TAKLACI BALKONDA OLUR MU??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akiporaki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Akiporaki

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
erhan topalolu
Meslek
turizm
İlgi Alanı
Kediler
Mrb arkadaşlar.Benim sormak istediğim tecrübeli abilere bi konu var.Ben balkonda amatörce kendi halimde bi kümes yaptım yaklaşık 5 veya 6 cift alır ( ilerde buyutebilirim kümesi ).4 , 5 ayda 10dan fazla kaçırdım :)..ben mardin kuşlarına bide baska lara hastayım..agırlıklı mardin düşünüyorum..Ama balkon da OLUR MU ?? balkonun önü açık vede bide sol tarafta catısını tam görebildiğim bir ev var..Sonuçta oyun kuşu ve kostum kuşu oldukları için bende daha tecrübeli abilere bi danışayım dedim..Bu arada mardinden bir abimiz bana özel bir çift getirecek :) bu kadar hevesliyim.Şimdiden teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için.

Merhaba öncelkle.

Tecrübeli abilerim görüşlerini bldirsin demişsniz ,siz bnim abim sayılırsınız o kadar tecrübeli de değilim ama görüşümü bildirim :)
Bende yaklaşık 1.5 senedir balkonda kuş besliyorum, dama gelip çeken işte ne bilim fişek yapan kuşlar balkona inmesi oldukça zor. Bi ara 1 çift baya oyunlu kuş geçmişti elime ama 4-5 gün balkona inemediklerini hatırlıyorum. O yüzden hem hayvana eziyet hem kendine...Şuan hala besliyorum taklacı ama balkona inebilcek düzeydeler tam mardin taklacısı olmadıklarından olsa gerek oda..

merhabalar bende balkonda beslemiştim uzun süre oyun kuşu ucurmak brz zor oluyor ama balkondan dışarı dogru uzun buyuk tahta gibi bişey uzattım onun cok faydası oldu daha kolay iniyorlar onun üstüne böyle bişe yaparsan bence daha kolay olur ... GÜRKAN ŞAHİN...

melihdnr kardesim bilgilerin için tesekkur ederim..Ama bilmiyom belki de fikrim değişir ama ben mardin ve baska agırlıklı seviyorum saol..Belki de casus kardeşimizin dediği gibi tahta ile uzatıp kolay inebilecekleri bir zemin oluşturursam o zaman olur herhalde bu arada sanada tsk ederim casus..

slm dostum bende balkonda besleyen bırı olarak balkonda mardın kusu beslemek zordur oyunlu oldugu ıcın cok zor olur ınmelerı ama baska olabılır rahat ıner cıkarlar fakar bıde ısın komsu tarafı var komsuları ıkna etmen gereklı eger sıkayet v.s olursa beledıyeden gelıp kaldırabılırler basıma boyle bır olay geldı bende suanda ucurmadan damızlık beslıyorum yanı kısacası komsularlar aranın ıyı olması gerek onceden bende ucuruyordum bende arkadasların dedıgı gıbı dısarıya tahta yapmıstım ama demonte seklınde kusları ucurucagım zaman takıyordum ucurmadıgımda kumesın yanına koyuyodum bence sende oyle yapsan senın ıcın daha saglıklı olur neden dersen dısardan bakıldıgında kotu gozuktugunden komsular sıkıntı yaratabılır nacızane fıkırlerım bunlar hersey gonlunce ollsun selamlar

hasan_22 tesekkur ederim..galiba bende senin diğer arkadaşların dediği gibi bende ek tahta koyucam..bakalım hayırlısı..bide bişey sorcam sen bilirsin sanırım..yarın edirne kapıda kuş pazarı var mı?? cumartesi oldugunu biliyorum..saol.

evet yarın edırnekapıda pazar var

Seferli kuşlar en başta sorun yaratabilir ama alıştıktan sonra 10kere dolanıp ineceğine 20kere dolanır yorulduktan sonra balkona doğru kısar bakarsın ağzı bir karış açılmış perdah verip yabani gibi iner :D Aynı şeyi çatıyaada yapabilir burda sen devreye girip kuş gösterceksin

