SORULARIMA CVP BULAMADIGIM ICIN BU KONUYU ACTIM YAPMAKUSLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bango
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

bango

Üye
Siteyi ziyaret et
Öncelilkle ıyı forumlar ; arkadaslar ben etrafta edırne kapıda bagzen nette gordugum farklı barklı kuslar var bunların nasıl elde eldıgını ogrenmek ıstıyorum ve okdar arastrmama ragmen bı sı bulamadım .bagzı arkadaslar posta kusu beslıyor bılgımız bosta mavı cakmaklı bayaz sekerı . kaplan posta olur . adamlar cukulata kanat posta uretıyorlar bunu nasıl bu hale getırıyor lar bunu bılmek ıstıyorum .bı dger cıns SAYA kusları edremıt kelebeklerı anlam veremıyorum bılgımız kus kelebek . arka tepe nasıl yapmıslar ve kelebegın ozellıgını tasıya bılıyor .gecen mezatta cıktı 10 tane macar .ama akbas nasıl dıyım kafa kesme vucudu sarı kuyruklar sarı kanat bel beyaz enteresan bu tarz yapma kuslar nasıl olabılıyor . SIZ DEGERLI ARKASLAR BASINI ZA GELDIYSE BOYLE BISI ORNEK VERIYORUM HUNKARI ILE BASKA KUSUNU ESLESTRIYORSUNUZ PARALI AKBAS BASKA GIBI MISAL .... TESEKKUREDERIM dıkkatte aldıgınız ıcın .

Re: SORULARIMA CVP BULAMADIGIM ICIN BU KONUYU ACTIM YAPMAKU

Selamun aleyküm kardeşim bu işlerin araştırmayla değilde deneye deneye olduğu kanaatindeyim aslında birazda şans gibi bişey bundan 1 2 sene önceye kadar 2 kırma kuşum vardı bakıcı olarak kullanıyordum biri düz mavi diğeri ise arap saz kanattı arada yavrularınıda aldığım oluyodu ve bazen altından sabuni renginde kuşlar geliyodu bazen çikolata rengi geldiği oluyodu bu işler deneyerek meydana çıkar diye düşünüyorum ve çok çalışmak lazım bu konuda daha bilgili yorumlar gelicektir

yavruların içlerinde paçalı olanlarda var anne paçasız baba tozluklu

Ekli dosyalar

• DSC08472.webp
    DSC08472.webp
    220.2 KB · Görüntüleme: 1,078

KUŞLAR ;KIRILMAMALI ,MELEZLENMEMELİ .KANAATINDAYIM !

KEMAL_ZB' Alıntı:
.bı dger cıns SAYA kusları edremıt kelebeklerı anlam veremıyorum bılgımız kus kelebek . arka tepe nasıl yapmıslar ve kelebegın ozellıgını tasıya bılıyor.
Kelebek ırkında aslında tepe olmaz, ben o kuşların da melez soyundan geldiğini düşünüyorum. Güvercinler kendi ırkları içinde ve kostümüne göre eşleştirilmeli, farklı ırklardan oluşan melez kuşlar her açıdan değersiz olur, güvercin yetiştiriciliğinde en başta buna önem verilmeli.

arka tepeli kuşlardan, rahibe olur, taklacı olur vs. ile sütbeyaz kelebeği eşlersin, yavrulardan 1 veya 2 ağız sonra birisini mutlaka arka tepeli olarak atar (renge bu aşamada çok bakılmaz) çıkan tepeli yavrunun kuyruk üstü yağ bezesi olup olmadığına bakılır, şayet bu yoksa tadından yenmez, hemen o yavru alınır, kanı sağlam olan, başka bir kelebek ile eşlenir çıkan yavrulardan tepeli ve filipkasız çıkana kadar yavru alınır, çıkan yavrunun rengine göre bir kelebekle daha eşlenir, ve yeni bir kan tutturulur, 3-4 eşlemeden sonra kuş hem tepeli hem de saya olur. Asıl kanında taklacı kanı kalır, bunu da 3-5 ağız yavruda bir, kuyruk üstü yağ bezeli yavru atarak veya alakasız bir anda hava da takla atarak belli eder. Bu işlerle genel de kapalı kümesi olanlar uğraşır. Uzun zamana ihtiyaç vardır. Sonuç güzel olsa da, arada çıkan melez ve bozuk kuşların piyasaya salıverilmesi, yoz kuş sayısını arttırmaktan öteye gitmez.

Aydınlattıgınız ıcın tesekkurederım .

Geri