Spray boyanın Kuşa zararı dokunurmu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurc98
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 980

onurc98

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Cambaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bi tanıdığımın beslediği yerde çok fazla besleyen olduğundan dolayı kendi kuşlarını tanımak için kanatlarının altını spray boyala boyuyor bu boyanın bi zararı dokunur mu?

bu boya nasıl bir boyaymış kardeş.fosforlumu, yağlı boya gibimi, saç boyası şeklindemi. bende 1 çift gök mavi posta var.ankarada ki yabaniler içinde de gök mavi kuşlar olduğundan ve birazda benim yaştan dolayı gözler zayıflayınca kızımın saç boyasından sürdüm.bu sayede kuşumu havada tanıyabiliyorum.boya kuşun tüylerine geldiğinden boyanın hayvana bir zararı olabileceğine inanmıyorum.ankara da da kuşçuların bazıları boya ile işaret koyuyorlarmış.

Evet oda kuşları tanımak için yapıyor. Ama yanlış boya kullanımında kuşa bi etkisi olurmu?

Sprey boyaya ne gerek var?Boncuk diye birşey icat edilmiş duymamışmı abin hiç? alırsın renkli boncuk kusun ayagına takarsın.

Ne kadar parlak olursa olsun çok küçük boncuklar oda biraz yaşlı sayılır gözler o kadar iyi görmüyor.

İstanbul da eminönünde köprü altı girişlerinde çok uygun fiyata fosforlu kalem satanlar var. bence bu kalemleri dene.kumaş boyaları da deneyebilirsiniz. fakat bu boyalar açık renkli kuşlarda olabilirde siyah veya koyu renkli kuşlarda nasıl olur aklım ermiyor.bu boya işini bilenler bu konu hakkında yorum yaparlarsa bende müteşekkir kalacağım.bu kuşu boyama işi daha çok uçan kuşlarımızı tanımada şahsen bana yardımcı olacak.

Aynen benim içinde öyle

Geri