su gibi ishal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akanabiss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

akanabiss

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hakan Üçler
Meslek
Osteopati Uzmani
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaslar
kuslarimdan biri yeme dustukten sonra devamli ishal
rengide yok ishalin, cok su iciyor ve oldugu gibide su geri cikiyor diski olarak, sorun nedir aceba bilen varmi?
:hmm:

Cevabin icin tesekkurler
Kus 1 ayi geckin zamandir boyle... Teshisde bir fark olurmu ?

bilgi olarak arz edim
2 gündür kusa sarimsakli, elma sirkeli ve tuzlu su veriyorum
isal simdilik renk degisti ve bol sulu degil, tam yesil ve sanki kus biraz hareketlendi
ileriki gunlerde ne olur bakalim size yazarim

a.s.
bugun tuzlu sarimsakli elma sirkeli 3.cü gün ve hasta olan kusun istahi artti bugun diger kuslar kadar yem yedi nerdeyse :)
bakalim ilerisi nasil olacak ?
(ayni zamanda sulfamide cinsten ilaclari siparis ettim yarina gelecek)

ishal yeşil ise sulfa grubu yararlı oluyor..BURSA dan sevgiler..

ilaccı_murat' Alıntı:
s.a kuşa ve kanatlı hayvanlara tuz yaramaz ilerikigünlerde karaciğeri tahrip olur güvercine çay posası özellikle yeşilçay posası daha şifalı olur tuz kesinlikle zarar verir karaciğeri tahrip olan kuşlar hastalığa çabuk yakalınırlar. muhtemelende ömrü kısalır . saygılar

Selam arkadaslar,

Fransa dan, bu konuda bildiklerimi size aktarmak isterim izninizle,

Simdi bu dedikleriniz kesinlikle yanlis, HER ücre sahibi yaratiklar, tuz a ihtiyaci vardir..

bu dememektir ki, her gün su yerine, tuz çorbasi verelim kuslarimiza..

Yani her yaratigin, tuz a ihtiyaci farklidir.. Biz migdemize gunde 10 gram tuz indirmemiz gerekiyorsa, kuslar için baska bir miktar tuz gerekebilir..

her kanarya sahibi buna benzer tuzu kullanir :

VirtueMart4a6ee62bbe8f1.jpg

Sizce neden ihtiyacimiz var?
kuslar ve her turlu hayvanin neden tuza ihtiyaci var?

=>>

Tuz dedigimiz : sodium ve chlore atomlarindan olusur, Na+ + CL- = NaCl (tuz)

NaCl_dissolving.png

Bu tuz dedigimiz, sodium ve chlore , ucrelerimize girmek zorundalar, ve ayni anda, çikmak zorundalar,
Ve bunun sebeblerinden birisi de : Nernst in formulu ile buldugumuz bir sonuça varmak ve o kural a uymak için :

Nernst formul u :

f1dc1e85a2e8c660176c249d7ddfaf01.png

Bu formul, ucremizin kapsaminda olan tünellerin arasindan geçen bu atomlarin yuzunden, yaklasik : -60mV luk bir sonuca variyoruz genellikle.

O bahsettigim tuneller :
membranecanalionique.jpg

membraneforceelectromotrice.jpg

ayni anda potassium atomlari da var bu tunelllerin arasinda..

Ve yani bu butun açiklamalar bir sonuça varmak için :

Her yaratiklarin tuza ihtiyaci var.

fRANSA ' YA selamlarımızla. Nacl kanatlı hayvanların dişilerine yavru dönemi verildiğinde, yumurta kabuğu incelmektedir.cl iyonları veya Na +1 elementini vereceksek doğal maden suyunu suluğuna dökebiliriz. AMA TUZ YAVRU KUŞU ÖLDÜRÜR. Arzu ederseniz deneyin. BU KONU CİDDİDİR. T U Z VERİLMEZ.( KIŞIN DİŞİ VE ERKEKLER AYRI İSE , OLABİLİR).. Mgcl da bir tuz görevi görür. hatta cacl de cl içerir.(kireç taşı) bu konu gerçekten uzundur..ve hassasiyet gerektirdiğini düşünmekteyim.

Ayrıca, ZOLUX un ; da deniz tuzu olduğunu biliyorum.deniz tuzu da nacl değildir. saygılarımla....

Deniz tuzundaki NaCl degilde nedir peki ?
NaCl madenlerimi var anadoluda ? ^^

madencilikle kayatuzu,göl ve deniztuzu.nacl,mgcl.. konusuna gerek yoktur..ANADOLU ,fransa... TUZ YAVRU ZAMANI YUMURTALARA VE YAVRULARA ZARAR VERMEKTEDİR.KONU BUDUR.RİSKLİDİR.DİKKAT GEREKTİRİR. sevgi ve saygılarımla

(bu arada 5 gün tuz sirke ve sarimsak verdikten sonra, hasta olan kus artik eskisi kadar ishal degil ve diskilari normale yaklasiyor, suyu yine fazla iciyo ama eskisi kadar degil)

İYİLEŞMESİ DİLEKLERİMLE.BURSADAN SELAMLARIMLA. GEÇMİŞ OLSUN..

[email protected]' Alıntı:
İYİLEŞMESİ DİLEKLERİMLE.BURSADAN SELAMLARIMLA. GEÇMİŞ OLSUN..
sagolun :heyo:

bugun sulfamideli ilaca basladim, bunu 5 gün uyguliyacam, bakalim nasil cevap verecek kus :)

su an icin istahi hala yerinde ama diskisi hafif sulu, tam gecti diyemem, onun için antibiotige basladim :)

SULFA kullanırken mineral taş yememelerine ve başka ilaç ile karıştırmamaya özen göstermeliyiz..diye biliyorum..

