Sulu dışkı ve yeşil ishal

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Yavuz Yıldırım
Meslek
Özel
İlgi Alanı
Merhaba arkadaşlar damızlık salmamdaki kuşlarımın çoğu başlıktada yazdığım gibi sulu ve yeşil renkte dışkılıyorlar,sizlerden ricam bunun tedavisi nedir neler yapılmalıdır?

Değerli arkadaşım Ertuğrul öncelikle gecmiş olsun.Kuşlarda durgunluk ve hırıltı varmı.Birde kümesde hava sirkilasyonu varmı. Aynısı bendede oluyor.Kümesin birtanesinde havalandırma var. Diğerinde yok. Havalandırma olmıyanda senin tarifin gibi benim kuşların bir kısmı aynı.Bugün bakıyorum bir şey yok, sağlıklı ertesi gün kuşları saldığım zaman bakıyorum ishal nezlemsi gibi elime aldığım zaman kuştan hırıltı geliyor.Ve sıcaktan dolayı bilhassa palazlarda göz nezlesi oluyor. Ben o tür olan kuşlara 5 veya 6 damla taylant 50 veriyorum ve sularınada vitamin beravit6 ve beravit 12 2şer cc sularına veriyorum. Benimkilerine iyi geldi.Fakat en kısa zamanda havalandırma yapıcam.Tekrar gecmiş olsun.SAYGILAR

tekço' Alıntı:
Değerli arkadaşım Ertuğrul öncelikle gecmiş olsun.Kuşlarda durgunluk ve hırıltı varmı.Birde kümesde hava sirkilasyonu varmı. Aynısı bendede oluyor.Kümesin birtanesinde havalandırma var. Diğerinde yok. Havalandırma olmıyanda senin tarifin gibi benim kuşların bir kısmı aynı.Bugün bakıyorum bir şey yok, sağlıklı ertesi gün kuşları saldığım zaman bakıyorum ishal nezlemsi gibi elime aldığım zaman kuştan hırıltı geliyor.Ve sıcaktan dolayı bilhassa palazlarda göz nezlesi oluyor. Ben o tür olan kuşlara 5 veya 6 damla taylant 50 veriyorum ve sularınada vitamin beravit6 ve beravit 12 2şer cc sularına veriyorum. Benimkilerine iyi geldi.Fakat en kısa zamanda havalandırma yapıcam.Tekrar gecmiş olsun.SAYGILAR

Merhaba Mehmet abi,bir kaç tanesi hariç onlarıda hemen ayırdım,baytril tedavisi uyguluyorum diğer kuşlarda herhangi bir durgunluk yok neşeleri yerinde bir tek ishaller.Hava sirkülasyonu ve kümes temizliği açısından titiz davranıyorum o yüzden havanlandırmadan ötürü bir sorun olduğunu sanmam.Sıcak etkiliyor olabilir diyecem ama bildiğim kadarı ile sıcaktan etkilenen kuş üst solunum yollarından vb. hastalık yaşar ishalle alakası varmıdır bilemiyorum.
Tgyb'den araştırdığım kadarı ile ishal düzelene kadar yemleme olarak pirinç,arpa,darı öneriliyor,sularınada 2lt'ye 2kapak elme sirkesi ve doğal antibiyotik olan 2diş sarmısağın ezilerek verilmesi öneriliyor.Bunu uygulayıp bir sonuç alamazsam ilaç kullanmayı düşünüyorum abi bana göre ilaçla yaşamaya alışan kuşlar rüzgardan bile nem kapıyorlar.
İlgin için çok teşekkür ederim Mehmet abi eğer yukarıda yazdıklarımdan bir sonuç alamaz isem senin verdiğin formülü uygulayacağım
Saygılarımla
Ertuğrul Y.YILDIRIM

Kümesi temiz tutmak gerekir Havasızdır Küçüktür kümes ondan olmuslardır Benim çiftlerimde Öyleydi . Küçük ve havasızdı Kümes . Birde Kümesine Taban ızgarası varmı bilmiorum ama yoksa Bence Bir tane Almalısın Kuşlarının Sağlığı için .Günlük sularını deiştir Yemlerini tazele Hafif bir temizlik yap Hafta da 1 de Güzel bir temizle Kümesi .

benim damızlıklarımda sadece ishal oldu başka bişeylri yok hırıltı durgunluk vs. hiç bişey yok sadece ishal oldular hangi ilacı tavsiye edersiniz ????

