sorularıma acil cvp verilirse sevinirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bandırmalı_90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
öncelikle iyi akşamalr ve bereketli ramazanalr dilerim
bir sorum olucak 2 çift basma perçemli beyazlarım var hayvanlarda gözde sulanma var ne yapmalayım
ve bir diğer sorum kümeste bi hasta yavru miskim vardı haftalardr halsizdi eczaneye gittim bana bebe aspirini önerdi aldım fakat hayvan 1 gün sonra öldü ve dışkısı tüğlerine bulaşmış vaziyette nedn ölmüş olabilir

Merhabalar.
Konuya yazmış olduğunuz başlık ile size kimse acil cevap yazmaz. Bu gibi başlıkla ilgi çekmek yerine dışlanmaktadır. Mesajınız sorununuz ile ilgili konu başlığı kullanınız.

Gözlerdeki sulanma ile ilgili daha önceden viewtopic.php?f=17&t=1143&p=6692#p6671 adresinde yazılmış cevaplar var. Benim yazdığım ise aşağıdadir.

basoglanh' Alıntı:
Selamlar. Öncelikle gerçekten kuşlarına üzüldüm. İnşallah tez zamanda düzelir.Benimde bahardan sonra yazın tüy dökümü zamanına kadar sık sık yaşadığım hastalık türlerinden birisiydi. Ben sıcaklar başladığı zamanlar olan bir hastalık olduğu için sıcaklarla alakalı olduğu kanısındayım. Hocamında belirttiği gibi virüslerden kaynaklanan bir hastalık.
Hastalığı tadavisi ilk zamanlar bana imkansız gibi gelmişti. Birkaç deneme ve bu konuda tecrübeli abilerimizin önerdiği ilaç sayesinde hastalığın kesin tedavisini buldum. Hastalık için veteriner hekimlerden veya İlaç,vitamin satan mezat,dernek vs.. gibi yerlerden HIPRADOXN isimli göz damlasını alacaksınız. Kullanım şekli üzerinde yazıyor. Ben 4 5 günlük düzenli kullanmalar ile kesin sonuca ulaştım. Umarım hemen atlatır ve sağlıklı bir sezon geçirmeye başlarsınız.
Saygılarımla.

Kuşların gözundeki sulanma ve şişme nin nedenleri genellikle havasız tozlu kümes ortamları, bu hastalık bende de devamlı oluyo kumesimin yuksekliği alcak ve balkonda besliyorum kuşta fazla olunca bu sorunlardan kaçınılmıyo.Kendi uyguladığım tedavi şekli,eczaneden insanlar için kullanılam genta göz damlası, fiyatı en son 2.3oo du, 3 gun , sabah akşam tek damla damlat bişey kalmaz.Kuşa neden aspirin verdin acı cekmeden ölsun diyemi,forumda hastalıklar bölumu var orada guvercin için satılan veteriner ilaç isimleri var, kuşunun belirtilerine göre en uygun ilaçı kullanabilirdiniz.

pardon ama siz salak mısınız kuşa bebe aspirini verilir mi onlar bebe için kuşlar ile bebeklerin metapolizmaları aynı mı salak lık bnce

benim bugün yavru kuşlarımdan biri öldü aynı şekilde dışkısı suluydu ve tüylerine bulaşmıştı :(

gözlerdeki sulanma ( göz nezlesi ) bunun için amcamın kullandığı bir ilaç vardı göz damlası onu kullandım 2 günde kuşumun gözündeki nezle geçti hemde tam olarak :))

arkadaşım önce bir kuş beslemeyi öğren kuşun halsizliği,gözde sulanma,tüy kabartma,burun akıntısı güvercinlerde her yıl en az bir kez görülen çok basit bir hastalıktır
ama neyse biz genede yardımcı olalım burun akıntısı ve gözlerde yaşlanma için güvercine ornitab diye bir ilaç vercen iki gün üst üste birer tane güvercin 2 gün sonra zımba gibi olur ve bir yıl içinde bir daha bu hali geçirmez fakat ilaç'ı bulmak zor ve pahalı geniş bağlantı ağın olması gerek ya da bol paran oması gerek...
KUŞÇU OLMAK 2 KUŞ ALIP YEMLEMEK DEĞİLDİR...
söz:ayberk çifçi

kesinlikle ornitab kullanacaksın akabinde vitamin desteği yapacaksın beş günde bir şey kalmaz..ilacın petshop larda veya güvercin pazarlarında bulursun 4ytl onlu tablet sanırım yanlış hatırlamıyorsam ilk gün iki tane atıyorsun üç gün üst üste birer tane vereceksin

ayberk_age' Alıntı:
arkadaşım önce bir kuş beslemeyi öğren kuşun halsizliği,gözde sulanma,tüy kabartma,burun akıntısı güvercinlerde her yıl en az bir kez görülen çok basit bir hastalıktır
ama neyse biz genede yardımcı olalım burun akıntısı ve gözlerde yaşlanma için güvercine ornitab diye bir ilaç vercen iki gün üst üste birer tane güvercin 2 gün sonra zımba gibi olur ve bir yıl içinde bir daha bu hali geçirmez fakat ilaç'ı bulmak zor ve pahalı geniş bağlantı ağın olması gerek ya da bol paran oması gerek...
KUŞÇU OLMAK 2 KUŞ ALIP YEMLEMEK DEĞİLDİR...
söz:ayberk çifçi

