Sorun Bendemı Kuslardamı(YAWRU ÖLÜMÜ)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocanberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

kocanberk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ramazan yiğit
Meslek
servisci
İlgi Alanı
Her keze öncelikle selamlar ben düzcede oturuyorum ve kus bakıyorum yaklasık 2 sene oluyor bakalı ama bı ara ara vermıstım sımdı sorum su olcak ılk basladıhımda 1 cıft sut beyazım vardı bunlar yavruyu cıkardı 1 haftalıkken 10 gunluk fln ken oldu yavrular ondan sonra dıger cıftım yumurtlayıp cıkardı onların yawruda 1 hafta sonra oldu ve kusculuhuma o zaman bırakmıstım cunku uzuluyordum bakamadıkları ıcın barı hıc dogmasınlar dıyodum 6 aylık sure sonra tekrar basladım suan elımde bı cıft sabunı bı cıft mıskı bı cıft arap var sabunı ve mıskı cıftlerım yavruları cıktı ama mıskı cıftımın 1 hafta sonra yavrular tuhlenırken olduler:( sabunı cıftımın tek yawrusu oldu tekıde 1 aylık ken oldu:( hiç yawru alamıyorum neden ne yapmam gerek bana bılgılı bırı yardım etsın bole gıderse bunlarıda bırakıcam uzuluyorum ole gorunce:( ltf bilgilerinizi bekliyorum SİMDİDEN TESEKKUR EDERIM

Merhabalar...

Şimdi burda kahinlik yapmak gibi bişey olur şu sebepten öldüler demek ama daha iyi değerlendirme yapabilmek için kümesinin ve kuşlarının net fotolarını koyarsan belki daha fazla yardımcı olunabilir. Kümesin cereyanda mı kalıyor ya da daha önce beslediğin kuşlarının dışkılarından kaynaklanan bakteri-virüs gibi bir neden mi var, yavru alımları için kümesin çok mu yetersiz... uzaktan yorum yapmak zor. Kümes temizliğini düzenli yap ve kuşların yavruya yatmalarını engelleyen bir durum mu var bunları sorgula... Folluklar çok pisse değiştirmende fayda var direk yavrular öldüğüne göre pek hijyenik ya da uygun değiller heralde... Bütün kuşlarının yavruları ölüyomuş bir de fare felan var mı, yavruların bir kısmının yenmiş olduğu gibi bir durum sözkonusu mu bunları bir gözlemlemeye çalışırsan iyi edersin.

Belliki yaşadığınız sorununlar yeni başlayan birisi olarak sizi olumsuz olarak etkilemiş; bu ve benzer durumlar çoğu kez bizlerinde başına gelen bir durum ..
Açıkçası sorunun adını bir cümle ile hemen koymakta okadar kolay değil , bir çok etken var , kümesinizin koşulları ile ilgili olabilir , verdiğiniz yemle alakalı olabilir , ebebeynlerin tecrübesi ile ilgili olabilir , yine ebebeyin ler hastalık taşıyıcısı olabilir , sizin tecrübesizliğinizden kaynaklı olabilir , yani olabilirde olabilir .. Uğraştığımız emek verdiğimiz bir hayvan çok basit olarak hemen her konunun cevabını anında verebilmek çok güç ..
Yazıkki ülkemizde kuşculuk tecrübe edinilerek öğrenilenbir konu ,- Hadi ben kuş besleyeyim, diyen herkez başlayabiliyor ,hiç bir bilgisi yada fikri olmasada ..
İşte böyle olunca varsa yakılarda bilen daha tecrübeli kişlilerden destek almak daha uygun, zira buradan tek bir soru üzerinden size sorununuz Şu! demek güç .
Ancak yinede konuyu ayrıntıluı bir şekilde açarsanız elimzden geldiği kadarı ile fikir vermeye çabalarız bizler ..
İlk etapta önerim size şu alcak; Yetiştirme koşullarınızı tekrar gözden geçirin , ; Forumda ayrıntılı olarak bu konuda çok fazlaca paylaşımvar( uygun yetiştirme koşulları , kümes dizaynı , damızlık seçimi , yemleme , yavru bakımı , vs ) uygun koşulları oluşturmaya çalışın öncelikle, daha sonra kademeli olarak ayrıntıya yönelik önlemler alabilirsiniz ve sipesifik durumları algılamanız , kolaylaşır . ,
Yılgınlık göstermeden bilinçli bir yetiştirici olma konusunda kararverin öncelikle, imkanlarınız müsait olmayacaksa oygun koşulları sağlayamayacak sanız, yada daha öncede belirtiğiniz gibi benzer yeni sıkıntılar yaşadığınızda '' ki mutlaka yaşayacaksınız '' kuş beslemeyi terk edecekseniz ,çabucak vazgeçin , zira kuşlara da yazık sizede ,emeğinizede .. kolaygelsin , bol şanslar başarılar dilerim .. selamlar ŞEREF

Merhaba,
Küçük gagalı kuşlar, yavruları 10-12 günlük olduklarında besleme zorluğu çekerler. Ama büyük gagalı kuşlarda bu zorluk yoktur. Bu nedenle, eğer anaçlarda bir hastalık yoksa, yavru ölümlerinin yaşanması muhtemelen ortam şartlarına bağlıdır diye düşünüyorum. Ölen yavruları incele, kursakları dolu ise ya soğuktan ölmüşlerdir yada haşereler tarafından öldürülmüşlerdir.
Bence:
1. Kümesin haşere girmesine karşı korumalı olamalı ve iyi havalandırılmalıdır. Eğer soğuk bir kümes ve kuşlar fare gibi haşereler tarafından gece rahatsız ediliyorlar ise yavruların üzerinden kalkarlar ve soğuktan yavrular ölür.
2. Kuşlar iyi beslenmeli ki yavrularını besleyebilsinler. Sularını günlük değiştirmen ve özellikle kapalı kümeste iseler minarel de vermen gerekir.
İnşallah bir daha bu durumla karşılaşmazsın.
Kolay gelsin...

suanda yumurtada lar1 haftaya cıkacak kumesımın fotosunu koyucahım hıjyenık kumesım var

kümes ceyrana kalmaz kalsa kuşlar hiç yumurtadan çıkmaz çıksada 3 gönde ölür insan bile ceyranda 1 saat bile kalsa hemen hasta luyo yawru 10 gün kalacak bence sen ümesi kireçle bi hastalık vardır vede yawru vitaminleri ver

Geri