Sunta Korunması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ali_sepetli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali eraslan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar suntadan kümes yaptım dışarıya nasıl koruya bilirim çürümemesi ve şişmemesi yağmurdan etkilenmemesi için ne yapmalıyım.

kardeşim kümesinin boyutları nedir ? bence güzel bi branda ile kaplamak ben tahta kümesi öyle yaptım damla yağmur gelmiyor bide zeminden yukarda tutarsan altına bi paletle desteklersen alttan gelen sularıda engellemiş olursun.

alıtından yüksek yaptım bnde laylon la kapadım ama içim rahat olmuyo yorum için saol

vernik at başka bişi yapma. içli dışlı atki içine böcek yuvalanmasın.en az 2 sene götürür vernik.ben büyük çardak ve ağaç evler yapıyom vernikliyoruz 2 senede bir tertemi kalıyor

Kalveniz tabaka saçlar var onlarla veya çatılara döşenen taşlı ziftli kagıtla kaplarsan daha iyi olur benimde kümeslerim ahşap ben öyle yapıyorum ve kümesin tabanını sunta yapma tahta veya su kontraplagı ile kapla sunta kuş dışkılarındanda şişer suluktan dökülen suylada

Merhaba.
Naylonlar yağmur ve güneş gördükçe yırtılıp dağılıyolar.
Suntalar yağmur alırsa hemen şişer. Eskiden peynir tenekesi
toplar, kümesin dışını komple kaplardık. Şimdi kaplama malzemesi çok.
En güzeli bence Mebran. 10 m2 yer kaplar. topu 50-60 lira civarı.
Isıtıp yapıştırdınmı yıllarca birşey olmaz. Çok pahalı dersen eskicilerden falan
eski ev altı muşambaları bulacaksın. veya saç kaplayacaksın.
Kolay gelsin.

İstanbuldan Neco.

valla hocam bende 5x10 kalaslarla yaptım kümes etrafını bu inşaatlarda hazır beton ile kalıp arasına koyulan siyah bi naylon var onla kapattım en sıcak hava şartlarındada yağmurdada içeri tek bir damla su almıyor hem siyah güneş ışıklarınından gelen sıcaklığı kümese iletiyor ve içi gayetde sıcak oluyor saygılarımla

vernik at ama al tarafından kümesi bi 30-40 cm yükseltmeni tavsiye edrm birde sn yine üztüne branda kapla bi nevi yalıtım olur

BEN BALKONA BİR KÜMES YAPACAĞIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

SOLDAN SAĞA GENİŞLİK 90

ARKADAN ÖNE UZUNLUK 1.10

YUKARDAN AŞŞAĞI YÜKSEKLİK 1.70,

İDEAL OLURMU VE KAC CİFT BESLEMELİYİM .. BALKAN UCURMAYA MÜSAİT ORTAM SAYILIR UCURULA BİLİR

Geri