suan ucurdugunuz kus hakkindaki dusunceleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ferro18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 199
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K

ferro18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ferhat Potukoglu
Meslek
Isletmeci
İlgi Alanı
Kediler
selamunaleykum
burada ucurdugunuz kusun artilarini eksilerini paylasmak isteyen arkadaslarin yazilarini bekliyorum
karsilikli saygi icinde lutfen
ferhat

Re: suan ucurdugunuz kus hakindaki dusuceleriniz

selamunaleykum
ben 5 tane yovru kovaliyorum yaklasik 2 aydir taklayi gec cevirdiler yanliz benden kaynaklandi sanirim birazda havalar burda yagmurlu ondan olacaklar ama zaman alcak gibi gozukuyorlar
saygilarla ferhat

Ben suan 3 kus ucuruyorum , aslinda 4 idi ama atmaca sagolsun kapti birini.
Benim kuslar nedense cok yuksek ucuyorlar , bundan hem zevk aliyorum hem korkuyorum atmaca felan..1 yasinda Boz disi, 2 saate yakin ucuyor ama oyun yonunden cok zayif hatta hic yok diyebilirim ne yalan soyleyim ama erkek olani 4-5-6 takla ile cekiyor yalniz bunu ucurmuyorum yavrularini alip ucuracagim, bir yaslarinda cakmakli disi 1-1,5 saate kadar ucuyor bol bol sefere geliyor 2-3-4 takla ile cekiyor kumesimde en sevdigim kus..son olarak 5-6 aylik beyaz ucuruyorum 1 saate yakin ucuyor bol bol takla atiyor kumesimde en fazla takla atani , yukseklerden hafif oynar ama henuz bahceye oynamiyor ucurmaya devam ediyorum bakalim..

7 tane yavrum var , biri hemen hemen 2 aylik onu en yakin zamanda yavas yavas kaldiracagim , diger 6 yavrular 1,5 aylik felan onlarda ucma kivamina gelsinler onlari kovalayacagim.Kumesimde temizlige gidecegim ve bu kuslarin anaclarini verecegim yavrulariyla yola cikacagim.
Herseyin hayirlisi insallah umdugumuzu buluruz daha yeniyiz..

A.S Ferhat Bey.

Nasil desem nerden baslasam inan bilemiyorum.Rabbim nasip etti bu sene meydana ciktik ( bos bir arsa bulduk) onun vermis oldugu heycanla uzun zamandir ucurmadigim,oyun actirip yatirdigim kuslarim basta olmak üzere diger 10 yavrumuda kovalattiriyorum fakat,sahin ve atmaca hic göz actirmiyor o yüzden bir türlü agiz tadiyla seyretmek nasip olmadi,herseyin hayirlisi demekten baska bir care yok.

Yaklasik 4 yasinda olan gökbenekli erkegimle,bu senenin yavrusu olan kirkanat gök yavrumu sahine vermis bulunmaktayiz,bunun disindada ant.dan Hüseyin San arkadasimin hediye etmis oldugu boz erkekte sahin saldirisindan agir yara alip revirde istirahattedir.Kalan diger 10 yavru ve 3 eke olmak üzere ucurmaktayiz,onlarin seviyesine gelince 10 yavrunun 4`ü taklayi cevirmis 6`si belkiriyor daha.Ekeler ise sis oldugundan sefer yapmayip sadece yelleniyor iniyorlar.

Eksilerine gelince : Bu seneki yavrular biraz gec oyniycak gibi gözüküyorlar.
Artilarina gelince : Rabbim insaallah ucurmayi ve izlemeyi nasip ederse hep beraber görürüz.

