SÜREKLİ HAPŞURUYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wrongdoer_19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gazi KABA
Meslek
BİLGİ İŞLEM
İlgi Alanı
Köpekler
ARKADAŞLAR HERKEZE MERHABA BENDE YAVRU DAHA YENİ YEME DÜŞMÜŞ HÜNKARİ VAR KUŞ SÜREKLİ HAPŞURUYOR TIKSIRIYOR ÇOK HALSİZ Bİ KÖŞEYE GİDİP PUSUYOR ÖZELLİKLE YEM YEDİKTEN SONRA BUNUN DOĞAL ÇÖZÜMÜ NEDİR ACABA İLAÇ ALMADAN ÇÖZEBİLİRİMİYİZ ŞİMDİDEN HERKEZE TŞKLER...

Re: SÜREKLİ APŞURUYOR

Sevgili kardeşim bu hastalığı ilaç kullanmadan çözebilmen imkansız,gereken tedaviyi süratli bişekilde yapmaz isen kuşunda yavru olduğundan dolayı onu kaybedersin.
Sana tavsiyem herhangi bir eczaneden 3,4tl arası bir para verip tetradoks yada monodoks adlı ilaçlardan birini alman.
Bu kapsül içinde toz halinde kullanımı kapsül içindekini 3'e bölüp birer gün ara ile vermen.

merhaba,ağzını açıp baktınmı hiç iltihap varmı,ya iltihap yada birşey batmış olabilir,iltihapsa baytiril 3 gün birer damla,yada ornitab kullanabilirsin,arkadaşın yazdığı ilaçlarıda kullanabilirsin :slm:

r aynı sorun bendede var..kuşlarda apşuruk şeklinde tıs tıs şeklinde ses geliyo sadece bir tanesinde vardı gittim pazardan ornitab aldım çok iyi gelir dediler 4 gün sonra ekesin sonuç dediler 7 gün oldu hala aynı tıs tıs ses apşurma var..ilacı kullanmaya devam edelimmi yoksa başka ilaçmı kullanalım kuşu çokdan kümesden atacam ama çok iyi bi kuşum içim cızlıyor..büyük ihtimal bulaşıcı zaten

merhaba kuşu atman değil sorunu çözmen lazım bu hastalık ya yabancı kuşlardan(serçe kumru dahil)havalandırma eksikliğinden ve fazla kuştan yada yuvanın aşırı tozlu olmasından kaynaklanıyor,kuşu ayır en azından suluğuna elma sirkesi 1 tatlı kaşığı kat günlük değiştir,ağzını açıp kontrol edin ona göre müdahale edin ,baytiril genelde en etkili çözüm bence,ama hastalandğında erken müdahale lazım ilerledimi zorlaşıyor.iltihap sarımı beyazmı şişlikmi var onu bilmeniz lazım :slm:

HERKEZE TŞKLER EN İYİSİ İLAÇ KULLANMAK ÇOK PAHALIDA DEĞİL ZATEN :heyo:

arkadasım eritrom kullan eritromu tuzla esit sekilde karıstır agzına ekele üzerinede bir damla baytiril damlat 3 4 gün uygula

eger agızında intap(beyazlık) varsa bir caybardagının yarısından az zeytin yagı kat üzerine 8 10 damla limon damlat iyice karıstır ilk önce temiz bir kanat tügüyle agzını temile daha sonra karıstırdıgın limon ve zetin yagını kanat tüyüyle agzına iyice sür bu uygulamyı 3 4 gün günde ikikez yap

intaplanma yeni baslıyorsa faydasını görürsünüz eger intap coksa fayda etmez

gecko' Alıntı:
r aynı sorun bendede var..kuşlarda apşuruk şeklinde tıs tıs şeklinde ses geliyo sadece bir tanesinde vardı gittim pazardan ornitab aldım çok iyi gelir dediler 4 gün sonra ekesin sonuç dediler 7 gün oldu hala aynı tıs tıs ses apşurma var..ilacı kullanmaya devam edelimmi yoksa başka ilaçmı kullanalım kuşu çokdan kümesden atacam ama çok iyi bi kuşum içim cızlıyor..büyük ihtimal bulaşıcı zaten

arkadasım sende dedigim uygulamayı yap (eritrom tuz baytiril) faydasını göreceksin

cnbc1980' Alıntı:
Sevgili kardeşim bu hastalığı ilaç kullanmadan çözebilmen imkansız,gereken tedaviyi süratli bişekilde yapmaz isen kuşunda yavru olduğundan dolayı onu kaybedersin.
Sana tavsiyem herhangi bir eczaneden 3,4tl arası bir para verip tetradoks yada monodoks adlı ilaçlardan birini alman.
Bu kapsül içinde toz halinde kullanımı kapsül içindekini 3'e bölüp birer gün ara ile vermen.
Evet yazan arkadaşımız 10 numara çözümü söylemiş daha dün bu yöntemi uyguladım eser yok hastalıktan teşekkürler.

ARKADAŞIM SANA TAVSİYEM BAYTİRİL SAKIN KULLANMA İLERDE HAVADAN BİLE NEM KAPAR ÇOK TEZ HASTALANIR AĞZINA 3GÜN BOYUNCA LİMON SIK 4.5 DAMLA

mayıs ayında eczaneden ilaç öneriyorsun.eylül ayında da yazına bak , bana ; kuşları bununla zehirliyorsunuz.taşıyıcı yapıyorsunuz.^^ demişsin.^^ senin oturmuş reçeten de yok. :ckmk: :heyo:

Ertuğrul Yavuz Yıldırım' Alıntı:

arkadaşlar benimde muhabbet kuşum SÜREKLİ HAPŞURUYOR TIKSIRIYOR hatta bazen hapşırmaktan nefes alamıyordu ÇOK HALSİZ Bİ KÖŞEYE GİDİP PUSUYORdu monodoks kullandım 4 gün arka arkaya sonra 1 gün ara verdim 3 gün tekrar kullandım ama hiç bişey değişmediği gibi dişi kuşuma da bulaştı ne apmam lazım arkadaşlar acil yardım lütfen.

..

arkadasım sende dedigim uygulamayı yap (eritrom tuz baytiril) faydasını göreceksin[/quote]

benimde muhabbet kuşum SÜREKLİ HAPŞURUYOR TIKSIRIYOR hatta bazen hapşırmaktan nefes alamıyordu ÇOK HALSİZ Bİ KÖŞEYE GİDİP PUSUYORdu monodoks kullandım 4 gün arka arkaya sonra 1 gün ara verdim 3 gün tekrar kullandım ama hiç bişey değişmediği gibi dişi kuşuma da bulaştı ne apmam lazım arkadaşlar acil yardım lütfen

arkadaşım elimde eritrom var monodoks denedim olmadı. eritrom deniyecem 2 tane muhabbet kuşuna ne kadar vermem lazım 100ml lik suluğa ne kadar katabilirim. baytril kullanmak istemyorum kısırlık yapıyormuş hiç riske girmek istemiyorum

karataş32' Alıntı:
arkadasım eritrom kullan eritromu tuzla esit sekilde karıstır agzına ekele üzerinede bir damla baytiril damlat 3 4 gün uygula

eger agızında intap(beyazlık) varsa bir caybardagının yarısından az zeytin yagı kat üzerine 8 10 damla limon damlat iyice karıstır ilk önce temiz bir kanat tügüyle agzını temile daha sonra karıstırdıgın limon ve zetin yagını kanat tüyüyle agzına iyice sür bu uygulamyı 3 4 gün günde ikikez yap

intaplanma yeni baslıyorsa faydasını görürsünüz eger intap coksa fayda etmez
benimde muhabbet kuşum SÜREKLİ HAPŞURUYOR TIKSIRIYOR hatta bazen hapşırmaktan nefes alamıyordu ÇOK HALSİZ Bİ KÖŞEYE GİDİP PUSUYORdu monodoks kullandım 4 gün arka arkaya sonra 1 gün ara verdim 3 gün tekrar kullandım ama hiç bişey değişmediği gibi dişi kuşuma da bulaştı ne apmam lazım arkadaşlar acil yardım lütfen

arkadaşım elimde eritrom var monodoks denedim olmadı. eritrom deniyecem 2 tane muhabbet kuşuna ne kadar vermem lazım 100ml lik suluğa ne kadar katabilirim. baytril kullanmak istemyorum kısırlık yapıyormuş hiç riske girmek istemiyorum

Solunum yolu enfeksiyonu...sıcak havalarda sık sık karşılaşırız bu hastalıkla monodoksu suda çözeltip su ile verirsen iyi gelecektir. Arkadaşlar monodoks suda çözülen bir ilaç olduğu için aşırı sıvı kaybına neden olan bir ilaçtır ,bol su ile verilmesi gerekir faydası,olduğu kadar bilinçsiz kullanıldığı taktirde yan etkileride olan bir ilaçtır ayrıca vücudun yağ deposunuda çözdüğü için kilo kaybına neden olur,vitaminle birlkte verilmesi daha uygundur. eğer vitaminle kombine veremiyorsak mümükün mertebe düşük dozlarda vermeliyiz . özellikle yavru güvercinlerde dikkat edilmesi gereken bir husus bu ilacın kemik ve diş gelişimini engellediğide biliyor .o yüzden daha gelişim çağında olan yavru güvercinlere mümkün mertebe daha alternatif tedaviler araştırlmadır diye düşünüyorum saygılar...

cenk1905' Alıntı:
Solunum yolu enfeksiyonu...sıcak havalarda sık sık karşılaşırız bu hastalıkla monodoksu suda çözeltip su ile verirsen iyi gelecektir. Arkadaşlar monodoks suda çözülen bir ilaç olduğu için aşırı sıvı kaybına neden olan bir ilaçtır ,bol su ile verilmesi gerekir faydası,olduğu kadar bilinçsiz kullanıldığı taktirde yan etkileride olan bir ilaçtır ayrıca vücudun yağ deposunuda çözdüğü için kilo kaybına neden olur,vitaminle birlkte verilmesi daha uygundur. eğer vitaminle kombine veremiyorsak mümükün mertebe düşük dozlarda vermeliyiz . özellikle yavru güvercinlerde dikkat edilmesi gereken bir husus bu ilacın kemik ve diş gelişimini engellediğide biliyor .o yüzden daha gelişim çağında olan yavru güvercinlere mümkün mertebe daha alternatif tedaviler araştırlmadır diye düşünüyorum saygılar...
cen kardeş monodoks kullandım 4 gün arka arkaya sonra 1 gün ara verdim 3 gün tekrar kullandım ama hiç bişey değişmediği gibi dişi kuşuma da bulaştı ne apmam lazım arkadaşlar acil yardım lütfen.
şuan elimde eritrom var onu kullanacam ama ufak bir muhabbet kuşu suluğuna 2 muhabbet uşuna ne kadar kullanmam lazım. yada bu hastalıktan kurtulmanın başka bir yolu varmı

MUHABBET KUŞLARINDA SOLUNUM YOLLARI BOZUKLUĞU :

Hayvan boğazına bir şeyler takılmış gibi ağzını açıp kapatır; kuyruğundan nefes alıyormuş gibi kuyruğunu sallar.

TEDAVİSİ : İçme sularına tedavi süresince vitamin konur ve her gün ağza 1-2 damla %2,5 Baytril 5 gün süre ile damlatılır.

Not : Antibiyotik tedavilerinde verilen süreye uyulması gerekir. Yoksa ileride bağışıklık kazanan hayvan tedaviye cevap vermez.

S.A. Arkadaşlar benim güvercinlerimin çoğu hapşuruyor.Ama sürekli değil yem yiyice su içince felan.Hırılıtya da pek benzemiyor.Sizce güvercinlerimde birşey var mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

wrongdoer_19' Alıntı:
ARKADAŞLAR HERKEZE MERHABA BENDE YAVRU DAHA YENİ YEME DÜŞMÜŞ HÜNKARİ VAR KUŞ SÜREKLİ HAPŞURUYOR TIKSIRIYOR ÇOK HALSİZ Bİ KÖŞEYE GİDİP PUSUYOR ÖZELLİKLE YEM YEDİKTEN SONRA BUNUN DOĞAL ÇÖZÜMÜ NEDİR ACABA İLAÇ ALMADAN ÇÖZEBİLİRİMİYİZ ŞİMDİDEN HERKEZE TŞKLER...

kus ıstahtan kesıldıyse yem yemıyorsa eger sırınga ıle beslemek zorundasın..bu hastalık ta genelde kus yem yemez sık sık su ıcer..

3 diş sarımsagı ufak dılımler halınde 1 bardak suyun ıcıne koy ıcınde ez sonra 3 cc cek bu sudan 2 cc zeytınyagı cek kusun agzına ver ...

sonra kusun kursagını dolduracak sekılde sırınga ıle piskevütü ve yemı ez agzına ver...

(sarımsak enfeksıyonu engelleyecek..zeytınyagı vıtamın ıhtıyacını karsılayacak ...piskevit erken sındırıldıgı ıcın kus kendını hızlı toparlayacaktır..)

Geri