SULUKLAR BUZ TUTUYO

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan murat 22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

murat 22

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat kaymak
Meslek
özel güvenlik
İlgi Alanı
Selam arkadaşlar malum havalar çok soguk ve güvercinlerin sulukları çok fena buz tutuyor,sızden yardım ıstemek zorunda kaldım acaba sulukların içine suya ne katalımda suluklar buz tutmasın bana yardımcı olursanız sevınırım şekermi koysak tuzmu koysak aklıma olmayacak şeyler gelıyor sızlerden yardım beklıyorum hava sıcaklıgı gece -10 cıvarında oluyo bılıyorum ne yapsak donar ama donmayı azaltsak oda yeter şimdiden herkeze teşekurler.MURAT KAYMAK :heyo: :heyo: :heyo:

Annem hep suluktaki su donmaya başladıysa kuşlarda üşümeye başlar ve tehlikeli olur der hep...Kümesin içine lamba yakmanızı tavsiye ederim Murat abi..Birde mümkünde suluktaki suyu sık sık değiştirin. Zaten en fazla 1 hafta ondan sonra inşallah düzelir havalar...

............SİNAN ÖZTEKİN..............

eğer kuşların yanına günlük uğruyabiliyorsan hergün değiştik murat abi yanlız içine biraz pekmez koyarsan kuşlar için mükemmel olur sıcak tutar yani.SAYGILAR

evet bende bikmistim suyun donmasindan isik taktim iceriye baktim su donmuyor...

TEŞEKURLER ama kumesımde ışık hiç sönmuyor yanıyor ama kumesımın bulundugu yer dırek poyraza mazur kalıyor her yerı kapadım kuşları yazlıga dahı salmıyorum sıcak olsunlar dıye butun hava gıren yerlerı kapadım ama ne yapsam ne etsem yıne buz tutuyor bende şimdi tek suluga düşürdüm bir tanesı yedek içerde evde yedekte bekletıyom içebileceklerı kadar su koyuyorum eger donarsa hemen evden ötekı sulugu getırıyorum mecburen boyle yapmak zorundayım. yınede verdıgınız bılgıler ıçın teşekur ederım pekmez denemek lazım bakalım kızışsınlar az bereket yavrular donmuyor o yonden şanslıyım herkeze teşekurler .

Merhabalar
Konu ile pek alakalı değil,yada dalga geçiyormuş gibi olacak ama yaşanmış bir olay inanın doğru... (:
Bizim buradan pek de akıllı olmayan zat-ı muhteremin biri içki sofrafında aynı muhabbeti açmış ve gelen tavsiyeler üzerine kuşların suluğuna donmaması için antifiriz koymaya karar vermiş... :hhh: Tabi suyun donmasını engellemiş... :hhh:
Sonucu yazmaya gerek yok... :hhh: :hhh: :hhh: Aklıma geldikçe hala gülüyorum...

tam komedi yazdığın ertuğrul abi benim yuvamdaki sular donuyo hatta hayvanların dışkıları bile donuyor ama yuvam evden uzak olduğu için ampulde takamıyorum anlayacağınız kuşlar allaha emanet hergün sularını değiştirioyrum pekmezde atıyorum akşamleyin su tekrar donuyor bende havaların düzelmesi için dua edip oturuoyrum başka bir çarem yok

ben suluklarını akşamları alıyorum ama kuşların uşuduğunu gormedim şimdiye kadar, o bakımdan rahat olun ama yavruların donma olasılığı yuksek

Arkadaşlar eğer kümesinizdeki suyunuz donuyorsu buzlanıyorsa kuşlarınız susuz kalıyorsa cözümü çok basit yaa :)) ben yıllarca yapıyorum bunu :) akvaryum ısıtıcısını alın suluğun içine yerleştirin . ısısını ayarlayın işte bu kadar beasiiiitttt :)) hadi teşekkür edin bana :)) kurtardım sizi :)

barakuda' Alıntı:
Selam arkadaşlar malum havalar çok soguk ve güvercinlerin sulukları çok fena buz tutuyor,sızden yardım ıstemek zorunda kaldım acaba sulukların içine suya ne katalımda suluklar buz tutmasın bana yardımcı olursanız sevınırım şekermi koysak tuzmu koysak aklıma olmayacak şeyler gelıyor sızlerden yardım beklıyorum hava sıcaklıgı gece -10 cıvarında oluyo bılıyorum ne yapsak donar ama donmayı azaltsak oda yeter şimdiden herkeze teşekurler.MURAT KAYMAK :heyo: :heyo: :heyo:

a.s.
senin ilk başta ne olursa olsun kümesini :evet: : içten ve dıştan koruma altına alman gerekir :) :tamam:

Kümesın heryeri kapalı koruma altında ama dedıgim gibi kümes yerde ve direk poyraza kalıyor rüzgar ne yapsam ne etsem bi şekıl içerıye gırıyor suluklarda buna kezaa donuyor bakalım ne kadar az zayıyat verısek o kadar kar buycerek yavrularda donma tehlıkesı var tuyunu gırmiş ana baba yatamayan yavrular tehlıkede ufaklarda sorun yok kartlardada sorun yok bende yavruları içeride bakmaya karar verdım elımle beslıyorum .zararın neresınden donersek kar selamlar saygıalr.

Geri