Sulu ishali coxildin duzeltirmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sezo4434
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

sezo4434

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sezer aryci
Meslek
elektrik
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkdaslar 2 guvercnmde sulu ishal var hc bi keyfszlik halsizlik kabarma yok.. Coxildin kullsansam gecermi sıvısını?

coxildin yada sülfamezatin kullan 3 gün ard arda 2 lt suya 1 kapak dökmen yeterli ilacı kuşların içeçekleri zaman hazırlarsan daha iyi olur cünkü ilaç 2 saaten sonra bahteri üretmeye başlıyor etkisini kaybediyor. 3 gün boyunca onlerine taze su koyma aksam dan aksama ilacı sularına katarak yemledikden sonra verirsen baya bir su içerler ve böylelikle ilacı daha fazla almış olurlar.

suyu aksamdan koy sabah al önlerinden. ilaclı su sıcakda cabuk bozulur suan geceleri serin biraz daha uzun dayanır ilaç.

Damlalikla hepsinin agzina 3 gun damlatsam 1 damla olur mu

sezo4434' Alıntı:
Damlalikla hepsinin agzina 3 gun damlatsam 1 damla olur mu

damlalıkla hiç denemedim o konuda bir fikre sahip değilim ama olabilecegini düşünüyorum 3 damla olarak dene istersen 1 damla yap ama 1 damla az gelebilir.

ama bütün kuşların içse daha iyi olur zararı yok faydası var bağırsakları temizlenmiş olur. ayda 1 kere koruyucu amacla periyodik sıra ile ilaclar kullana bilirsin ama koruyucu amaçlı olan ilaçlardan.

Peki hic bi halsizlik kabarma yok kuslarimda ama sulu ishal oldular yani gecer dimi bu ilacla.. Bide altina odun külü at duzelir diyorlar dogrumu atimm mi

külle ilgili birşey oldugunu sanmıyorum. coxidin ve sülfamezatin işhal için kullanılıyor. 3 gün kullan ishal kesilir. ishal hastalık başlangıcıdır vede bagırsaklarda ufak rahatsızlıkları belirtir. ishal bulasıcı oldugundan hastalıgı cabuk getirir yemlere sularıan karıstımmı hasta eder kuşları.

Elimde coxildin var sivi sari olan onu kullanicam.. Bugun ckarttim 2 3 saat yemledim sonra sularini temizleyip coxildin koydum hepsi icti disardayken iceri sokarken tekrar temizledim sularini yarin bidaha vericem 3 gun yeter heralde

sezo4434' Alıntı:
Elimde coxildin var sivi sari olan onu kullanicam.. Bugun ckarttim 2 3 saat yemledim sonra sularini temizleyip coxildin koydum hepsi icti disardayken iceri sokarken tekrar temizledim sularini yarin bidaha vericem 3 gun yeter heralde

kullanım talimatında da 3 gün öneriliyor okuduysan. yada 5 gün en fazla olarak önerirler. sade su koyma kümese sularını all yemlerken yada belli bir saate kusalrın susaması gerekli nekadar cok ilaçlı su tüketirlerse oakdar daha cabuk faydasını görürsün.

tamam tesekkürler inşallah iyi olurlar..

kullanım talimatında da 3 gün öneriliyor okuduysan. yada 5 gün en fazla olarak önerirler. sade su koyma kümese sularını all yemlerken yada belli bir saate kusalrın susaması gerekli nekadar cok ilaçlı su tüketirlerse oakdar daha cabuk faydasını görürsün.[/quote]

birde bi güvercinin salmonella oldugu nasıl anlaşılır?

sezo4434' Alıntı:
kullanım talimatında da 3 gün öneriliyor okuduysan. yada 5 gün en fazla olarak önerirler. sade su koyma kümese sularını all yemlerken yada belli bir saate kusalrın susaması gerekli nekadar cok ilaçlı su tüketirlerse oakdar daha cabuk faydasını görürsün.

birde bi güvercinin salmonella oldugu nasıl anlaşılır?[/quote]

belirtileri aynen şöyledir.
Salmonella
Bakteri
Çok sayıda yavru ölümü dikkat çekicidir. Hasta kuşlarda cıvık kaygan bir ishal vardır. Dışkı bol sulu ve yeşilimsidir. Dışkıda köpük ve sindirilmemiş yem parçaları gözlenebilir. Ağırlık kaybı ve uyuşukluk ilk belirtilerdir. Sonraki aşamalarda diz ve kanat eklem yerlerinde ur şeklinde şişmeler gözlenir. Urların içi sert değildir ve ısısı diğer vücut bölgelerine göre daha sıcaktır. Kanat düşürme, tek ayak üzerinde durma ve topallama gözlenebilir. Mikrobun beyne yerleşmesi durumunda, sinir sistemi sorunları, kafanın ileri geri hareketleri ( sallabaş ) gözlenebilir. Bu aşamada ölümcül olabilir.

Geri