Streptomisin + Dekort karışımı hakkında!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Malatyalı Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yahya Baştürk
Meslek
Muhasebecilik
İlgi Alanı
Kediler
--- message by moderator ---
Uyarı! Kortizon vs içerikli; dekort, deltacortil, dikloron, diclomec, voltaren (deksamezaton, diklofenak sodyum, prednizolon içerikli) vs. gibi tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Öncelikle enfeksiyon uygun antibiyotik ve gerekli diğer ilaçlarıyla birlikte tedavi edilmelidir. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

Bende de aynı durumda bir kuş vardı, postaydı hatta. Hiç bu kadar uğraşmadım 2 gün arda arda MONODOKS adlı ilacı ağızdan verdim hiçbirşeyi kalmadı. Tavsiye ederim. İlaç 2,50 tl falan...

SİNAN ÖZTEKİN

kardeşim şu streptomisin dekort karışımını adam gibi bilen biri tam olarak yazsa ne olur yani? çorba ettik resmen. biri 1cc diyor, diğeri 5 ünite, diğeri 2 dizyem vurursan kuş ölür diyor. cc nin dizyemin ünitenin ne olduğunu bilen biri, doğru düzgün yazarsa ne kadar yapılması gerektiğini, benim elimde 2 tane urlu kuş var, onları tedavi etmeme büyük bir yardımda bulunmuş olacak. bir de zahmet olmaz sa sorularımızın cevaplarını lütfen kısa bir süre içinde yanıtlayın...

not olarak şunu da ilave edeyim 1 cc 10 dizyem eder. 1cc 40 ünitedir. streptomisinle dekortu karıştırdığınız zaman distile suyu hariç 2 cc eder, yani 20 dizyem ve 80 ünitedir.ünsilin enjekteri bir defa da 10 dizyemi yani 1 cc yii çeker, ne kadarını kaç gün süreyle vuracaz ?

hakan_23el' Alıntı:
not olarak şunu da ilave edeyim 1 cc 10 dizyem eder. 1cc 40 ünitedir. streptomisinle dekortu karıştırdığınız zaman distile suyu hariç 2 cc eder, yani 20 dizyem ve 80 ünitedir.ünsilin enjekteri bir defa da 10 dizyemi yani 1 cc yii çeker, ne kadarını kaç gün süreyle vuracaz ?

selam
Biraz geç oldu ama yinede yazayım.Türkçe anlatmaya çalışayım.stroptomasinin içinden çıkan enjekte sıvısını hiç kullanmıyorsun sadece dekort ampulu o şişedeki toza karıştırıyorsun.Güzelce karıştırdıktan sonra insülin şırıngasının dolusunun 10da 1ini kanadı urlanmış kuşa şişliğin içine yapıyorsun günaşırı.Diğer arkadaşın söylediği solunum yolu için 10da birininde yarısıdır.Çünki dozaj az bişey aşılırsa kuş bayılabiliyor.

Valla bu aşıyı ur tedavisi için son zamanlarda yaptığım iki dişi kısır oldu...nasil olucak???? Saygılar

Canım kardeşlerim hepiniz yazmış sınız eksik olmayın Eczaneden Stroptomisin ,Dekort (0,75 veya 1 lik olabilr) Linkosilin,Genta göz damlasını alıp Ampulleri elinizi kesmeden kırıp Stroptomisin şişesinin içine çektiğiniz ilaçları güzelce sıkın bir kaçkere çalkalayın sonra 1 lik insülün iğnesine 1,2,3 diye 10 kadar sıra var bir ur için urun ortasına 1 yazana kadar çekip vurun diğer bir işe yaramasıda gözü yaşaran kuşlarda başlayan rahatsıtlığı gördüğünüzde kuşun gagasını kırmadan açın ağzına 4-5 damla her iki gözede 4-5 damla damlatıp olay çözülür üç beş gün içinde( ur için 3-4 defa) yapılmalı selamlar.

