Takas

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurcambaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

onurcambaz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Cambaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim kardeşlerim üstadlarım yavaş yavaş ırk değiştirmeye karar verdim. Hiç acelem yok acele işe şeytan karışır derler. Artık karşımdaki bina yüzünden mardin taklacısı beklemekten bıktım. 3 gün dışarıda kalan güvercinlerim var. İnemiyorlar benim çatıma. salmaya korkuyorum dışarıdayken bir şey olacak diye 7/24 başlarında duramıyorum. e güzel oyunlu olmayanlarıda beslemenin ne anlamı var. Onun için ırk değiştireceğim. vermeye kıyamadıklarımdan 2 çift bırakacağım ama damızlık olarak. Düşündüğüm ırklar arasında ön sırada Paçalı tippler ve bango duruyor. Eğer olmazsa kelebek(saya) yada baska istiyorum. tam anlamıyla damızlık olacak onları çoğaltacağım. Bango olursa güllü, Baska olursada kırmızı yada sarı baska (kesmesi güzel ve kanatlarında farklı renk olmayacak). Dört ırktan sadece birini besleyeceğim. Bütçem olmadığı için gerçekten çok değerli oyunları güzel Mardinlerimden 2 tanesini takas edeceğim. ve yavaş yavaş yeni ırkım çoğalırken mardinlerim azalacak. Vereceğim 2 tane kuştan toplam 6 tane var bende 2 si damızlık olarak bende kalacak 2 si uçuyor İkiside yavru.Benim vereceklerim uçurduklarım. Damızlıklara ne kadar doğrudur bilemem eski sahibinin söylediğine göre 5binlira veren olmuş. Resimlerini ekliyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_0528.webp
    IMG_0528.webp
    461.8 KB · Görüntüleme: 1,332
  • IMG_0524.webp
    IMG_0524.webp
    320.9 KB · Görüntüleme: 1,313
BOS VER ONUR DEVAM ET SEN BU TAKLACILARI BESLE HER IRKIN ZORLUGU VAR KOLAY BİR SEY YOK NE CABUK BIKDIN HELE DUR BAKALIM NE KADAR EMEK O KADAR YEMEK KARSI ÇATIYA İNEN SENİN ÇATINADA İNER DEMEKKİ SENDE VAR BİR EKSİKLİK KENDİNİ YETİŞTİR BASARDIKCA MUTLU OLACAKSIN MERAK ETME KOLAY GELSİN ONUR

KUSLAR GÜZELMİŞ GERÇEKDEN MASALLAH :tamam: :tamam:

Muharrem abi çok teşekkür ederim ama karşı çatı benden 3 kat yüksek çok zorluk çekiyorlar benim eziyet çekmem bir şey değil ben kuşlara acıyorum aç susuz kalıyorlar. Hasta oluyorlar maalesef bırakmakta istemiyorum ama eziyet çeksinlerde istemiyorum. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. :((

Muharrem abi çok teşekkür ederim ama karşı çatı benden 3 kat yüksek çok zorluk çekiyorlar benim eziyet çekmem bir şey değil ben kuşlara acıyorum aç susuz kalıyorlar. Hasta oluyorlar maalesef bırakmakta istemiyorum ama eziyet çeksinlerde istemiyorum. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. :((

Onur fevzi çakmağın neresinde oturuyorsun bende ordanım Okulun arka tarafı kesin tanırsın gerçi.Muharem abinide dediği gibi bencede devam et oyun kuşuna karşı çatı filan hikaye öyle atıp inemeyen varsa ayır damızlığa çek hoşuna gidiyosa kaldırma yavrularından uçur eğitimi ver kümesini fazla açık bırakma günün belli saati aç kapa ve kuşları sıkıştırma belli bi zaman sonra alışırlar direk inip kalkmaya yol bulduklarında yol bulamadığı için başka çatılara atar.Müsait olursan gel bi gün yanıma haberleşip...

Serkan abi ne kadar bırakacağım desemde vallaha olmuyo 2 yeni damızlık daha yaptım mardin bi başka :)
Ben cumartesi pazarının sonundaki sokakta besliyorum abi Çakır sk no2 fuat abiyi tanırsın belki bi kaç sokak önündeyim. Bu arada sanırım geçen sene orta sondayken derslerde izlediğim kuşlarda senin kuşlarındı :ckmk: :haha: :heyo:

Anladım biliyorum Çakır sokağı.Dediğim gibi kısacası her işin bi zahmeti vardır oyun kuşunuda zahmeti hedefe oynatırmak ve hedefe indirmek bunları her zaman üstüne koyarak ilerleterek emin ol zamanla ne olursa olsun direk kalkıp inerler düzene girdiğinde.Yok ben bu sene basladım tekrardan 3sene filan sanırım beslemedim ara verdim çatıyı kapatırdım o yüzden ama dayanamadım gene başladım.Bi sorun sıkıntın olursada buyur gel elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Tamam abi gelirim kendine iyi bak :)

ben olsam bırakmam onları güzel damızlık yaparım yavru alırım maşaallah kuşların duruşu çok iyi.

Onur kardeşim inşallah gönlüne göre olur ama bende kuşlarına hayran kaldım çok asil duruyolar kıymetini bil.

Çok sağol Ömer Abi epinizin yorumları benim için çok değerli her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. :)

Geri