TABAN IZGARASI TEMİZLİĞİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bülentvatansever
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
bülent vatansever
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kemirgenler
Herkese Merhaba,
Taban Izgaraları temizliği gerçekten çok zor,4 m2 taban ızgaralarının temizliği abartmıyorum en az 3 saat sürüyor, ben hortumla tazdik yaparak temizlemeye çalışıyorum hem çok su israfı hemde iyi temizlenmiyor. Önce suyla yumuşatıyorum sonra su ve fırçayla ovalıyorum fakat yinede temizlenmiyor acaba daha kolay nasıl temizlenir fikri olan varsa paylaşalım lütfen......

Selamlar,

Bu konuda ben, hem hijyen hemde kirleri kolay çıkartması nedeni ile domestos kullanıyorum. Taban ızgarasını 3-4 parça olarak ayırıyorum, önce ıspatula ile dışkıları kazıyorum üzerinden, sonra tel fırça ile fırçalıyorum. Daha sonra ters çevirip tersinden tuvalet fırçası ile yeniden fırçalıyorum. Bu işlemlerden sonra duruluyorum. Eskisi gibi tertemiz oluyor. Bu işlemleri domestoslu su ile yaptığımı yeniden belirtmek isterim.

Not: Bu işlemi 15 günde bir yapıyorum, böylece fazla kirlenmeden temizlemiş oluyorum..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bende haftada bir taban ızgaralarını yıkıyorum.Su dolu kovanın içine bir miktar domestosu köpürtüp, 8 adet ısgaranın ustune döküyorum, on dakka sonra kovaya daldırdığım araba fırçasıyla ızgaraları yıkıyorum, onbeş dakikayı gecmiyor.Eğer imkanın varsa kümesi temizledikten sonra, taban ızgaralarını temizlemeden tekrar diz, koyu kreçli suyla , araba fırcası yardımıyla ızgaralara sür bembeyaz oluyor taban.

Aykut Bey ve Gökay Bey çok teşekkür ediyorum.

Basınçlı Araba Yıkama Makinası almayı düşünüyorum, hem pratik , hem su tasarrufu sağlıyor.Sizce çözüm olurmu...

Selamlar,

Size aktarmaya çalıştığımız yöntem ve malzemeleri kullanarak bir deneme yaparsınız, yine çok zamanınızı alıyor ve sizi yoruyor ise o zaman araba yıkama makinesi alırsınız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

s.a bende iki büyükce legende yıkıyorum domestoslu suda bekletip yumşatıyorum ama sıcak sayılcak derecede daha sonrada yumşayıncada digr temiz sıcak sulu kovada yıkıyorum enson durlayıp tel fırça yardımından sonra ya güneşde yada bir bezle silip koyuyorum yerine.

Temizlik yöntemi herkes için aynı sanırım. Suda bekleterek yumuşatma, sonra fırcalayarak temizleme, temizlendikten sonra dezenfekte için çamaşır suyu esaslı temizlik malzemeleri katılmış su ile durulama...
Yanlız bence fırça olarak sert plastik fırçalar daha iyi olur. Tel fırçalar plastik taban ızgaralarını çizebilir ve bu çiziklerde de hem bakteri üremesi olabilir hem de bir sonraki temizlikte daha da zor temizlenir.
Kolay gelsin...

Geri