sulu ishal agız kenarinda sari renkli yara

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eSeSLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

eSeSLi

Üye
Siteyi ziyaret et
selam herkeze bi konuda yardim isteyecektim 2 haftadir güvercinlerimde kırgınlık vardi bi güvercinim sulu ishalden öldü baytiril tedavisine başladım yeme düşmüş 4 yavru güvercinim de sulu ishal ve agız kenarinda iç kısmında sari renkli bir et parcasi giibi bir oluşum oldugunu gördüm hayvanlar yem yemez oldu bir kenarda buzuşup bekliyorlar bende araştırmalarim sonucunda RONIDAZOLE DİYE BİR İLAÇ ALDİM HEM AGIZDAKİ pamukcuga karşı hem ishale karşi etkili oldugunu söyledi ama 3 gundur ilaç tedavisine davam ediyorum bi gelişme olmadi

s.a. arkadasım aynı dert benım basımdada var idi 3 tanesı gıttı kusların ıkı ılacı karısdırdım suan bır sorun yok kuslarda karısık yem verme sadece bugday ver .. tetramezatin ve e-sevil denen ılacları sularına karısdır.. 1 hafta kullan ısalı kesıyorsun .. saygılar

sulu yeşhil ishal var hayvanlarda birde agiz kenarladinda oluşmakta olan bir şey var nedir ne degildir yardimci olursaniz sevinirim bi arkadaşımdan güvercin getirdim dönbaşmış kuş ama düzeldi dedi boynunda hafif eser kalmiş ondanmı bulaştı yoksa dedim ama anlamadim

bu mevsımde kus sokmak kumese cok tehlıkelı aynı hatayı bnde yapdım yukarda yazdıklarımı uygularsan gececegını sanıyorum cunkı anlattıgın sekılde benım kuslardada aynı belırtı vardı

arkadaşlar benim kuşumun agzı sürekli açık ve ağzının içi ve kenarları yara ne yapmalıyım ? yardım edin lütfennnn:(

Utkan ,söylediğin hastalığa ronidozole ilacın birebir iyi gelmesi lazım ne yazıkki aynı olay ben de var ilaçlar sahtemidir nedir fayda etmiyor yanlızca gambamix tablet fayda ediyor.Dışardan kuş sokmamak salgınları önler.Kümeste veba başlamışsısa sulu yeşil isal, yem yememe ,tüneme ,titrek baş, dengesiz yürüme acilen hasta kuşları ayır kümesi temizle.İlaç kullanma kuşun savunmasını daha cok bozarsın sadece vitamin takviyesi ve kuşun sevdiği yemleri ver.Bu hastalık en cok genç kuşları etkiliyor.

ishal olan arkadaşım kuşunda iki hastalık birden var.muhtemelen veba+pamukçuk var.pamukçuk için tedavi uyguluyorsun ama.vebadan kuşun gidebilir.bünyesi iyiyse kurtulur ama taşıyıcı olur.yapacak bişey yok.rodinozole devam kürü uygula..sonra bekle kalan sağlar bizimdir.bende de oldu aynı sorun yapacak bişey malesef yok..

Geri