Ayberk bey merhabalar,

Hastalığın basiti veya zoru kolayı olmaz!! hastalık adı üstünde hastalıktır!Burda herkes bir şeyler öğrenmek için bulunuyor ''kuş beslemeyi öğrenmek için''bizden yardım isteyen biri bilse nasıl beslendiğini zaten yardım istemez!''Burda da olmaz hepimizin beslenme ,ilaç ve tedavi konularında eksiğimiz vardır bunları daha olumlu bakuş açılarıyla dostlarımıza bilgimizce öğretirsek bu sitenin amacı ortaya çıkar''paylaşın''.

lugat16' Alıntı:
pardon ama siz salak mısınız kuşa bebe aspirini verilir mi onlar bebe için kuşlar ile bebeklerin metapolizmaları aynı mı salak lık bnce

Merhabalar,

Sizden yardım isteyen bir arkadaşımız var akıllıca nedir bu hastalık adı nedir?Anlatın bakalım dinleyelim öğrenelim bilmeyen salak oluyorsa bende salağım!

Profil bilgilerini doldurmayan her kim olursa olsun kimliğini sakladığı için uzaklaştırılacaktır. Bizim kimliğini saklayan üyelere ihtiyacımız yok malesef.

SELAM ALEYKÜM ARKADAŞIM GEÇMİŞ OLSUN
BU HASTALIKLAR KUŞLARDA 1 SENE İÇİNDE HER ZAMAN YAZ DÖNEMLERİNDE KESİN YAŞANIR. YANİ HER SENE GÖRECEKSİN DAHA BUNU. :-) GÖZ SULANMASI İÇİN İNSANLAR İÇİN KULLANILAN GENTA DİYE GÖZ DAMLASI VAR
BUNDAN ALIP AKŞAM SABAH 1-2 DAMLA OLARAK KULLANABİLİRSİN 3-4 GÜN İÇİNDE GEÇİRİR. ÖBÜR ASPİRİN ATTIRIP ÖLDÜRDÜĞÜN KUŞU HASTALIĞINI TAM OLARAK ANLAYAMADIM AMA NE OLURSA OLSUN ECZANEYE GİDİPTE ECZACIYA DERDİNİ ANLATIPTA ONDAN İLAÇ ALIP KUŞA KULLANMA VE KESİNLİKLE NE OLURSA OLSUN BİR DAHA HİÇ BİR KUŞUNA NE BEBE ASPİRİNİ NE DE NORMAL ASPİRİN VERME

basoglanh yazdı:
Selamlar. Öncelikle gerçekten kuşlarına üzüldüm. İnşallah tez zamanda düzelir.Benimde bahardan sonra yazın tüy dökümü zamanına kadar sık sık yaşadığım hastalık türlerinden birisiydi. Ben sıcaklar başladığı zamanlar olan bir hastalık olduğu için sıcaklarla alakalı olduğu kanısındayım. Hocamında belirttiği gibi virüslerden kaynaklanan bir hastalık.
Hastalığı tadavisi ilk zamanlar bana imkansız gibi gelmişti. Birkaç deneme ve bu konuda tecrübeli abilerimizin önerdiği ilaç sayesinde hastalığın kesin tedavisini buldum. Hastalık için veteriner hekimlerden veya İlaç,vitamin satan mezat,dernek vs.. gibi yerlerden HIPRADOXN isimli göz damlasını alacaksınız. Kullanım şekli üzerinde yazıyor. Ben 4 5 günlük düzenli kullanmalar ile kesin sonuca ulaştım. Umarım hemen atlatır ve sağlıklı bir sezon geçirmeye başlarsınız.
Saygılarımla.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

bizde gittik bu sene GENTAVET-G GÖZ DAMLASI ALDIK HİÇ BİR İŞE YARAMADI ÜSTELİK KOCA SAMSUNDA BULAMADIK BASKA BİR ŞEYDE 30 YAVRUMUZ ÖLDÜ ANAŞLAR İÇERİSDİNDE AZDI ANAÇLARI KURTARDIK AZ ÇOK 10 TANEYİ GECMEZ... TANE HİÇ BİR İŞİMİZE TARAMADI DESEK YOLUDUR SAYGILAR HERKEZE GECMİŞ OLSUN...

Arkadaşlar topiklerde bir çok başlıkta benzer sorunlar ve çareler işlenmiş. Yeni başlıklar açmak yerine boş vakitlerde eskilere göz atıp bilgi sahibi olmak deneyim kaznamayı hızlandıracaktır. Hobiye gerçekten bağlıysak illaki sorunların üstesinden gelecek bilgi düzeyinde olmak gerekir. Selamlar.

tahirsadan' Alıntı:
Arkadaşlar topiklerde bir çok başlıkta benzer sorunlar ve çareler işlenmiş. Yeni başlıklar açmak yerine boş vakitlerde eskilere göz atıp bilgi sahibi olmak deneyim kaznamayı hızlandıracaktır. Hobiye gerçekten bağlıysak illaki sorunların üstesinden gelecek bilgi düzeyinde olmak gerekir. Selamlar.

Ne zamandır dile getirdiğimiz ama halen daha anlatmayı veya anlaşılmasını sağlayamadığımız bir konu bu Tahir Bey. Herkes genelde aynı soruları soruyor ama soruların ve cevaplarının aynı soruyu soracak kişiler tarafından bulunamamasının tek nedeni "acil" "acil yardım" "lütfen acil" gibi konu başlıklarının kullanılmasıdır. Yeni konu açmadan önce forum arama özelliğini kullanınız diyicem ama acil, acil yardım gibi başlıklarla arama yapmayacağınıza göre..
Tekrar teşekkür ederim Tahir Bey.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

Geri