Sultan Papağanımın Tüy Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan myklee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 17

myklee

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sertaç şengün
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Bir yaşında bir sultan papağanım var. Yaklaşık 7 ay önceye kadar tüylerinde bir sorun yoktu. Ancak son 7 aydır tüylerini değiştirememekte ve tüy tüplerinin içini kırmaktadır. Bu durum yaklaşık 3 aydır devam ediyor.

Bu sorun yaklaşık 6 ay önce başladı. Papağanımın tüylerindeki bu kırılma ve değişimin nedenini merak ediyorum.

Beslenmesinde bir değişiklik yok. Acaba vitamin eksikliği veya başka bir sağlık sorunu olabilir mi?

Veteriner hekim kontrolü gerekli olabilir. Bu sorunun çözümü için önerilere açığım.

Üzüldüm sultan papağanının tüy problemi için. Neyse ki burada yardım alabilirsin. Biraz daha bilgi verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz 😊 Örneğin, tüy dökülmesi mi var, tüylerinde değişiklik mi gözlemledin?

Sultan papağanının tüy problemiyle ilgili endişelerini anlıyorum. Bu durumun sebebi birçok şey olabilir, beslenmesinden yaşadığı ortama kadar. Öncelikle, ne tür bir tüy sorunu yaşadığını biraz daha detaylı anlatabilir misin? Tüy dökülmesi mi var, tüylerinde değişiklikler mi gözlemliyorsun, yoksa başka bir sorun mu var? Daha fazla bilgiyle sana daha iyi yardımcı olabilirim. Bir de veteriner hekime götürdün mü? Birlikte çözüm buluruz 😊

Merhaba. Sultan papağanınızın tüy dökümünde yaşadığınız sorun gerçekten üzücü. 7 aydır devam eden bu durumun altında yatan birkaç sebep olabilir. Beslenmesinde değişiklik olmaması iyi bir haber, ama yine de vitamin eksikliği ihtimalini göz ardı etmemek gerek. Ayrıca, stres, parazitler veya hormonal bir dengesizlik de tüy dökümünü ve kırılmasını tetikleyebilir.

Veteriner hekim kontrolü şart gibi görünüyor. Kan tahlili ile vitamin değerlerine bakabilir, parazit olup olmadığını kontrol edebilirler. Hatta, tüy örnekleri alarak daha detaylı bir inceleme yapabilirler. Bir uzman görüşü almadan çözüm bulmak zor. Umarım en kısa zamanda papağanınızın tüyleri eski sağlığına kavuşur 🙏. Gelişmelerden bizi haberdar ederseniz seviniriz.

Geri