SUYA DÖNEK DÖNDÜREN USTA YETİŞTİRİCİLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kocamustafapaşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa arıkeş
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Köpekler
BAŞLIĞI OKUYAN HERKESE İLGİNÇ GELMİŞ OLABİLİR ,BU PAZAR GÜNÜ PAZARDA KUŞ ALIM SATIMI YAPAN BORA KARDEŞİMİZDE GÖRDÜĞÜM DÖNEKLERİN ARASINDA 2 ADET KESTANE KANAT YADA KADİFE KANAT TABİR EDİLEN RENKTEKİ DÖNEKLERE HAYRANLIĞIMI İFADE ETTİĞİMDE ABİ BU KUŞLARI LEĞENİN İÇİNDEKİ SUYA DÖNDÜRÜRLERMİŞ DEDİĞİNE ŞAŞIRDIM VE LEĞENDEKİ SUYUN ÜZERİNE KAPAK KAPATILIP DÖNEKLER DÖNÜŞ AÇISINDA LEĞENİN KAPAĞI KALDIRILIP GÜNEŞİN SUYA VURMASIYLA OLUŞAN PARILTIYA (AYNA GİBİ) KUŞLARIN DÖNDÜRÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM VE 1 YAŞIMA DAHA GİRDİM:)))......VE GÜVERCİN UÇURMAK KUŞÇULUK AMA DÖNDÜRMEK SANATTIR LAFI BİR KEZ DAHA KULAKLARIMDA ÇINLADI.TÜM YETİŞTİRİCİ DOST VE ARKADAŞLARIMA SELAMLAR SAYGILAR...

Mustafa bey merhaba. İStanbul Edirnekapıdaki pazara mı gittiniz? Bir takım kırmızı dönek vardı Bora beyde. O kuşları mı diyorsunuz? Kestane kanat veya kadife kanat nasıl oluyor tam anlayamadım. Ben o dönekleri alacaktım fakat şuanda yer sıkıntısı var. Alıp 2 hafta bakacagım yer yok. Aldıktan sonra Bursa ya götürmek istiyorum.

evet o kuşlar bence al kaçırma..renkleri siyah kahverengi karışımı gibi.....selamlar..

Benim baktıklarım sadece kırmızıydı. Onları da çok övdüler.

ARIKEŞ' Alıntı:
BAŞLIĞI OKUYAN HERKESE İLGİNÇ GELMİŞ OLABİLİR ,BU PAZAR GÜNÜ PAZARDA KUŞ ALIM SATIMI YAPAN BORA KARDEŞİMİZDE GÖRDÜĞÜM DÖNEKLERİN ARASINDA 2 ADET KESTANE KANAT YADA KADİFE KANAT TABİR EDİLEN RENKTEKİ DÖNEKLERE HAYRANLIĞIMI İFADE ETTİĞİMDE ABİ BU KUŞLARI LEĞENİN İÇİNDEKİ SUYA DÖNDÜRÜRLERMİŞ DEDİĞİNE ŞAŞIRDIM VE LEĞENDEKİ SUYUN ÜZERİNE KAPAK KAPATILIP DÖNEKLER DÖNÜŞ AÇISINDA LEĞENİN KAPAĞI KALDIRILIP GÜNEŞİN SUYA VURMASIYLA OLUŞAN PARILTIYA (AYNA GİBİ) KUŞLARIN DÖNDÜRÜLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM VE 1 YAŞIMA DAHA GİRDİM:)))......VE GÜVERCİN UÇURMAK KUŞÇULUK AMA DÖNDÜRMEK SANATTIR LAFI BİR KEZ DAHA KULAKLARIMDA ÇINLADI.TÜM YETİŞTİRİCİ DOST VE ARKADAŞLARIMA SELAMLAR SAYGILAR...

Dönek yetiştiren ve uçuranlar döneğin nasıl döndüreceklerini bilirler. Dönekler 2 minare kadar havaya çıktıklarında sahibinin çaprazına geldiğinde sahibinden gözünü ayırmaz. sahibide döndüreceği kuşu takip eder. kuşun dönüşe hazır olduğunu anlar ve kuşa pırıltı verir. pırıltı ile birlikte çaprazlama boru gibi dönmeye başlar. ben bu şekilde uçurdum, Manisa da ve Aydın-Sultanhisar ın Atça nahiyesinde dönek yetiştirenlerde bu şekilde gördüm.

ARIKEŞ' Alıntı:

Bizlerde hep ustalarımızdan büyüklerimizden dinledik bu tarz olayları özelliklede ipek mendille döndürdüklerini ancak şimdi o kadar bonkör ve saf dönekler ne yazakki artık kalmadığını düşünüyorum. Karakanat dönekler alçak uçar ve yakın mesafeden burnunun uçuna pırıltı atıldığında plaka dönebilen güvercinlerdir.O yüzden kuş mesafesine geldiği zaman ipek mendili yere atar ve kuşu döndürürlermiş tabiki bunun en büyük faktörüde eğitimden geçer şimdi halen o şekilde döndüren varmıdır dersen ben 1 kişi görebildim oda kazağının koluyla döndürüyordu o da bundan 10 yıl önceydi.

Geri