafamızı kaldırdığımızda siyah baya büyük bi artık şahinmidir nedir kuşumuz pençelerinde terasımızdan 5 -10 metre kadar yüksekte kuşu aldı şimdi kim bilir ne zmn giderim de kırıkkaleye böyle kuşta denk gelirmi orasıda var.ama o kuşu götürürken çok acı şekilde koydu. ilk defa başıma geldi ama içiniz cız ediyo ve içinize oturup kalıyo en sevdiğiniz kuş artık yok
HERKESE ŞAHİNSİZ BESLEMELER...
biliyorum doğa kanunu ama yinede insan çok üzülüyo kümesi götürseler şimdi onun acısının üstüne çıkamaz

Ahhh çok iyi bilirim o acıyı.Benim deli gibi oynayan edremitimi 15 tane kuşun arasından gitti buldu.Okadar kuş uçarken niye en iyilerini almakta ısrar ediyo anlamış değilim.Ama isyana geldim yok doğa kanunu felan 500 tane yabani var apartman çatılarında bizim kuşları gelip alıyo.Şidi yaz göç ettiler ama kışın görüşcez. :sinirli:

valla öyle usta gelir en iyisini seçer yer babamda öyle diyo dert yanıyo benim 2 odayı kümes yaptım full doluydu diyo kedi gelip en iyisini seçip alırdı diyo dedem de yaw arkadaş bunlara biyerden kulağınamı fısıldıyolar diye kızarmış benim kuş tek uçuyodu ama nazar değdi diye düşünüyom :S hatta bizim kuşun lafı geçmiş dün büyük abiler arasında geldi çocukların güzel bi kuşu vardı onu aldı demişler sokak arasından gelmiş biz sohbete dalmıştık bi anda aldı gitti. bende bi tek kırma var amcamda paslanmış falan onu bi temizletiyim yanıma alıyım ne olur ne olmaz kuşu alsa bile yiyemesin ulucamide birsürü kuş var onn için 2 dk sürmez oraya gitmesi geliyo bizim kuşu karpuz seçer gibi alıp gidiyo

bende iyi bilirim bu duyguyu bir çift miski vardı teki sarı kafa teki karakanat catıya koydum alışşın diye bir baktım sarı kafa atladı catıdan önnüme düştü anladım hemen catıya kostum karakanat dişinin üstüne cıkmıs derisini yemiş için cız etti cok değerli kuştu öyle oynuyodu ki eski evinde kuşun hayrını görmeden gitti ama galiba bu atmacalar haberlesiyor geçen hafta seferli sabuni vardı uçtu ve arkasına atmaca takıldı hemen amcam tüfeği getirdi vurdu 1 haftadır atmacaların sık geldiği eve atmacanın a sı uğramıyor