Abiler bugun gozlemledigim kadariyla tekrar bulanik sekilde bir ishal meydana geldi.
Belki ilacin yan etkisi olabilir ? Cunki ilk ishale benzemiyor ve su an kusun istahinda bir degisiklik yok gayet istahli dunki kadar.

merhaba arkadaslar
sulfamide li ilaci hic bir sey degistirmedi.
tekrar tuzlu ve sarimsakli suya basladim, simdilik sadece o etki yaratmisti gibime geldi.
bakalim nasil ilerleyecek kusun durumu

SONUÇ HAVADA KALDI . İYİLEŞTİMİ ÖLDÜ MÜ . AYNI MI? .. KONULAR MUALLAKTA KALIYOR..

su an icin degisen bir sey yok malesef...
kus tug degistiriyor, ishalin durumu ayni
veterinere goturmem gerekeriyor

Herkes bilip bilmeden bırseyler yazıp çiziyor..

Her ishal olan kuş çok hasta, ölücek diye bır sey yok. Bu bir.

Önlem için şayet hastalıktan dolayı bır ıshalse hastalıgın teşhis edilip tedavı edılmesı gerekır. Hastalık E-Coli mikrobundan dolayı olabılır. Onunda ılacı bellidir. Coxcidin iyi gelir. Nufiyramıcyn etkılıdır.

Tuz konusua gelince. GÜVERCİNLERİN %100 TUZA İHTİYACI VARDIR. Burda önemli olan dozajıdır. Aslında ilaç ile zihir arasındaki tek fark da zaten dozajdır. herhangi bir ilacı da dozajını çok aşarsak ölümle yüzleşiriz.

Peki tuz nasıl verılmelıdır? tabiki önlerine bı tabak billur tuz koyarak degıl. Bu sekılde yapılırsa kuşlar çok yiyip ölürler. Yapılması gereken topraklarına karıstırmaktır. Bu sayede hem tuz ihtiyacları gıderılmıs olur.

KUŞUN AĞZINDAN TUZLU SU YU İÇİRMEK İSHALİ KESTİMİ . BUNDAN SONRA BİZ DE KULLANALIIM.ÖNERİYORMUSUN .FAYDASI OLDU MU ? DENİZ TUZU, MU GÖL TUZU MU ? KAYA TUZU MU ... BİLLUR TUZ MU? KcL DA VARMIŞ O MU?

Selamlar herkese
izin oldugum için cevap veremedim.
Arkadaslar, baslikta yazdigi gibi bu kusun ishali resmen su gibi, yani alisik oldugumuz civik diski ishalinden degil, kus yem yedigi halde diskisinda normal diskiya benzeyecek sadece bir ip inceliginde solucan buyuklugunde bir diski oluyor ama, su icinde cikiyor. anlatabilmisimdir umarim
bugun itibari ile veterinerden randevu alana kadar tekrar sarimsakli su vermeye basladim.
ilerde sizlerle tekrar kusun durumunu paylasirim, belki ayni sorunu yasayan arkadaslar vardir

TEŞEKKÜRLER akanabis

Selam aleykum arkadaslar,
kusumda ilerleme var cok sukur :)
ilk bas bahsettigim ishal su sekildi :
http://img18.imageshack.us/img18/4168/photo2cvc.jpg
Bir kaç hafta ilaçsiz ve normal su ile bakimdan sonra, tekrar tuzlu ve sarimsakli su ile ilaç tedavisine basladim (iç parazit sökücü özelligi olan ilaç) diski bazen nadiren su sekli almaya basladi :
http://img716.imageshack.us/img716/1626/photo3zc.jpg
Tedavinin 3cü gününde beni bir sürpriz bekliyordu, hemde kocaman ! :hmm:
(diskilarin ilerlemesi belli olsun diye hiç kullanmadigim bir sepetin içine yerlestirmistim kusu) :
http://img408.imageshack.us/img408/6553/photo4vu.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/393/photo5df.jpg
5 gün devam ettim tedaviye (ilaç + sarimsak ve tuzlu su) eski tür diskilar devam etse bile, artik daha çok bu sekli almaya basladi diskilar
http://img687.imageshack.us/img687/264/photo21jh.jpg
ilacin içerigini merak eden arkadaslar varsa :
http://img692.imageshack.us/img692/1367/photo11r.jpg

Su an için ara verdikten sonra tekrar sarimsakli suya devam ediyorum

kusum disi, kumesteki erkek ile eslesmeye basladi artik, bilmiyorum ne kadar sagligina kavusur ama su an için gidisat guzel :)

devami ilerde ;)

(sakranli ozgur, hakliymissin, bravo ;) :heyo:

Meraba arkadaslar.

Kusunuzdaki bahsettıgınız hastalık sanırım Paramyxo.Turkıyede bulunuyormu bılmıyorum ama bu virüse karsı kullanılan bır kac aşi var bunlar DELVAX PRAMMYXO ve COLOMBOVAK.Cok gecmıs olsun.Bu gıbı durumlarda kuslar bu hastalıgı yense bıle kalıcı olarak bazı hasarlar tasıya bılıyor ornegın sınırsıtemı bozuklugu gıbı.Bagısıklık sıstemı guclu olan kuslar rahatlıkla bu hastalıgı atlata bılıyor.

Selamlar.

Geri