Herkeze sevgi ve saygilarimla....

saygı değer arkadaşlar yavru uçurup eğitmek zor zaten bizler bu işe gönül vermiş insanlarız seyis iyi kuş iyi damar kuşsa oynamaması zor tahir kemal kardeşim aynı sorunlar bizdede var dün dumanlı benekli adam boyuna indimiş 17 sefer yapan yavruyu atmacaya verdim inan cok üzüldüm yeni yavru kadırıyorum taklayı çabuk çevirende var gec çevirende sunu söyleyeyim eldeki malzeme iyiyse seyiste iyiyse zaman da varsa oynamayacak diye birsey yok ha biri kısa oynar taklası fazladır biri uzun oynar taklası azdır önemli olan standardı yakalamak sagılar allah verdiğiniz emekleri bosa çıkartması sevgiler saygılar

selamlar konu süper oldu ben bu seneye kadar pek üstüne düşmüyordum bu sene niyetlendik catıdan tarlaya indirdim catıda 1 kez ucan yavrularda cok akılı cıktı yere alıştıramadım alışanlarsa 5 tane kaldı birinin son 3 haftası diğerlerinin daha zamanı var nasipse bütün yavruları ucurucam daha kolay olsun diye hazır getirdim arkadaştan onuda bastıramadık şimdilik devam kovalamaya ben ilk kez yere indirdiğimden oyundan cok yerde istediğim sistemi oturtmaya calışıyorum yavruların hepsi belkırıyor kimisi hem bel kırıyor hem takla ceviriyor.ama asıl beklediğim yavrular yumurtalardan cıkmadı nasipse onlar cıksın gerisini bu sene oynamasada önemli değil kışın oynatırız.

benim için eksisi artık bir cantam var küçük kümes gibi her akşam cayıra taşıyorum ordandan tekrar eve gına geldi ama inadım inad.

benim için artısıysa babam olum bırak catıda ucururuz diyor daha düne kadar ee banene diyordu cayırda rüzgar yemesin oğlum diye bu gün böyle diyor. 3 yılda yapamadıgımı bir cayırla yaptım.

selamualeykum
butun kuscu arkadaslara kolay gelsin gonul istiyorki bu muhabbeti burda yapmak zorunda kalmasak gidilse gelinse hazini paylassak karsilikli fikir alip versek ama hayatta kusdan onemli ugraslarda var.
tahir kardes gecmis olsun kayiplar icin uzuldum dedigingibi nasip gecenlerde antalyadan omer abi soyledi bu sene yaklasik 50 yavru gitmis atmacaya hersene nekadar kus kayip oluyor ne emekler gidiyor ama tabiyat konunu yazilarin devami gelirse bizlerde kuslariniz hakinda bilgi sahibi oluruz
saygilarla ferhat

ben kümesi dağıtmıştım şimdi yeni kurdum bir akrabamın sayesinde kurdum
kümesteki en sevdiğim kuşum sarı kafa miski yaklaşık 2, 2.5 saat ucuyor doğrusu izlemeye doyum olmuyor bir diğer kuşum ise basık tepeli sabunim bunla miski bir kalkıyorla zaten eşler tmm artık 2 saat indiremezsin diğer bir çift boz (Mavi) var bunlar fena sayılmazlar yeni kovaladığım bir yavru var mavi(boz) 1 haftadır uçuruyorum bunu daha erken ama iyi şeyler bekliyom bu yavrudan damar kuşumun yavrusu annesi atmaca aldı babasını bir arkadaşıma verdim onda duruyor geri almak üzere
benim için kötü olsn ise atmacaolayı yani kuşlar yüksek uçuyorlar atmaca lar da durdurmuyor ve yine cok uçmasından dolayı yorulup gördükleri pırıltıya iniyorlar başımı çok sıkıyor bu olaylar neyse yine gülü seven dikenine katlanır olacak o kadar

Merhaba arkadaslar.

Öncelikle Saim abi ve Ferhat bey`e acimizi paylastiklari icin tesekkür eder,bu acilarin cokca yasanmamasini cenabi haktan dilerim,dokunuyor insana ama taktiri ilahi byonumuz kildan ince...

