Sorunum Hastalıklar!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan UTKUENES
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

UTKUENES

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ilhan moran
Meslek
lojistics
İlgi Alanı
Kediler
merhaba;
yaklasık 15 senedir kuş beslemekteyim yuvamda dağa önce hiç karşılaşmadığım bir hastalık var nedenini bir türlü cözemedim kuşlarımda hastalık sağlıklı güvercinim bir günde ölüyor hastalık belirtisi şu sekilde gercekleşiyor halsizlik yem yememek kusma ishal yok kuşlarım halsizlik belirtisinden sonra denge kaybı yasıyor denge kaybından sonrada ölüyor yerde duran kuş dengesini kaybediyor zaten ondan 5 veya 6 saat sonrada ölüyor cok sağlıklı yavrularımda vardı yeme düşmüşlerdi onlarda aynisini yaşadim ve öldüler aşıları var zaten aşısız kuşum yok sizden ricam ne yapmalıyım yardım
yaptıklarım
1 bol su ve camasur suyu ile yuva temizlendi cam sil kutusunda folluklar yıkandı
2 yerlere kirec döküldü
3 yerlere ızgara döşendi
4 veterinerin verdiği bazi ilaclar var idi yanlız kullandım bitti kutularını attım ilaç ismleri aklıma gelmiyor
yardım edeni lütfen

Re: arkadaşlar yardım lütfen okuyun

Denge kaybı dediğine göre sallabaş olmuşlar sanırım. Hastalığa önlem olarak yaptığın işler için geç kalmışsın ilk başta yerlere ızgara koyacaktın düzenli olarak sularına ilaç katacaktın.

Aşıları var demişsiniz ama kıl kurdu sorunu olabilir nilverm kullan kuşlarını takip et bir kullanımdan sonra yerlerde ölmüş kurtlar varsa devam edersin.Sen yinede araştır geçmiş olsun.

Hocam veba var geç kalmışsınız 4 in 1 mix ve vitamin takviyesi derim ben ne kurtarırsanız kardır bende kala kala 2 dişi bir erkek kaldı erkek te eser bıraktı

benimde bir muhabbet kuşum var ishal hep gözleri kapalı ve tüyleri kabarık bir vaziyette kafesin tabanında duruyor ses çıkartmasam gözlerini açmıyor benim eğlenceli kuşum gitmiş yerine halsiz hasta bir kuş gelmiş lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz?

ARKADAŞLAR LÜTFEN ACİL YARDIMA İHTİYACIM VAR KUŞLARIM TELEF OLUYOR gırtlaklarında sarı mantar çıkmış nefes alamıyorlar yem yemiyorlar ve sonunda ölüyorlar ne yaptıysam olmadı lütfen yardım edin

oncelıkle gecmıs olsun yemlerde ılac felen olmasın yaptıgın hersey normal yuva dezenfekte ıcerı yabancı kus gırmıoyo sanırım yem ve suda olay bıtıyo gıbıme geldı..

kaan ozkoyuncu' Alıntı:
oncelıkle gecmıs olsun yemlerde ılac felen olmasın yaptıgın hersey normal yuva dezenfekte ıcerı yabancı kus gırmıoyo sanırım yem ve suda olay bıtıyo gıbıme geldı..
bi tek bende deyil bir çok arkadaşımın başınada geldi bu hastalık

bogazlarında beyaz ve sarı mantarlar çıkıyo kople agızı kaplıyo nefes alamıyorlar hayvanlar su bile içemiyor agızları açık bi şekilde e tabi dogan olarak ölüyorlar tuz bastık sarı su verdik bebe aspirini felan verdik limon sıktık hiç bi şey fayda etmiyo kurtaramıyoz

Geri