en iyisini yapmış gerçektende insanın içi cız ediyor kaçsa bu kadar koymuyor

Bende eskiden doganin kanunu der gecerdim , taki birseyi ogrenene kadar.
Hollanda'da yasiyorum burda millet kendileri cogaltiyorlar atmacalari..Bir kurum var burda gidiyorlar buyuk fabrikalarin en buyuk depolarina felan yuva yerlestirmek icin izin istiyorlar.Fabrika izin verdiginde bu kurum gidiyor yuva yerlestiriyor en yuksek bolegeye 2 de kamera yerlestiriyorlar sonra bunlarin ciftlesme anini yumurtalama anini ve yavru buyutme anini izliyorlar canli canli bunu dunyanin her yerinde yapiyorlarmis.Yavrular birkac gunluk olduguklarinda ayaklarina halka geciriyorlar.Gecenlerde baktim yuvalik agzina kadar guvercin tuy dolu.Bazi kisilerde atmaca yavrularina guvercin getirdiginde ve canli izlediginden dolayi bilgisayardan bol bol poz cekiyorlar.bir baktim atmaca habire guvercin yakalayip getirmis yavrularina vermis.Boyle doga mi olur ya arkadaslar birakin allahinizi severseniz , ha Turkiyede olay farkli kayalik daglik yerler cok ama Hollanda duz bir ulke , modern sehirin ortasinda atmacanin isi ne ? burdaki millet her sehire yerlestirmis bu yuvaliklardan sonra her seferinde guvercin ucurdugumuzda bunlarin zevkini gidermek icin kuslarimizi feda ediyoruz.Elime bir gecirsem hic affetmem yemin ediyorum , bu doga felan degil insanlarin kendi yetistirdi canavardir.Tabi heryerde durum ayni degil.ve atmacalarin degisik turleri vardir , benim guvercinlerimi yakalayini iyi bilirim sivri kanatli buyuk bir hayvan , bunlar hollanda da nadiren gorulen hayvanlardir ama kendileri oraya buraya yuva yerlestirdikleri icin gun gectikce cogaliyorlar.Yuvalik koymazlarsa bunlar burda benim guvercinlerimi avlamazlardi.Ha arada bir diger turunden gelir ormanlikta felan yuksek yerlerde yuvasi olan tam bir doga kusu olan ozaman sesimi cikartmam ama olay burda cok degisik.
Seytan diyor git dava ac ama kim ugrasacak..o yuzden ben elime gecirirsem hic affetmem doganin kurali degildir bu insanlarin kuralidir.

ztn güvercin avlayan sadece bi türmüş bi abi söylemişti belgeselde izlemiş ama unuttum nasıl bişey olduğunu biz tam bursa merkezdeyiz merkezde atmacanın işi ne hadi olduğunu farzedelim camide istemediği kadar kuş duruyo bu geliyo en iyi kuşumuzu seçip alıyo götürüyo . biz iş yerindede besliyoduk orası tam dağın dibi kuş kaldırınca anında oda geliyodu ıslık falan zor güç bela kaçırıyoduk ama aldığı zmnlarda oluyodu tabi . benim kuşu aldı deniz tarafına doğru gitti kesin yuvasına götürdü yoksa geçen arkadaşın döneği aldı gözümüzn önünde tepemizde uçarak yedi ama giden gitti artık

arkadaşlar haklısınız bence imkanı olan sıkıp öldürmeli.....bizim burda var 2 tane biri atmaca digerii atmacanın bir cinsi olan kılıç kanat..hiç kuşumu almadılar ama çok iyi bi kuşumu bacagındna yaraaldılar alaha şükür kuş iyileşti eski haline döndü ....bi ara neredeyse her gün 2 -3 tane avlıyolardı ne zamn çatıya çıkıp havaya baksamayagında götürüyor bide peşine kargalarla martılar takılıyo yiyemiyoda ziyan ediyor hayvalarıı ayagından düşürüyoo yollara açtılara..benim tüfegim olsa biraz da sıkacak cesaretim olsa çoktan vurmuştum..çünkü benim çok yakınımda çatından 20-25 metre yüskeklite süzülüyolar ..her türlü indiririm..ama ıslıktan feciii korkuyolar yaklaştıkalrında ben çok keskin ıslık öttürüyorum ürküp hemen uzaklaşıyolarr..ıslıgı deneyinn çok işe yarıyor hiç durmadan 3-4 dakka çalın defolup giderler..

Allaha şükür hiç atmaca kuşumu kapmadı ama kaparken görrdum ukuş abinin en iyi ukşunu çaldı .
Gelelim şimdi sorumuza : neden en iyi kuşu alır
en iyi kuş ya çok kötu uçar bi tur atar iner o zman vurur yada çok fazla oyunludur fazla manevra yapamaz oyundan o yuzden kapar . ama duz uçucuları alamaz atmaca peşine bile takılmaz:)
saygılarımla