Sularına elma sirkesi koyuyorum demişsin. Bence ölçüyü fazla kaçırdın bu yüzden ishal oldular.

Elma sirkesinin fazlası ishal yapıyor. dikkat. onu bir kes bakalım.

İnternet sayfasında okudum Ishal için suya 1 - 2 damla limon damlatcakmışsın yanında da vitaminlerini vercekmişsin .

nohut büyüklüğünde ekmek parçala önlerine koy ekmek isali keser ve kilo aldırır güçlendirir

karışık yem veriosan cok verme isal yapar özellikle kırmızı paletin miktarını iyi ayarlaman lazım

sa.arkadaşım baytril yüzde 10 ve coxsidin adlı ilaçla tedavisi kesin insülin ignesi ile 1cc baytril yüzde 10 4cc coxsidin aynı şırıngaya çek karşışık olarak kuşlarına agız yolu ile ver inş en kısa zamanda düzeleceklerdir

aynısı benim başımada geldi miski lerimi kaldırmıştım havada kötüydü yağmur yağmaya başladı hemen bi çatıya indiler ve kümese gelmediler yağmur bitene kadar çatıda kaldılar ve ıslak halde geldiler o günden sorna senin belirtiğin şeyleri görmeye başladım bende güneş varken kuşları çıkartım çatıda dolandırdım 2 3 gün sorna geçti kendilerine geldi yani onlarda insanlar gibi hasta oluyorlar

YEŞİL İSHAL; SULFA GRUBU İLAÇ GEREKTİRİR. TİFO - KOLERA MAALESEF SOĞAN , SARIMSAK, SİRKE, EKMEK, PİRİNÇ,...İLE TEDAVİ OLAMAMAKTADIR. SEVGİ VE SAYGILARIMLA [email protected]/BURSA :kitap: :tamam:

YEŞİL İSHAL; SULFA GRUBU İLAÇ GEREKTİRİR. TİFO - KOLERA MAALESEF SOĞAN , SARIMSAK, SİRKE, EKMEK, PİRİNÇ,...İLE TEDAVİ OLAMAMAKTADIR. SEVGİ VE SAYGILARIMLA [email protected]/BURSA

güzel yazmışında peki nasıl tedavi edilmeli bi de onunot düşersen seviniriz

HERKEZE GEÇMİŞ OLSUN BEYLER

Benimde bi kuşum var ishal oldu yeşil dışkı yapıyo ve baya bi sulu bildiğim kadarıyla ishal bi kuş için en korkulan 2. hastalık bu yüzden kuşunuz ishal olduysa öncelikle kafesinden ayırın koltun üstüne bi yer yapın önüne suyunu koyun ve kesinlikle kuşu yanlız bırakmayın hep yanında olun onlarda hasta bi insan gibi ilgilenmek ister ilk gün limonlu su,vitamin,sulu nişasta verin mutlaka kuşun kaybettiği sıvıyı ona geri vermek gerekiyor o içmesede çay kaşığıyla azına damlatın yem olarak haşlanmış pirinç,pirinc suyu,ekmek,paratez gibi şeyler verin sonra hergün kuşa evdeki tüm meyvelerin suyunu karıştırıp 1 kere azına damlatın bu kuşunuzu 3 gün içinde iyi edicektir eyer bu yaptıklarınız bişeye yaramazsa üzgünüm ama kuşunuz öle bilir ve bi kuşu can verirken grmek çok çok kötü bişey ama can verirken bile yanında olun öbür tarafta oda size yardım edicektir tekrar geçmiş olsun umrım işe yara UNUTMAYIN KUŞLAR İNSANLAR GİBİDİR HASTALIKTA VE MUTLULUKTA HEP YANINDA OLUN BU ONA ÇOK BÜYÜK MOREL OLUCAK ..

ders' Alıntı:
nohut büyüklüğünde ekmek parçala önlerine koy ekmek isali keser ve kilo aldırır güçlendirir

ekmekte maya olursada ishal yapıyor ama diğer mayasız ekmeklerde bi sorun olmaz

egerki kusunuzda boyle bir diski varsa kusunuz bakterilerden virus kapmis tedaviside sadece o kusa degil butun kumese yapmaniz gerek yakinda sallabasa bagliyabilir ben ilac ismi verebilirim ama turkiyede bulamazsiniz sanirim ilk once antibiyotik uygulayin eger sallabasa gecerse ozaman sallabas icin olan ilaclari kullanin sitede mevcut zannedersem.

