SORUN VAR..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BoldJack
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 857

BoldJack

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gökhan Avcı
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar bende sitenizin yeni üyesiyim. 6 7 yıl önce abimin kuşlarının altını temizliyorudum ve son 3 yıldır kuşlarla igim olmadı. Ama geçtiğimiz ay sardım balkona kuş getirdim. balkonda güzel bir yuva yaptım. kuşlar normalde taklac odada kaldırıyorum kuş 3 4 tane atıyor ama balkondan ucuruyorum kuş bi yerlere konup orda kalıyor. 1 Kuşla başlayan bu konma olayı diğer kuşlarıda etkiledi galiba çünkü hepsi çatılara başka yerlere konup kalmaya alıştı. Uçmuyorlar anlayacağınız. Hepsi odada 3 4 takla çeviren kuşlar.
Tecrübelerinize güvenerek bilgi almak istiyorum..
Sizce ne yapmalıyım?

Kuşların önümde yemlik olmasın uçurup indirdiğin zaman yemle kapat .yani uçtuğunda aç olsun .bi müddet böyle alıştır.kolay gelsin..

benim tek kümesim var damızlık kuşların yavruları olduğu için önlerinde yemleri hiç eksik etmiyorum.
uçma konusunda bir problem yaşamadım ancak bazı uçmaya alışık olmayan kuşlar konabiliyor.
bence siz o kuşları uçurmayın bir süre en azından. ve uçan yeni kuşlar alın ya da onlardan yavru alın.
onları uçurun . çünkü uçan bir kuş lazım uçmayanı uçurabilmek için. ve çok sık uçurmayın . belli bir düzende uçurmak daha uygun .

kolay gelsin (:

Balkonda oldukları için pek tanıyamadılar heralde .. çıkıp etrafına bakınıyorlardır (:

Ooo bak bu çok zor bi konu yazın sırf şu balkona çatıya atan kuşlar yüzünden yavrularda çatıcı oldu. Ama bunun tamamen tek çaresi kuşlar aç olması ve biraz etraflarını bilmeleri gerekiyorki istediğin düzene gelsinler. Düzenli yemlemek ve uçurmak kuşlarını istediğin gibi yapacaktır :)

Saygilarimla.. :)

Geri