bu atmaca piskopat çıktı bugünde arka sokaktan bi abinin kuşu aldı ama kuşları uçmuyodu sanırım aynı beni kuşu alan atmaca şahin her neyse oydu galiba kuşlar uçmuyodu çatıdan almışlardır belki çatının üstündeydi kuşlar eğer öyle alabiliyosa görenler söylüyo sokak arasından gelip vuruyomuş dadandı buraya bi tüfek geçse elime gösteririm ona kuşu alıyo bizden çok uzaktaki dağlara doğru götürüyo %90 yawrularına götürüyo yoksa tepemizde yiyo tüyleri bize geliyo tek sorun bi tüfek sıkacak cesaret çok fazla var bende çünkü kinliyim ona gözümü kırpmam saydırırım arkasından

o zamn bi tüfek bulup indirin kardeş dadandıysa indirinm aşagı ama ikkat edin mahallede birini çoluga çocuga sıkıim demeyin yanlışlıkla

kardeşim geçmiş olsun ne diyim inş bi daha yasamassın böle bişiyi benim hiç kuşumu almadı çünkü hiç oyunlu kuş beslemedim hep düz uçan sert ucan kuşları besledim yani posta baska şuanda posta besliyorum ben kaldırınca herkes kuşları indirio benim postalar atmacadanda fena çok sert uçuolar toplu kuş gördülermi dalıolar içine bi kaç tanesine çarpıolar bi kç tanesini peşlerine takıolar o takılan kuşlar yarı yolda kalıo tabi bütün mahalle şikayetci benden :haha: hep senin kuşlar bizim kuşları alıo gidio diolar

58che58' Alıntı:
kardeşim geçmiş olsun ne diyim inş bi daha yasamassın böle bişiyi benim hiç kuşumu almadı çünkü hiç oyunlu kuş beslemedim hep düz uçan sert ucan kuşları besledim yani posta baska şuanda posta besliyorum ben kaldırınca herkes kuşları indirio benim postalar atmacadanda fena çok sert uçuolar toplu kuş gördülermi dalıolar içine bi kaç tanesine çarpıolar bi kç tanesini peşlerine takıolar o takılan kuşlar yarı yolda kalıo tabi bütün mahalle şikayetci benden :haha: hep senin kuşlar bizim kuşları alıo gidio diolar

ewt buralardada var posta besleyen bi geçiyo 30 40 tane birden geçince arasına giren kuş çıkamıyo :)))))

Kardesım bende bursada oturmaktayım bızım buranın belalıları kerkenezlerdır qecen qun 1 cıft kalktı kerkenez 1 ı etrafında dondu dıerı ustten o donen cemberın ıcınden aldı quvercını qıttı sok oldk :D strateji qelıstırmısler dahada cok kerkenez var vede sahın cok :D

8-9 yaşlarındayken kuş besliyordum Kaysseri'de çok sevdiğim bi arap taklacım vardı perçemliydi. O kadar güzel takla atardı ki her uçtuğunda devamlı izler gözümü ondan ayırmazdım. Bi gün kuş yine uçtu atmaca birden kuşu bi aldı ama ben hiçbirşey anlamadım. Sonra gitti karşıda dağ vardı orda yemeye başladı kuşu koştum 200-300 metre gittim yanına hemen kalktı gitti görünmez oldu... O gün akşama kadar ağladım... Keşke kuş kaçsaydı hiç koymazdı ama atmacanın yemesi o kadar koydu ki şimdi bile aklıma geldiğinde içim cız ediyor.. Allah kimsenin başına vermesin...

SİNAN ÖZTEKİN

kardeş en çok takla atanı yakalamak en kolayı ondan en iyi taklacıları alıo :) bence adana güvercini besleyin hayvanlar çok hızlı uçuo atmaca fian dinlemio atmacanın yakalaması çok zor

t2kral' Alıntı:
58che58' Alıntı:

ewt buralardada var posta besleyen bi geçiyo 30 40 tane birden geçince arasına giren kuş çıkamıyo :)))))

aynen zaten bu yönleriyle gönlüme taht kurdular:D

Geri