Sene 91 de kusculuk zor zaanat dedigim zaman,bana gülmüstü büyüklerimiz,simdi cogu öldü veya artik bu isten emekli oldu.Cünki oyun kusu dendigi zaman mevzu zorlasiyor vede bazen icinden cikilmaz hal aliyor,o sebebtendir ki artik yapilan isin kalitesi ve seviyesinde artis oluyor secicilik ön plana cikiyor.
Kolay olan vede cabuk kazanilan emek yeri geliyor tat vermiyor,halbuki herkez istiyor bazi seyler birden olsun hemen görelim ama kalite kolay ortaya cikmiyor arkadaslar.Aslinda zor olan cok sey caba,özveri ve emek istiyor o zaman hakkiyla doyuma ulasilip altinda cay icittiriyor insana.

Bazi arkadaslarimiz yanlis anlamasin,oyun kusu gercekten zor istir kisisine göre.Cünki beklentiler herkeze göre farklidir vede hizmet farki vardir.Nasil % `nin 40 orani kusta olupta 60 orani seyiste ise zoru basarmakta kisinin isteklerine baglidir.Onun icin her zaman oyun kusu hazir olmaya bilir,bugun yagmur yagmaya baslar belki 1 hafta sürer veya mahalleye bir sahin dadanir ucuramazsiniz,kusunuzun o haftasi keyfi yoktur yani biraz kirgindir ucmak istemez.Hepsinde bir toplam yaparsak en az 1 ila 1,5 ay kaybin oluyor yerine göre,zaten yetismesi desen 2 ay uctum diyesiye 1 ayda öyle gidiyor asagi yukari tam 3 3,5 ay kus ile ugrasmak kaliyor birde tam oldu derken sahin aldimi pilin bitiyor,onun icin her zaman karsidaki insanin emegine saygi duymak gerekir diye düsünüyorum.
Cünki ucan kus 3 liralik 5 liralik kus olmuyor yerine göre,baskasinin eline gecse evradiyeleik olarak sakliyor icabinda.Cünki her zaman heryerde oldugu gibi iyinin düsmani cok oluyor.

Neyse lafi fazla uzun tuttuk hakkinizi helal edin,sormak istedigim bir sey vardi arkadaslar.

Bizim ihtiyalar derdi bazen,kusa atmaca vurdugunda veya aldiginda BAK BU KUS IYIMIS,BELLI OLDU YOKSA ATMACA ONU BULMAZDI derlerdi sizce asli varmidir,yoksa bir varsayimmidir ?

Herkeze cani gönülden sevgi ve saygilar...

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:

Neyse lafi fazla uzun tuttuk hakkinizi helal edin,sormak istedigim bir sey vardi arkadaslar.

Bizim ihtiyalar derdi bazen,kusa atmaca vurdugunda veya aldiginda BAK BU KUS IYIMIS,BELLI OLDU YOKSA ATMACA ONU BULMAZDI derlerdi sizce asli varmidir,yoksa bir varsayimmidir ?

Herkeze cani gönülden sevgi ve saygilar...

Merhaba Tahir abi , gecenlerde 2 beyaz(6 aylik) bir Boz(9 aylik) ucuruyordum.
Beyazlar 1 saate yakin ucuyorlar daha henuz bahceye oynamiyorlar , Boz olani ise 2 saate yakin ucuyor ama oyun yonunden zayif bir kus.oyun pek yok arada cekiyor ama cok dengesizce cekiyor yalniz kusun kapanip dalisi cok super ..tee uzaktan bir dalisi varki izlemek keyif veriyor ama maalesef cogu zaman bos gkaciyor kus yani cekmiyo bile ama beyazlara gore daha iyi bir kus simdilik.
Bundan iste birkac gun once Atmaca daldi bunlarin ucune , atmaca geldigi gibi hemen Boz'a takildi..ufak bir kovalamaca ardindan kusu yakalayamadi sonra beyazlarin pesine daldi ve yine bir kovalamaca ardindan benim kuslar kayboldu ucude kacmisti aksama dogru gelmislerdi.Erstesi gun yine ayni kuslari ucurur iken yine atmaca geldi ve tekrar ilk once Boz olanina takildi , yine kovaladi felan ama benim Boz yine akillica hareketleriyle yirtmisti.Sonra atmaca yine beyazlara yoneldi ve maalesef kardeslerden birini kapmisti.
Yani demem o ki 2 gun pes pese Atmaca ilk once Boz olanina yoneldi , bu bir tesaduf mi yoksa cidden ucanlar arasinda en iyisi oldugu icinmi bende cok merak ediyorum.Ufak bir tecrubemi paylasayim dedim.

Kalin saglicakla.

selamunaleykum
atmacanin ii kusa saldirmasi herzaman duydugum ve gordugum birsey bende bunun tesaduf olmadigini dusunuyorum 3 sene evel bir yavru boslatmistim taklayi cevirdikten sonra kuslarla hic ucmazdi daha yeniydi ama kuslara karismazdi hep diyer kuslarin biraz ustunde kalir ve kendini alcaltamazdi ve atmaca aldi
ben bunun nazardan oldugunu dusunuyorum
saygilarla ferhat

Ferhat bey konu çok güzel olmuş teşekkür ederim, bir şeyler yazmak isterim ama çok uzun olur, bence önemli bir kaç konu anlatacağım.
Atmacanın iyi kuşu alma konusuna ben şu şekilde bir açıklık getireyim. Çünkü antalyada en çok yavru kovalayan benim, hatta türkiyede de sıralamaya gireceğime eminim, yılda atmacaya kuş kaptırma konusunda da ilklerde yer alırım herhalde, hatta atmaca saldırılarını kameraya alsam kesin national geographik te ödül alırdım. Evet atmaca iyi kuşa saldırır bunun sebebi de iyi kuş cesaretli uçar, yani havada korkusuzdur geliş gidiş güzergahını bozmaz, kendine güveni vardır tabi atmaca da çok akıllı hayvandır bakar kendini yoracak hayvana hiç saldırmaz bile direk iyi kuşu gelir alır, bu benim tezim,tecrübelerimden dolayı.
Uçurduğum kuşlara gelince şükürler olsun Allah yokluğunu göstermesin 20 çift kadar damızlığım var, bu kuşlar da dostların sayesinde başta ankara olmak üzere sivas, kayseri, siverek ve aksaray bölgelerinden geçmişten günümüze kadar gelmiş nam sahibi kuşlardan oluşmakta, bu yıl da yine her yıl olduğu gibi çok sayıda yavru kovaladık tabi bir çoğunu atmacaya ya kaptırdık ya da parçalattık, ama başlatıp gördüklerimizden;
1- bozdumanlı takkalı dişi yavru: Kuş, elektrikçi şeref ağanın kuşlarında gelme antalyada ayhanda soyu bulunan bozdumanlı takkalılardan gelme beyaz takkalı dişi ile yine fahir telliden gelme bir tarafı ayhanın bozdumanlı takkalı ile saim ustanın kırıklarından çıkma bozdumanlı erkekten gelme bir yavrudur. uçumunu bir buçuk saate çıkarmış asgari 10 sefer yapmaya başlamış seferleri 40-50 metre arası 8 ila 13 takla arasında orta üzeri sesli olup en büyük özelliği seferden çıktıktan sonra bulutta kaybolması ve gözün görmediği yerden parlağa tepesinin üzerine kanadını açmadan atması, ama malesef atmaca bunu da yaraladı şu an makaslı seneye uçacak.
2- gök klıç paça dişi yavru: kuş, aslen siverekli olan şu an diyarbakırda yaşayan mustafa işçiden gelme bozdumanlı dişi ile yine çok eski kan olan siverekli bir ustadan gelme beyaz erkekten çıkma yavru olup orta havanın üzerinde uçup hedefe kuyruğunun üzerine basarak kilitlenip hedefte patlayan 8-10 taklayla çok sesli 20-30 metre mesafede fişek yapan bir hayvandı bir saati yeni geçirmişken atmaca aldı.
3- bozkirli dişi yavru: aksarayda cengiz mercanoğlundan gelme bozkirli dişi ile ayhandan bana geçme ankarada kuyumcu mustafa olarak bilinen ustanın kuşlarından olama bozkirli erkekten çıkma yavru. kuş yeni bir saati geçirmiş ortalama 10 baş çıkaran 8-10 taklayla 30-40 metre giden fakat fişekte çok seri olan ve çok düzgün fişek çıkaran bir hayvandı, cumartesi günü atmaca by-pas yaptı şimdi dikişli revirde.
4- bozdumanlı erkek yavru: ayhandan gelma imparator erkek olarak bilinen bozdumanlı erkekle fahir tellinin bozdumanlı dişiden çıkma kuş olup şuan bir buçuk saat kadar uçmakta tam oturtmamakla birlikte 12-13 sefer çıkaran çok gezen ve gözden kaybolan hedefine kelebek gibi kanat hareketleriyle zik zak çizerek gelen ve 8-10 taklalı çiziksiz bir yavru.
5- gök erkek yavru: şeref ağanın 90-94 yılları arasında ankara kupasını alan paslı bozun erkek yavrusu aynalı boz ile mustafa işçinin dumanlı dişi yavrusundan çıkma atmaca yarasından sonra uzun süre yatmak zorunda kalan ve yeni oyununu oturtmaya başlayan bir saat civarında uçan hedefine çok iyi atan 7-8 taklayla şimdilik 40-50 metre giden üstü açık bir hayvan.
6- üç tane gök erkek: yine mustafa işçiden gelme gök erkekle dumanlı dişiden çıkma kuşlar, başlarken çok kötü olup kanat açan, yığan, yapışan kuşlar olup anayı babayı ayırdığım ve yavrularını dağıttığım ancak daha sonra kanatlarını kapatan çok sert çok hırslı olan ortalama 2 saat uçan 7-8 baş yapan ancak seferi ortama 80-100 metre 30 taklayla giden başladığı gibi bitiren hayvanlar olup en büyük yavru şu an afyonda yaşını doldurdu diğeri kocaeliye kupaya uçmaya gitti diğeri de antalyada uçmakta.
Eksiler için bahsedemeyeceğim kusura bakmayın çünkü hatasını gördüğüm kuşu beslemiyorum, çoğunun da sonunu atmaca göstermiyor.
Herkese selam.

selamunaleykum
omer abi guzel yazinizdan ve guzel kuslardan bahsinizden dolayi tesekkurler
kuslarinizin birkismini bilirim birkisminida duydum yazdiklarinizin dogrulugundan adim gibi eminim hatda eksigi bile varderim abi gule gule ucumlar .
saygilarla ferhat

Selamun aleyküm bende eskişehirde terasta güvercin yetiştirmekteyim yerim güzel ve müsait 5 tane kuş ucurmaktayım 1i eke (seyis) 1i yavru ekesi sayılır diger 3ü ise ince tüyünü yeni düzmüş yavrular kuslar kırcakal , sazlı benekli sarı, ayna kuyruk kara benekli ,aynakuyruk arap ve karabenekli kır ayna kuyruk arap ve kara benekli kır henüz gotlüyorlar digerleri ise yükselmeye havada ufak ufak cekmeye basladılar sazlı benekli sarıma gectigimiz günlerde atmaca vurdu :( beklentim olan bi kustu hayırlısı olsun diyorum yarasının gecmesini bekliyorum yeni büyüyen 4 tane daha yavrum var ucurmak nasip olur inşallah teke düşmüş kuşum yok
kusların artıları: ucma hevesleri ve baska yere atma huyları yok cok sükür
kusların eksileri:gec sökülecekler sanırım ,kanat sesleri yok,taklayı cevirenler göz görmeyecek sekilde acılıyor kaybolacaklarından endişeliyim..
herkese saygı ve selametle

sanırım antalya tatıle gıderken tatılden once ugrancak bı yer var ıstanbulda ıyı kusa ahsret kaldımda (:

hobist' Alıntı:
6- üç tane gök erkek: yine mustafa işçiden gelme gök erkekle dumanlı dişiden çıkma kuşlar, başlarken çok kötü olup kanat açan, yığan, yapışan kuşlar olup anayı babayı ayırdığım ve yavrularını dağıttığım ancak daha sonra kanatlarını kapatan çok sert çok hırslı olan ortalama 2 saat uçan 7-8 baş yapan ancak seferi ortama 80-100 metre 30 taklayla giden başladığı gibi bitiren hayvanlar olup en büyük yavru şu an afyonda yaşını doldurdu diğeri kocaeliye kupaya uçmaya gitti diğeri de antalyada uçmakta.
Eksiler için bahsedemeyeceğim kusura bakmayın çünkü hatasını gördüğüm kuşu beslemiyorum, çoğunun da sonunu atmaca göstermiyor.
Herkese selam.

selamlar abi kanat acan derken dirsek acıp kapamadan mı? bahsediyorsunuz ?

sevgili arkadaşlar konu güzeleşti ben saim usta damarlarından kus besliyorum 5sene evvelinene kadar kendim uçuruyordum şimdi nezamanım nede vaktım arkadaşlarıma 2 şer 3 er yavru verdim pazar günleri gidip ilgilenebiliyorum derlerya el elin eşeğini türkü çağıra çağıra ararmış başkasına verilen kuşda öylesine eğitim alıyor onun içn de randımanlı kuşda verilse sonu iyi gemiyor kenan kardeşim kendin uçurmaya baladıysan sonunda iyi geleceğinden emin ol verilen emekleriniz inşallah boşçıkmaz akdaşlar zaman ve zemin önemli zamanı olan iyi kuşu her zaman uçurup oynatır saygılar

tahir kemal kardeşim gerçek şuki iyi nin düşmanı çok geçen atmacaya verdiğim yavruyu inan bir çok kuşçu arkadaşımız yalış anlaşlmasın kumesinin en has damızlığı yapar iyi kuşun başına çok şey geliyor ya atmaca alır ya karanlığa kalır kaybolur iyiyi koruması zor senin dediğin gibi kuş uçurmak eğitmek zor zanaat zaten kötüye kimse bakmıyor atmaca bile saygılar

Merhaba arkadaslar..

Saim abi sana katiliyorum,iyinin düsmani gercekten cok.Kuslari özenerek imtina ile üretip gözüne bakarsin büyüsede kovalasak diye ama bir sorun cikiyor genellikle bende bunu halen daha anlamis degilim,nazarmi degiyor nedir bilemedim gitti.

Hatta bir keresinde gözümden sakindigim gök erkegim vardi,kusu düzenli ve tertipli bir sekilde ucurur kendini yetistirmesine imkan saglardim.Gel zaman git zaman kus oturdu,yani benim gözümde oldu artik diyecegim sekle girdi,sagolsun o zamanlar ank. ve ist. dan arkadaslarimiz duymuslar buyur ettik,misafirimiz oldular.

Neyse kusu her zamanki saatinde kaldirdirdik,kus basladi ucmaya.Belli bir zaman sonra geldi seferini yapti gitti ,geldi yapti gitti maasallah dedik indirdik kusu,arkadaslar ertesi günde kusu izleye bilmek icin kaldilar nasip oldu gene kaldirdik,elh. gene ayni sekilde göz doldurdu konmaya yakin atmaca geldi nerden ciktin be mübarek,takisti pesine cok sükür ki alamadi bir müddet sonra geldi indi misafirlerimizde güle güle besle deyip yola ciktilar.
Ertesi gün kendimiz kovaladik hayvan randimanli ve istikrarli sekilde oyununa devam etti vede inadina mi dir nedir misafirin yaninda yaptigindan dahada harika seyler sergiledi icim gitti hayvana eridim tabiri caizse onu seyrederken,kus geldi inmeye harmanladi harmanladi yere 2 m kaldi ters taklayi bir vurdu pat yere yanina varasiya kus ölmüs.

O gün bugündür hic bir kus icin demedim icimden cok güzel seyler yapiyorsun diye ve hep eksik gördüm gözümde vede o sekilde de bu güne kadar geldim simdi ayni cins kuslarin bir cita yüksekleri oldu elh. ama halen daha güzel diyemiyorum göze gelcek,ayni durum olcak diye.

Kisacasi rabbim herkeze agiz tadiyla kus ucurmayi nasip etsin ins. yoksa is zorlasiyor saim abi,bugun senin vaktin olmuyor kovaliyamiyorsun,yarin benim isim cikiyor ucuramiyoruz derken zaman kaybi oluyor,terbiye aksiyor.

Ondan sonrada isi bilmezler meslegi kör ediyor..

En iyi ve en nadide kuslarin dostlarimda olmasi dileklerimle,saygilar...

Ferhat bey teşekkür ederim, eksiği fazlası elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bir hobi bizimkisi,
Tengelli arkadaşım kanat açma derken kuş bol takladayken veya sert fişekteyken kanatlarının iç tarafından boruların üstünden patlatır ve kanatır bazısı küçük açar, bazısı da paramparça eder kan revan içinde kalır, bunlar öyle çok kanatlarını açanlardandı, biz kanat açma diye bu olaya diyoruz.
Selamlar

öncelikle selam ,
benim şuan uçurdugum 5 tane kendi damar yavrum var , önce havaya başladılar ve daha sonra yere gelmeleri uzun sürmedi 25 - 30 gün sonra tek tek uçurmaya başladım antreman verdim sımdı hepsinin seferleri 10 - 11 den aşagı düşmüyor ve ayrıca kimisi uzun kimiside kısa gidiyor.saygılar

Sefa Göksu
Ankara

aleykumselam sefa
mumkunse biraz daha bilgi rica edelim renkleri ve biliniyorsa gecmisleri hakinda
oyuna baslattigin icin senin adina sevindim
saygilarla ferhat

selamuneleykum
burda kuslarimizdan bahsediyoruz kuzculugun olmazsa olmazi ii insanlarla ii kuscularla muhabbeti
ii insan bir abimizin hastasi var onada gecmis olsun diyorum acil sifalar dilerim YARADANDAN
SAYGILARLA ferhat

hobist' Alıntı:
Ferhat bey teşekkür ederim, eksiği fazlası elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bir hobi bizimkisi,
Tengelli arkadaşım kanat açma derken kuş bol takladayken veya sert fişekteyken kanatlarının iç tarafından boruların üstünden patlatır ve kanatır bazısı küçük açar, bazısı da paramparça eder kan revan içinde kalır, bunlar öyle çok kanatlarını açanlardandı, biz kanat açma diye bu olaya diyoruz.
Selamlar

yani hayvanın kanat teleklerinin daha sütken patlamasına ( kanat acma diyorsunuz ) ?anladıgım kadarıyla. eğer oyna benim sordugum yani anladıgım farklıydı teşekürler.

Selamlar .Bu sene kışın bende atmacaya çok kuş verdim, ama şimdi yoklar şükür. Sonbahara dek kısmen rahatım bu konuda .
Uçan yavrulara gelince, henüz işte bu oldu denecek bir kuş yok .
Taklayı söküp çabuk sıkıya düşen bir soy var , bunlar yakındaki bir fabikaya basıyor, sonra da oraya alışıp bir süre sonra kayıp oluyorlar. Bu soyu çizdim anne babayı ayırdım artık .
Beyazlarım var çok heves ettiğim, tek bir dişi yavru az buçuk bişeyler yapıyor ama daha yavru olmasına rağmen taklası çok az üç dört taklayı geçmiyor .
Oysa iyi bir babası var , sanırım anne sorunlu . Bu anne de yolcu yani.
Bir çıkolata kızma var taklası bol ama uzaktan sıkma olayı yok başa gelirken mesafeyi ayarlı açıyor aralıkları hep aynı veriyor seferleri düzen li yanlız kanat tüyleri çok zayıf bakalım tüyünü tam bir değiştirsin .
Bir şekeri var ( ispirto şekeri arası ) Kısa kaçıyor ve malesef kanat patlattı .
Diğer birkaç deneme yavrum var onlarda hikaye olacak durumlarına bakınca ..
Eski yaşlı bir takımımdan sa malesef bu yıl yavru büyümüyor çıkan yavrular , hep maraz yada ölüyor ..
Bir iki takımda daha yavrusunu alamadığım yeni eş tuttur duğum kuş var, merakla yavrularını bekliyorum..
Yani durum hiçte parlak değil benim için .. Hiç bukadar kötü olmamıştı uzun zamandır, çok emek veriyorum ancak göz dolduracak bişey yok şuan .. selamlar ..ŞEREF

