sürümü kurmak istiyorum:)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan furkan5561
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

furkan5561

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
furkan bahadır
Meslek
veteriner
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar ben Furkan yaklaşık 1 aydır güvercinlerle uğraşıyorum ve daha en fazla 4 kuşum oldu şu anda 3 bugün üzücü bir şekilde bir tanesi kaçtı arkadaşlar biliyorum kötü bişey bende tanıdıklarımın yapmasını istemem ama ben sürümü geliştirene kadar kaçak yakalamak istiyorum. arkadaşlar kepçe yok 3 adet kuşum var birinin henüz kanatları bağlı diğer ikisi çift arkadaşlar kuşlarımı uçurmuyorum şimdilik bu şekilde kaçak yakalayabilirmiyim biliyorum biraz zor ama önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..

Saat kaç gibi bu işi yapmalıyım..
pırıltı vermek nasıl oluyor :)

Saygılar.

Merhaba arkadaşlar ben Furkan yaklaşık 1 aydır güvercinlerle uğraşıyorum ve daha en fazla 4 kuşum oldu şu anda 3 bugün üzücü bir şekilde bir tanesi kaçtı arkadaşlar biliyorum kötü bişey bende tanıdıklarımın yapmasını istemem ama ben sürümü geliştirene kadar kaçak yakalamak istiyorum. arkadaşlar kepçe yok 3 adet kuşum var birinin henüz kanatları bağlı diğer ikisi çift arkadaşlar kuşlarımı uçurmuyorum şimdilik bu şekilde kaçak yakalayabilirmiyim biliyorum biraz zor ama önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim..

Saat kaç gibi bu işi yapmalıyım..
pırıltı vermek nasıl oluyor :)

Saygılar.

sizde kuş kaçırdığınıza göre kuş kaçırmanın ne olduğunu hissetmişsiniz. Bence yavru çıkartarak veya parayla alarak çoğaltsanız daha iyi olur. Tabi bu arada kendi gelen ve sahibi aramayan kuş olursa onu besleyin derim. Ben geçen hafta 5 tane yakaladım. 3 tanesi bir arkadaşın yeni uçurmaya başladığı yavrularmış,yavru odukları için çabuk indiler ve hepsini geri verdim. Biri başka bir arkadaşın kuşu çıktı onuda verdim. Sadece 1 tanesinin sahibi çıkmadı onuda birine hediye verdim. Bu arada en sevdiğim kuşlardan birinide kaçırdım,bulamadım. Sonuçta kaçak kuş kaçıran için kötü bir duygudur.Yavrusu,yumurtası olabilir. Biri sizin kuşları tutup vermiyorsa sizde vermeyin derim ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemem. Veya çevrenizdeki kuşçulara ben tuttuğum kuşu geri vermem,sizde benimkileri vermeyin derseniz herkes ona göre kuş uçurur. Sonuçta kuşçular aleminde kuş tutmak veya kaçırmak sık rastlanan durumlardır.

3 kuşla biraz zorda yukardan kuş geçerken kendi kuşlarını biraz havalandır. Ama 3 kuşla biraz zor gibi :D

aramıza hoş geldin ama kuşum kaçtı çok üzüldüm diyorsun ama kuş yakalamak istiyorsun bence ilk saglıklı bi kümes nası olur kuş nası alışır onu ögren benim fıkrim bu

2 tane kuşla bile avare indirilir ama avareyi yakalıyabilmen için 4 şeye ihtiyacın var.
1- iyi geniş ve büyük bir kümes.
2-kepçe yada kuvvetli hızlı reflekslere sahip olmak.
3-1-2 tane 1-2 tur atabilicek kanatlı güvercin.
4- tecrübe.
bu 3 ünüde bir araya toparlarsan. ihtiyacın olan 4. maddeye ulaşırsın yani tecrübe.havada geçen avarelere kuşlarını oynattığında eğer inmeye meğilliyse iner ama damarı sağlam kuş ise 1000 taen kuş kaldırsanda dönüp bakmaz.