ishal için trimisin toz var veterinerden alırsınız.sularına 2 lt ye 1çay kaşığı bir hafta uygulayın.

yeşil ishal salmonella habercisidir.devamında boyun dönmeleri olur.salmonella ilçaları vereceksiniz onlar içinde..hastaları ayırın.salmomix toz ve tabletler var onlar içinde..

bilgilenmek için yasadıklarımızı paylasalım arkadaslar

[email protected]' Alıntı:
YEŞİL İSHAL; SULFA GRUBU İLAÇ GEREKTİRİR. TİFO - KOLERA MAALESEF SOĞAN , SARIMSAK, SİRKE, EKMEK, PİRİNÇ,...İLE TEDAVİ OLAMAMAKTADIR. SEVGİ VE SAYGILARIMLA [email protected]/BURSA :kitap: :tamam:

SULFAMEZATIN 3 GÜN . İYİ GELİR AMA VERİRSEN.. :haha: EKMEKLE.SARIMSAKLA GELİRSİN GERİDEN..

Yahu ben bir çok tedaviyi forumlar sayesinde öğrendimde bir tek bu yeşil ishali öğrenemedim gitti. Ekmek arpa kabuk o şu bu önerilmiş ve 1 hafta verin diyorlar. İyi güzel hoşta yeşil ishale düşen kuşun bırak 1 haftayı 3 gün yaşadığına tanık olamadım. Hadi onuda geçtim yeşil ishal olan tüm kuşlar yemden kesiliyor iyi gelecek şeyleri nasıl yedirecem. Galiba ya benim kuşlar çok ağır ishale giriyor yada anlatanlar çok şanslı. Her şeyi denedim doğal yollarla yeşil ishal geçmiyor arkadaş. Normal ishale pirinç gerçekten etkili. Ama yeşile son çare Nufiramicyn kullanacam bide.

r1_primo' Alıntı:
Yahu ben bir çok tedaviyi forumlar sayesinde öğrendimde bir tek bu yeşil ishali öğrenemedim gitti. Ekmek arpa kabuk o şu bu önerilmiş ve 1 hafta verin diyorlar. İyi güzel hoşta yeşil ishale düşen kuşun bırak 1 haftayı 3 gün yaşadığına tanık olamadım. Hadi onuda geçtim yeşil ishal olan tüm kuşlar yemden kesiliyor iyi gelecek şeyleri nasıl yedirecem. Galiba ya benim kuşlar çok ağır ishale giriyor yada anlatanlar çok şanslı. Her şeyi denedim doğal yollarla yeşil ishal geçmiyor arkadaş. Normal ishale pirinç gerçekten etkili. Ama yeşile son çare Nufiramicyn kullanacam bide.

Yeşil sulu ishale "SULFAMEZATİN" birebirdir.Siz tedaviye geç kalıyor olabilirsiniz.Kuşları günlük olarak birer birer gözlemlemek , kuşçunun görevidir."Bu yüzden az olsun az olsun." diyoruz.Beni yanlış anlamayın,"İlgilenmiyorsunuz,gözlemlemiyorsunuz." demiyorum ama hep geç kalınmışlıkla kuşlarınızı kaybediyorsanız bir yerde bir sorun var demektir.
Normal ishale Neoprim-Fort birebirdir...

arkadaşlar antibakteriyel ve ishal ilaçları var kuşçularda bile bulabilirsiniz. onlardan her gün sularını tazaleyerek 4 gün vericeksiniz. ama bu ilaçlar asit ve gaz yapıyor kuşlarda buda kursak şişmesi iştahsızlığa neden oluyor bu nedenle 4 gün bittikten sonra hemen rezene ve anason çayı demleyerek suluğuna koyun bu asit ve gaz sorununa iyi gelecektir. ve yem olarakta pirinç , ekmek kırıntısı , ve buğday verin sadece başka birşey vermeyin. çok halsizleşmiş kuşunuz varsa onu ayrı bir kutuya koyun ve altınada strafor köpüklerden koyun bu hayvanı sıcak tutacaktır elinizle rezeneli anasonlu su içirin ve yem verin arada limonlu kahve telveside verebilirsiniz 2 güne kendi yemeye başlayacaktır. inşallah yardımcı olabilmişimdir..

Geri