Soy devamı yardım....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre1450
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

emre1450

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre yazıcı
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Benim 1 çift ankara gök oynarlarım var...Dişisi duruyor fakat erkeğini gelinciğe kaptırdım...Şuan kuşlarımın 1 erkek yavrusu var ve anasıyla eş aldılar yavrularıda çıktı...Sizce soyu tutturabilirmiyim?İlgilenirseniz sevinirim...
Şimdiden Teşekkürler...

gelen yavrular tahminen % 75 baba ve anasının kanını taşıyor olabilir tabı her altından gelen yavruda bu olucak diye birşey yok ama kan dağılımı eşit sayarsak % 75 çıkar. 3-4 ağız daha yavru almaya baş arasında illa 1 tanesi gelinciğin kaptığı erkek kadar iyi olabilir yada daha iyi olabilir.

GELİNCİĞİN BOĞDUĞU ERKEĞİ TUTTURMAK İSTİYORSAN TUTTURAMAZSIN ANCAK ANA SOYUNU İSTİYOSAN YAKALARSIN

inşallah tutturursun benim nacizane fikrim tutar gibi ama burada değerli onlarca sene kuş bakmış abilerimizin yorumları doğru bir yol bulmana yardımcı olur
saygılarımla

Sözü geçen dişiden çıkan erkek yavru ile eşlemelerde ana oğul baba kız eşlemeleri taklacı kuşlar için pek önerilmez ama eşleyip tutturanlar da olmuştur bunu siz altından gelen yavruları görerek karar vereceksiniz yoksa babanın damarını yakalamak istiyorsanız bunu unutun çünkü dişinin genlerinin bir kısmı erkek yavruda da olduğu için annin damarına yaklaşmanız muhtemel diye düşünüyorum
birde ana oğul ve baba kız eşlemelerinde altından gelen yavrularda oynamayanlar olabiliyormuş ve bu oynamayanların altlarından oynayanlar gelebiliyormuş, bunlar tabi duyduklarım uygulamışlığım yoktur.

senın elınde dısı kus kaldıgı ıcın sen her yavru alımında bıraz daha anaya yaklasırsın.

cevaplarınız için teşekkür ederim ana soyunu tutturursam daha iyi olur Allah'ın izniyle...
hepinize çok teşekür ediyorumm...

ben soruyu yanliş anlamışım tutmaz abi ilk yavrular belki baba gibi oyun yapar ama anaya vuruyorsun artık tamamen kan anaya çekiyor ama kuşlar kaliteyse sorun yok zaten
saygılar

s.a gelincigin boğdugu erkekle şu an elindeki dişi arasında akrabalık boyutu çok önemli eğer ölen erkekle ay kanı taşıyorsa elindeki dişi bence bi sorunyoktur.

çıkan yavruların soy islahı basleyene kişiye kalmıştır eşlmelerde çok dikkat edilmesi gerekir hangi kuş un hangi kuşa eşlenecegi taklalısı aşırı perdahlısı aşırı taklallısı çok önem taşır tabi bu aşırı olan kuşların tam tersi olan hafif kuşlarda illa çıkacaktır soyun içinden önem burda başlıyor.

s.a

Geri