Streptomisin-dekort kuşa insülün iğnesi ile baldırdan veya kursaktan vurulacaksa 3 cizgi, 5 cizgide sersemleştirir, 8 cizgide bayıltır 10 cizgide öldürür.Bu işler tehlikeli işler herkez denemesin.İllede yapılacaksa, kuşa ağızdan damla şeklinde verilmeli.Buda kuşun bağırsaktaki faydalı bakteri döngüsünü bozacaktır.Tedavi sonrası ağızdan probiyotik karışımla (BİRA MAYASI ) desteklenmeli.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşlerim hepiniz yazmış sınız eksik olmayın Eczaneden Stroptomisin ,Dekort (0,75 veya 1 lik olabilr) Linkosilin,Genta göz damlasını alıp Ampulleri elinizi kesmeden kırıp Stroptomisin şişesinin içine çektiğiniz ilaçları güzelce sıkın bir kaçkere çalkalayın sonra 1 lik insülün iğnesine 1,2,3 diye 10 kadar sıra var bir ur için urun ortasına 1 yazana kadar çekip vurun diğer bir işe yaramasıda gözü yaşaran kuşlarda başlayan rahatsıtlığı gördüğünüzde kuşun gagasını kırmadan açın ağzına 4-5 damla her iki gözede 4-5 damla damlatıp olay çözülür üç beş gün içinde( ur için 3-4 defa) yapılmalı selamlar.

Ahmet abi yanlız dekort iğndenin içeriğiolan kortizon kuşta çok yan tesir yapıyor.. tüy yapısını bozuyor, kuşu aşırı zayıflatıyor...

Malatyalı Yahya' Alıntı:
gencoahmet' Alıntı:

Ahmet abi yanlız dekort iğndenin içeriğiolan kortizon kuşta çok yan tesir yapıyor.. tüy yapısını bozuyor, kuşu aşırı zayıflatıyor...

Kortizon tam tersi kilo aldırır? Abim hastalığında kullandı ordan biliyorum. Emin misin abi ?

Canım kardeşim Yahya zararı olsa kısırlık yapsa ben kullanmam aşağı yukarı 10-15 senedir bir sürü kuşumu tedavi ettim ve etmeğe devam ediyorum eğer kuşunda zayıflama olursa gözlemle ya tüye girememiş yada kurt vardır başka türlüsü imkansız malatyaya selamlarımla.

Kısır yapıyor demiştim yanılmışım düzeltiyorum...kuşu çok zayıflatıyor yani o dönemdede yumurtlama gecikiyor ne yazıkki... ama düzenli vitamin takviyesiyle tekrardan dişiler kendine geldi ve yumurtlamaya başladı...

Bende kullandım. solunum hastalıklarını geçiriyor hızla. Daha doğrusu benim kullandığım tedavi onun içindi. Dediğiniz gibi aşırı derecede zayıflatıyor kuşu. Şaşırdım açıkcası. Takviye ettim vitamin yavru hapı vs. fakat hastalık nüksetti. Başımın belası oldu.

Canım kardeşlerim eğer kuşlarda zayıflama olduysa hayvan tüye girememiş veya kurt olabilir (Kurt için Levamin-10 kurt ilaçı kullanabilir) kuş ayrı bir bölmeye alınıp içine gazete serilip 2 lik enjektöre yarım çay bardağına çay kaşığının ucu ile iki pirinç tanesi kadar atılıp karıştırılıp kuşun gursağına bırakılır 1 hafta sonra tekrar edilir kurt var ise vıgıl vıgıl kese halinde düşer kurt düşmez ise kuşun karın altından göğsünden tüy yolunur hatta kuyruğu makas yardımıyla tam ortasından kesilir var ise elinizde İnsülin iğnesi ile 1 cc 4 gün Linco-Spektrin deri altına vurulabilir varsa sularına Berovit-B ile E-Selenyum veya E-sevil vitamin takviyesi yapılabilir selamlarımla.

Selamın aleyküm arkadaşlar ben dekord u aldım tablet halinde iyde deyil tabi kuşumun ayaklari ve kanatlari tutuldu fakat nasıl vermem gerek bitane tamamı yarım mi kaç gün vermem gerek yardimci olurmusunuz şimdiden teşekür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri