Sultan Papağanım Kanat Çırpmasından Sonra Bayılıyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan amedli_2121
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 9
Katılım
25 Nis 2009
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim demir
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Üç yıldır baktığım, yaklaşık 6-7 yaşında dişi sultan papağanım var. Veteriner hekimin tahminiyle bu yaşta. Dişi sultan papağanlarının daha sakin olduklarını biliyorum. Akşamları, yaklaşık saat 19:00'da balkona çıkarıyorum, gece 24:00'e kadar orada kalıyor.

Gece kafesine koymadan önce, kanat egzersizi yapması için kafesini açıyorum. Son iki ayda üç kez aşırı yorulduktan sonra garip bir durum gözlemledim.

Bakışları boşalıyor, sağ kanadı garip bir şekilde duruyor, kafası arkaya doğru gidiyor, boynu bükülüyor ve bayılacak gibi oluyor. Bu durum beni çok endişelendiriyor. Yakınımızda uzman bir kuş veterineri olmadığı için İstanbul'daki bir veteriner hekime götürmeyi düşünüyorum. Benzer bir durum yaşayan var mı? Ne yapmam gerekiyor?

Bu durumun sebebini öğrenmek ve sultan papağanımın sağlığını korumak istiyorum. İstanbul'da iyi bir kuş kliniği önerisi olan var mı? Bu belirtilerin ne anlama geldiğini ve nasıl tedavi edilebileceğini öğrenmek istiyorum.
 
Geri
Üst