sulu ishall yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eSeSLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

eSeSLi

Üye
Siteyi ziyaret et
selam güvercinlerimdeki sulu ishali bir türlü kesemedim RONIDAZOLE ilacini kulandim baytirl kulandim ama ishal hala devam etmekte lütfen yardimci olun

tetra mezatin ve e-sevil adlı ılacları sulugunun ebatına göre karısdır.. sularına ekle kesılır.. aynı dert bndede vardı kesıldı

Entervet kullan hap biraz büyük 5-6 parçaya böl kuşa yuttur.3-4 gün kadar her gün bir parça ver.İshali büyük ölçüde kesiyor.Bunuda bana veteriner tavsiye etmişti.Selamlar.

casamolın kullanabilirsin

İshala KArşı 1 gün İiçinde SABAH VE akşam olmak üzeri ikidefa verin ertesi gün kuş ishali keser '' Denenmiştir ''

Pardon sİDİK vERİN unututum yazmayın (Sidik) Çiş VERİN yANİ

SİDİKLE KUŞ TEDAVİ EDİLİRMİ KARDEŞİM.. ALLA ALLA.. SUYU ÖNLERİNDEN AL SABAH AKŞAM VER AYRICA SULARINA ORANLI OLARAK NİDAZONE KATMAYI DENE..

Kardeş yorumları okumadim bile bundan 2 ay önce bu siteden biraz araştırma yaptım almadığım ilac kalmadı.İyileştiremedim.
kuyrukları boyun tüylerini çek 2 haftada iyileşecektir bana çok kızacaklar ama sen benim dediğimi yap .
virüs yoksa tabiki

arkadaşım böle ilaç kullanmak yerine biraz daha doğal bişiler denesen derim ben demlenmiş çayın posasını versen yada pirinç oranını yeminde biraz artırsan daha iyi olur herşeye ilaç kullanılmamaı bence kuşçuluk konusunda acemiyim ama ben kuşlarım ishal oldukları zaman böle yapıyorum ve bi kaç saat içinde nasıl bi değişiklik olduğunu kendin farketceksin

tüm kuşcu arkadaşların bayramı mubarek olsun daha nice bayramlara.çoğumuzun kümesinde aynı sorunla karşılaşırız bizlerin tek sorunu tam tehşiste bulunamamamız tanı koyamamamız bu forumun amaclarından biriside bu olsa gerek bilgi ve tecrübeye dayalı konular paylaşırsak daha yararlı olur insan her aklına geleni yazmamalı sonuç olarak karşımızdaki arkadaşların kümeslerine zarar vereceğimiz unutulmamalı.soruna gelince ishal bağırsak enfeksiyonu bircok hastalık buna neden olmuş olabilir bakteri veya virüs kökenli kısmen kalıcı olanlar ise bakteri kökenli hastalıklar tanıyı koymadan tedavi olmaz buradaki sorun buna neyin sebeb oluşudur .kuşlarını iyi gözle sadece bağırsaklarla ise sorun antibiyotikler kullanma anthelmentik ilaçlar ve avitamini tavsiye ederim çoğumuz tadaviyi bilsekte miktarı ve dosajını iyi hesaplıyamıyoruz etkiler azalıp kaybolduğunda tedaviyi kesiyoruz bu konuda bende zorlanıyorum çok zor bir uğraşı.herneyse sorun sadace isalse tedavi başlangıcın şöyle olmalı hastalık nedenlerinden biriside kurtçuklar olabilir akşamdan susuz bırakacan kuşların içme suyuna nilvern tozun yarısını 3lt suyla sabah akşam verceksin ertesi gün sonuç görebilirsin şayet kurtçuklar kıl kurtları varsa.ikinci gün a vitamini ile beraber flgy şurup metrenidazol içerir içme sularına iki çay kaşığı vitamin kendi kapağı ile 5 kapak filagy kullan zaten ikinci günden itibaren sonucu göreceksin.üçüncü gün ve on gün boyuncada 3 lt içme sularına ikişer kapak kullan.kuşlarda yararlı bakteriler yok olmuş olabilir tekrar kazandırmak için mayalı ürünler kullan ekmekte olabilir alkolsüz birada ayranda.bu yazdıklarım tecrübeye dayalıdır safsata değildir geçmiş olsun

Geri