avare yakalamak için kuşlarını korkak alıştırma ve aç bırak aç dediysek de açlık grevi yapmasınler az az yem ver ama sen yem attıgında yeme yönelsinler. kuşları oynatınca çatıya indirdiğin avareleri ya kümesin içine yem atarak hadidten kümese doğru kovalarsın kenti kuşlarınla beraber yada kepçeyle seri ve hızlı bir hareketle yakalarsın yada kuş aç ise azar azar yem atarak kuşun yanına yaklaşırsın ve bir hamlede yakalarsın.

ama bunları zamanla daha iyi yapıp daha iyi anlıyacaksın 1 aylık bir kuşçusun eğer merağın daha öncelerine dayanmıyor ise yolun em başındasın şuan için sadice kendi kuşlarınla uğraş yoksa havada her gördüğün kuşu avare sanıp pırıltı verırısen kuşlar bu durumdan huzursuz olup kaçmaya devam ediceklerdir.

arkadaşlar hepinize öncelikle çok teşekkür ediyorum bazı arkadaşlarım kuş yakalamak istememi eleştirmişler saygı duyuyorum.. Arkaaşlar bulunduğum bölgede fazla sayıda kuşçu var çoğunu tanıyorum bu konuda kuşum gitti yazmıştım o kuşu çok yakın bi tandığım alıp getirdi.. ondan sonra beni aradılar başka birinin 2 kuşu bizim evin karşısındaydı kuş kaldır dediler ama ben kaldırıp yakalayamadım o yüzden bu işi öğrenmek istiyorum haa gelirde benden kuşuynu isteyen olursa yok demem.. yani şu anda 4 kuşum var lütfen daha ayrıntılı bilgi ve basit yollar istiyorum.. evim en üst kat terasta kuşlarım kümesimse 1 oda..

Teşekkürler şimdiden..

furkan5561' Alıntı:
arkadaşlar hepinize öncelikle çok teşekkür ediyorum bazı arkadaşlarım kuş yakalamak istememi eleştirmişler saygı duyuyorum.. Arkaaşlar bulunduğum bölgede fazla sayıda kuşçu var çoğunu tanıyorum bu konuda kuşum gitti yazmıştım o kuşu çok yakın bi tandığım alıp getirdi.. ondan sonra beni aradılar başka birinin 2 kuşu bizim evin karşısındaydı kuş kaldır dediler ama ben kaldırıp yakalayamadım o yüzden bu işi öğrenmek istiyorum haa gelirde benden kuşuynu isteyen olursa yok demem.. yani şu anda 4 kuşum var lütfen daha ayrıntılı bilgi ve basit yollar istiyorum.. evim en üst kat terasta kuşlarım kümesimse 1 oda..

Teşekkürler şimdiden..
FURKAN KARDESİM KUŞÇULUK AHLAKLI KENDİSİNE YAPILMAK İSTENENİ BASKASINA YAPMAYAN KARSINDAKİNİ KENDİ YERİNE KOYABİLEN KENDİ KUŞU NEYSE HERKESİNKİNİ DE ÖYLE GÖREN DAHA ŞİMDİDEN KOLAY EMEK SARFETMEDEN BASKALARININ EMEGİNE GÖZ DİKMEK DEGİLDİR KUŞÇULUK ADABI VE USULÜNE GÖRE YAPILIRSA İYİ BİR ARKADAŞ DOKTOR KÖTÜ ALISKANLIKŞARDAN ALI KOYAN GÜZEL BİR UGRASTIR AMA SENİN DÜŞÜNCELERİN İLERİDE BASINI ÇOK AGRITIR HOŞ BİR DÜŞÜNCE DEGİL BİR AGABEYİN OLARAK BUNLARI KAALE ALMANI DİLERİM HA YAPMAZSIN SENİN BİLECEGİN İŞ NE YAPARSAN ELİNLE ODA GELİR SENİNLE KARARINI BİR DAHA GÖZDEN GEÇİRMEN SENİN İÇİN DAHA İYİ OLUR BAŞKALARININ ÜZÜNTÜSÜ SENİ NASIL MUTLU EDBİLİR

SAYGILAR

Arkadaşlar ben almassamda o kuşların geri döneceğine zaten şnanmıyorum herneyse cevap veren herkese teşekkür ederim yeterince bilgi edindim..

Geri