şu tip kuşlar ELDEN ÇIKARILMALI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankara kuşcusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
serkan karahan
Meslek
kurye
İlgi Alanı
Kediler
ARKDAŞLAR PERFORMANS GÜVERCİNLERİNDE OLMAMASI GEREKENLERİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.... aklıma gelmeyenide siz ekleyin inşallah..

1-yavruya baktırma haricinde- takla atmayan oynamayan kuş

2-hiç uçmak istemeyen uçmaya eğilimi olmayan kuş

3-tele- ağaca-direğe konan kuş

4-çatıda sabahlamayı bırakamayan huy edinmiş kuş

5-yanındaki kuşları konması gereken yerden başka yere alıştıran kuş

6-uçarken yarım saat gözden kaybolmayı huy edinmiş kuş

7-yerine inemeyen kuş

8-damızlık haricinde kovalanamayan yatık kuş

9-yavru öldüren kümeste huzuru bozmaktan vaz geçmeyen kuş

10-her önüne gelen dişiye çökmeye çalışan :haha: fazla abaza kuş

BUNLARDA BENİM GÖRÜŞÜM OLANLAR

1-kızıl göz kuş

2- kırkanat kuş

3-dirsek patlattıktan sonra dirseği kapanmayan kuş

4-oyunu yarım şekilde sabit kalan ilerleyemeyen yavru veya eke kuş

5-sık takladan uzun zaman çıkamayan çıkamadığı gibi kümese gelmeyi başaramayan kuş

6-seferi iki adam boyu yukardan ve üstünden alan kuş

7-saatlerce uçtuğu halde çok az sefer yapan kuş

aklıma gelenler bukadar

EYWALLAH

Bence her kuş uçar zamanında kuşları ilk alıştırmaya çalıştığımda çatıya konarlar uçmazlardı bir süre sabrederek uğraşarak kuşu istediğim kıvama getirdim ,yerime inemeyen kuş olmasını isterdim damızlık yapardım :)
Abaza olan kuş içinse ayrı küçük bir kümes yapılabilir ozaman sorun da çözülürdü heralde

S.A.
Ankaralı sen çok yaşa emi..:) gece gece güldürdün beni..:) güzel abim senin yazdıklarının birkaç tanesi konuyla alakasız.geriye kalanların %90 ı da seyis hatasından kaynaklanan hareketlerdır..gel şöyle yapalım başlığı:KUŞLARINDA ŞU HAREKETLER GÖRÜNEN SEYİSLERDEN KUŞLARINI ALALIM Kİ HAYVANCAZLAR O ADAMDAN KURTULSUN..:)

Kırkanat kuş demissinizde neden kırkanat ? bende 1 çift var eğer değisik bi huyu varsa hemen satayım :D hediye geldiydi bana :heyo:

Saygılarımla,
M.Atıf

KIRKANAT düz renk olmadığı için yani renkde bozukluk olduğu için ankarada tutulmaz yoksa kuşun oyunuyla alakalı değil

kuşun sık taklaya düşmesi kızıl göz olması etrafa düşmeye devam etmesi vs gibi... seyislikle alakalı değildir kanla alakalıdır

seyis kuşun kanını değiştiremez en fazla kuşu kırar

kötü kuşu en iyi seyise ver iyi kuşuda en kötü seyise sonuç ne olacak elbette üstün gelen kuşun genleri kanı olacak

kuşların için genelleme yapılamaz.her kuşun kendine has huyu karakteri ve pskılojosı vardır.bır kus kızıl göz kötüyken bir digeri çok iyi olabilir.sizinkı her mavı gözlü ınsan uykucudur demek gıbı bırsey oluyor.kusda onemlı olan soydur.soyu bılınen kus kırkanatda olsa,kızıl gözde olsa ıyıdır.ucmuyorsada kötü oldugundan degıl bır sorunu oldugundandır

kuş kızıl göz olunca kusur ne oluyo muş onu anlamadım... ne alaka yani... kırkanat da aynı şekilde.. kır kanat olan oynamıyo mu. renk bütünlüğü nedir ya.. süs kuşu mu, masa kuşu mu ki bu renk bütünlüğü olacak... bakış açısı demekten ötesi yok tabi ...

yanlıs bilgilendirmeye vesile oldugundan konu kilitli olması gereken ler bilinmesi gerekenler zaten sitemizde mevcut

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri