Sularına katılan doğal vitaminlerle ilgili..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 511
A

Anonymous

Misafir
merhaba arkadaşlar..forumda bu konu hakkında birçok şey okuudum ama kafam bayaa karıştı üstadlarımıza sorym dedim

ben sularına ;
1 diş sarımsak
elma sirkesi
limon

katıyorum..kümesimde yavruda var ..bu onlar için yararlı olurmu ? ve daha neler katabilirim?vitamin vericez die öldürmeyelim kuşları :hhh:

10 Litrelik şaşal yişeye iki baş soğan ve iki diş sarımsak doğra, yarım limon sık içine , üç kapak kadar sirke koy gerisini su doldur ve kapağı kapat.Bir hafta sonra aç.Kuşların her suyunu değiştirdiğinde suya 1 su bardağı bu karışımdan koy.Hem iç parazitlere iyi gelecek hemde antibiyotik olarak metobolizmaları güçlenerek kolay kolay hasta olmayacaklardır.

zararı olmaz yararı olur daha hayvana dogal antibiyotik vermiş olursun ama cok sık verme :) sularına limonda sıkıp katabilrsn o da faydalı :)

bu uygulamayı sürekli yaparsan, hayvanlar bu vitaminlere bağışıklık kazanırlar belli bir süre sonra faydası kalmaz.

Önemli olan kuşlara hiç bir zaman sade su vermemen yani mutlaka içinde ya sirke ya limon veya sarımsak vs olmalı, bunu da haftanın belirli günlerine yayarak sürekli farklı vitaminleri farklı zamanlarda vermiş olursun, bu daha makbuldür.

(özetle yaptığın güzel ve faydalı bir şey)

Geri