Takla Güvercinlerim var catiya konuyolar??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinancik50
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Sinancik50

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sinan Güzelce
Meslek
Ögrenci
İlgi Alanı
Kediler
S.Aleyküm,

ben yaklasik 12 takla güvercin besliyorum catida. Ufak cam var ordan ucuruyorum veya aciyorum kendileri cikip giriyolar. Kuslarim iyi ucuyolardi fakat catilara konmaya alistilar ucmuyolar konuyolar bekliyolar sonra 3-4 dkk sonra
geriye iceri giriyolar?
Bu kuslari günlük birakiyorum hep aynisi ne yapa bilirim kafayi yigcem süper ucan kuslar hic ucmaz oldular?
Etrafim hep cati yani elimde degil baska yere tasimak?
Ne yapa bilirim?
Simdiden allah razi olsun...
Saygilarimla

Merhaba Sinan Bey,
Yanlış hatırlamıyorsam kümeste hastalıktan şikayetçiydiniz.
Kuşların uçmayı bırakması hastalık dolayısıyla olabilir.
Kuşlarınız tamamen iyieşinceye kadar onlara pek yüklenmemenizi,dinlenmelerini sağlamanızı tavsiye ederim.
Selamlar.
Khalid

Ben olsam kuslar arasında grup oluştururum. ve her bir vakitte ıkıser üçlü guplar halınde salarım..teklı salımlarda olabılır. umarım sizdede işe yarar.

Uçum kuşlarınızı devamlı açık bırakmayın belirli saatlerde açıp uçurup tekrar kümese koyup kapatın.. kuş neden uçmaz karnı ağrır, başı ağrır,kanadı acır, tüy dedir,hastadır,korkmuştur,kızmıştır,çok toktur,çok açtır gibi vs. vs.. iyi gözlemlemek gerek..

bence eşlerini yumurtaya kovalıolardır yada yumurta varsa yumurtaya girme istegi vardır bu benim düşüncem

bendede aynı sorun war kuşları kaldırıyorum bi tur atıp karşı dama düşüyolar ne yapmam gerek bilgilendirirseniz sewinirim şimdiden sağolun

Evet bu sorun bendede vardı.bende sorun kuşu cok salıyordum butun gün açıktı uçmamaya başlamıştı.artık serin havalarda akşam 7.30 veya 8.00 gibi salınca uçuyorlar birde bir kuşum hep konuyordu ve diğerlerinide uçuturmuyordu ondanda ayrı salınca iyi oluyor.ama kuş uçarken aç olsun

Allah razi olsun. Evet kümesimde hastalik vardi hala daha var 2 kus zorlaniyor öbürlerinin masallahi var. Birde belli saatlerde ucurim bakalim nasil olcak. Olmadi birde grup halinde yazdiginiz gibi deniyim.
Tekrar tsk ederim.
Saygilarimla

Bende de bole bı sorun vardı 2 hafta hıc ucurmadım Kumeste yemledım Sonra kumesın kapısını bı actım Hepsı kumesın ıcınde fırladılar gokyuzune :D Benım kuslar hergun ucurunca ucmuolar 2 gunde 3 gunde bır ucuruyorum Ozaman dama felan konmuyolar tabı bıde ac olucak yemı gorunce ıncek

Benimkiler catida ufak bir cam var ordan saliyorum... Aceba ucurdumda cami kapatsam bir iki saat giderlermi yoksa yinede gelirlermi? Yemi göremezler islik caliyom öyle anliyolar.. Ama yinede yani ucmadan bezdi hayvanlar :-) bakalim dediklerinizi uygulamaya caliscam...
Saygilarimla

Geri