selamun aleyküm akadaşlar kenan kardeşim kanat açma dedğine ankarada kant elledi deriz kuş sert taklada eller yada çok taklada eller kimi kuş uçurdukça yarayı kapatır kimi de daha çok açar bu kuşun kanat sesiyle alakası yok taklaya gidimi kuş tırnak takması yada sert takla vurmasıyla alakalı arkadaşlar * hepinizin cuması mubarek olsun saygılar

şeref kardeşim kırklareli vecivarnda bir arkadaşımdan duydum halat koparan diye adlandırdıkları kuşlar varmış bilgin varsa biraz aydınlatırmısın saygılar *engüzel günler sizinle olsun saygılar

selamunaleykum
saim abi kenan kanat ellemeyi ii biliyor kisa zaman once ondada vardi tek tarafli ellemis kus ama firar sonunu goremedi
selam seref arkadas kusura bakma yasini bilmedigim icin boyle hitap ediyorum umarim gercek damizliklardan en kisa zamanda yavru alirsin kuslarina gelince seyis isi bilince muhakkac olacaktir bu gun olmazsa yarin bahsi gecen beyaz erkegin resmini gormemiz mumkunmu
saygilarla ferhat

Öncelikle Gerçekten bu işe emek veren Üsdatlarıma Selam olsun. Şuanda kendi yavrumuz olan bir arap dişi uçurmaktayım.uzun süredir yatmasına rağmen 3-4 gün uçurduk nefes iyice açıldı ve kuş gerçekten yere gelmeye başladı 1 metre kalıyor 5-6 takla en düşük sefere geldiği zaman kendi alanını terk edip kayboluyor ve tekrar sefere geliyor atış süperda güzel şimdilik bize yetiyor inşallah sonu iyi olur biraz daha uzatması gerekli

Öncelikle değerli Üsdatlarımı selamlarım.Kargacı yasinde sıra
kendi yavrumuz olan arap uzun süredir yavru almak için yatırmış olmamısa rağmen şuanda 3-4 gündür uçurmaktayız. Gerçekten çok iyi şeyler yapmaya başladı buda bizi oldukça mutlu ediyor. Yere 1 metre kalarak sefere geldiğinde en düşük standart takla 5-6 bazen 8-9 çıkdığı çok oluyor
25 metre arası gidiyor şimdilik uzatmasını bekliyorz 3-4 günde böyle olan kuş 1 ayda fazlasını yapması gerekli ana bana bizde damarı belli hayvan çok şeyler beklemiyoruz adam akıllı oyunu yapsın yeter. 50-100 metre istemem en düşük 35-40 metre yeter bana inşallah onuda yapacak çok ümitliyim.

Ayrıca; Sefere geldiği zaman gerekli oyunlarını yapması o alanını terk edip kaybolması çok büyük özelliği?
kuşu kendi alanında imkansız bulunmaz yok oluyor birdende bakmışın kapatmış çok güzel atışla sefere geliyor şimdilik 12 seferi var inşallah dahada iyi olur.1 yavrusunu 14 kuyruk arap verdii bizde artık uçurmaya karar verdik
şimdilik bize yetiyor azda olsa kendini izlettiriyor?
seferli kuşda atış olması lazım birde alanını terk edip kuşun kaybolması ayrı bir zevk veriyor insana

Değerli Üsdatlarım Saygılarımla

Geri