[b9Cok Oyunlu Kuşu İndirmen Çok Zor Yawruluktan Alıp Balkonunda Yetiştirisen Belki İndirebilirsin Ama Sonrada Edindiğin Damar Taklacı Bir Kuşu İndiremezsin Düz Taklacı Güvercinler Rahatlıkla İnebilir.[/b]

OYUN KUSUNU BALKONA INDIRMEK ZOR ISDIR HELEDE KUSLAR OYUNLU ISE BASKA BIR TABIRLE YERIN DARSA BASDIRMAN ZOR OLUR KUSLARI BALKONDA TADDA VERMEZ ZEVK ALAMAZSIN IMKANIN VARSA YERDE BESLEMENI TAVSIYE EDERIM

Açık alanda her kuş uçar.Önemli olan dar alanda kuşu uçurabilmek,oynatabilmek.10dan fazla kuş kaçırdım yazmışsın böyle bir sorunun varsa alacaksın 2-3tane gut onları 1hafta 10gunde catıdan balkona ındırmeye alıstıracaksın sonra oyunlu kusları getırıp yerde bır sure durduktan sonra kaldıracaksın baktın kuş basacak gibi değil yada daireler çizerek yükseliyor gutları hemen kaldıracaksın çatıya öyle öyle alıştıracaksın bir kere alıştıkları zaman ondan sonraki oyunlu kuşlarda zaten kolay kolay kaçmaz.

KörenliEnes' Alıntı:
Açık alanda her kuş uçar.Önemli olan dar alanda kuşu uçurabilmek,oynatabilmek.10dan fazla kuş kaçırdım yazmışsın böyle bir sorunun varsa alacaksın 2-3tane gut onları 1hafta 10gunde catıdan balkona ındırmeye alıstıracaksın sonra oyunlu kusları getırıp yerde bır sure durduktan sonra kaldıracaksın baktın kuş basacak gibi değil yada daireler çizerek yükseliyor gutları hemen kaldıracaksın çatıya öyle öyle alıştıracaksın bir kere alıştıkları zaman ondan sonraki oyunlu kuşlarda zaten kolay kolay kaçmaz.

Mesele sadece alıştırmak deil .Kuş alışsa bile 3 gün 5 gün balkona inemediği için çatıda kalacak muhtemelen...

balkonda taklacı beslenir.seferli taklacı beslenmez.çorum güvercini olabilir.onlar daha sakin kuşlar.bence en iyisi bango azman güllü yani dalıcı ırklar.bir de oyunsuz kut kuşlar olabilir.

melihdnr' Alıntı:
KörenliEnes' Alıntı:

Mesele sadece alıştırmak deil .Kuş alışsa bile 3 gün 5 gün balkona inemediği için çatıda kalacak muhtemelen...
Yem terbiyesi iyi aşılanırsa dediğin kadar kalmaz.Uçurmaya başlanıldığı ilk 2hafta sıkıntılı olabilir kuş hangi açıdan basabileceğini öğrenene kadar sabırlı olmak lazım sonra zaten inebileceği açıyı öğrendiğinde sorun biraz daha azalır arkadaş 2minare çıkan kuşlar beslemeyecekse söylenildiği kadar çok sıkıntı olmaz ara ara çatıda kalabilir kuş fazla sarar-serseme düşer v.s indirdikten sonra karışık yem-vitamin takviyesi yapıp 1-2gün dinlendirilirse eski gücüne kavuşur bu noktadaki asıl sıkıntı yabanilerden gelen hastalıklar-mikroplardır Çatıda fazla yakın olacakları için kuşun kümese hastalık getirme ihtimali vardır ama mantıklı düşünmek lazım kümesinizde siz kuşlarınızı yemlerken gelen yabanilerde hastalık getirebilir.Neyse fazla uzatmayım böyle ihtimaller herzaman vardır bomboş yerde uçurursun atmacanın biri gelir alır götürür yada yer kümesinde dalgınlığına denk gelir kedinin biri alır götürür önemli olan yılmadan bu hobiyi devam ettirmek.

Geri