Taklacı besliyorum kuşlarım uçmuyor

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan kondi
Meslek
güvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim benim yaşım 15. Güvercin besliyorum yaşımın küçük olduğuna bakmayın güvercinciliğin her şeyini neredeyse bilirim 10 yaşında başladım güvercinliğe güvercin falan çalmam öle pis biri değilimdir yani.Şimdi eskiden 5 katlı güzel bi terası olan evde güzel güzel besliyordum kuşlarımı güzelde uçuyolardı performans taklacı güvercinlerim en az 1 saat kadar uçuyolardı.Yani güvercinlerim öyle basir güvercinler değil hepsi kendi yavrularım hepsini kendim söktüm.Neyse şimdi eski evden taşındık yeni bi mahalleye geldik evin üstünde kuş beslenmiyor denedim ama olmuyor kızıyor yöneticiler vs. bende kömürlükte beslemeye karar verdim.30 adet güvercinim vardı kuşlarımı alıştırdıktan sonra performans kuşlarımı bi uçurdum 15 kere döndükten sonra çatıya kondular şok oldum gerçekten 1 saat uçan kuşlar neden uçmuyor diye tabi çatıyla yer arasında fark var bende fazla uçmaz diye düşünüyordum ama en azından 30 dk. uçarlar diye düşünüyordum ama hiç uçmuyorlar.evimizin önünden büyük bir bina var oraya alıştılar kuşlar 2-3 dk. uçtuktan sonra oraya konuyolar kümesimde sorun yok çok özen verdim kümesimin masrafı en az 300-400 tl. demir kapı,ızgaralıklar vs. vs. baya bi emek harcadım yani ancak şöle bi sorun var 1 çift sarım var çok değerli kuşlar ikiside performans güvercini diğer evdeyken 1.5 - 2 saat arası uçuyolardı dedim burda uçmuyolar bari yavrusunu alayım neyse kuşları uçurmadım dişisi yumurtladı sonra baktım 1 yumurta çürümüş gerçekten üzüldüm ama yapıcak bişey yok diğer yumurtanın sağlıklı çıkmasını çok istedim yavruda çıktı dişi sarı basma tepe erkeği düzdü yavruda basma tepe ç ıktı çok sevindim yavru kanatlanmaya başladı yeme düşmesine 1 hafta kala kaldıki birdahaki gün yavru öldü :( kuşun kaderidir diye birşey yapmadım ama 2-3 tane yavrum daha öldü büyük abilerime sorduklarımda rutubetten diyolar kümesi çözerimde kuş uçurma olayını nasıl çözeceğim bilmiyorum yardım etmeniz dileğiyle saygılar.

bendede bu sıkıntı mevcut artık kusa bırakıyorum 1 gun ucuyor 1 gun ucmuyor yanlız sole bısey dıkkatımı cektı bende yerde beslıyorum yenı buyuyen yavru kızması kus lar daha heycanlı daha cok ucmak ıstıyolar onların pesıne salıyorum ergen kusları daha fazla ucum performansı alıyorum bulundugun mevkı ıtıbarıyle catıya konmalarını engellıyemessın cunku yerde yuvan ve anladım kadarı ıle pek sagın solun acık deıl daha yenı yetıstırdıgın ucurmaya basladıgın kuslarla sal ole bıde dene .. zaten baska bısey gelmez elınden. gecmıs olsun yavrulara bu arada

Zaten yavrular ölünce insanda zevk mevk kalmıyor

abi 11 yaşındayım kuşları deynek gibi bişile kovalabilirsin veya normal kovayabilirsin

uzaktan atarak acmayi dene baska bir sey gelmez elinden ama yerde besleyen herkeste bu sorun oluyor iyi kotu...

Abiler taklacı besliyorum yerde 8 kuşum var ama yerde yüksek kümesin 4m önünde 2,5m çatı var kuşlar oraya konuyor uçmuyor nolur yardımcı olun
--- Mesaj güncellendi ---
Yani bi çözüm önerisi verin ilk aldığım 3 kuşu erken saldım uçtular oyunda oynuyorlar sonra kümeses zorla indirdim ondan sonra 1 hafta kanatlarını bantladım ondan sonra saldım şimdi ise uçmuyorlar çatıya konup kümesede geç geliyorlar yani tavuk ggibi daha şimdiye kadar balkondan attım ama yine çatıya konuyorlar ne yapmam lazım

Bir hafta önce uçan kuşun şimdi uçmama sebebi bana yumurtlayacaklarmış gibi geliyor. Bu ihtimal olabilirmi kuşlar çiftleşiyormu ?

Yani bi çözüm önerisi verin ilk aldığım 3 kuşu erken saldım uçtular oyunda oynuyorlar sonra kümeses zorla indirdim ondan sonra 1 hafta kanatlarını bantladım ondan sonra saldım şimdi ise uçmuyorlar çatıya konup kümesede geç geliyorlar yani tavuk ggibi daha şimdiye kadar balkondan attım ama yü
Hayır abi bugün aç saldım uçtular ama 5dk uçuyorlar sonra kendilerini komşuların çatılarına konuyorlar ne yapmam lasım

Kuşlar ciftlesiyormu ?? Hemen kümese girmek istiyorlarmi ??? Erkek disiyi yumurtaliga cekmeye calisiyormu ?

Hayır abi bugün aç saldım uçtular amayok abi çiftleşme yok kümesede çekmiyor kuşlar uçuyor sonra kümese değilde karşı 8,9metre uzaktaki komşunun çatıya konuyorlar ordan kalkmıyorlar ve acıkınca da kümese geliyorlar durum bu
En çokta kümesin yanındaki eve konuyorla kümesin her yeri açık köyde yüksekte kümes yerde ama yüksekde bizim köy ama kuşlar bazen hiç uçmuyor direk çatıya gidiyor
Abi kuşları yeeni aldığımda kaçtılar yçtular alışıncada çatılara konmaya başladılar

Bu şekilde ucmayan kac kuşunuz var ? Belkide yanlarında baska kuş olmadığı için uçmuyor olabilirler.

bugün uçtular ama 5dk sonra başka çatıya konuyorlar ben buna sinir oluyorum gel kümese kon evin çarıya konduğunda poşetle ürküdü yorum yani kuşlar uçuyor ama çatıya çok konuyor ne yapmam lazım

Kuslar güneşlenmek için konuyor olabilirler. Sen ucsunlar diye sürekli ürküttügün icin senin kümeste rahat edemediklerinden gelmiyorlardir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Başka çatıya konunca eve geri dönüyorla yani kuşlar çatıdan naaıl yılldırım en az5dk uçup kendilerini çatıya atıyor kümeses 15 dk sonra geliyor beni görmü kümesin yanında kümese inmiyorlar

Çatıya konmalarını engelleyemezsin, sonuçta kuşlar hep uçmazlar. Bir süre uçarlar, taş yerler, çiftleşirler vs. Sen varken kümese gelmemelerinin sebebi senin onları ürkütmenden başka birşey değil. Anladığım kadarıyla güvercin besleme işinde yenisiniz bu kadar acele etmeyin kuşların karekterini çözmeye çalışın.

Tamam sağolun

S.a elindeki kuşlara yapılacak 2 işlem var kuşlarına güveniyor isen damızlık yap uçurma yada hayvanları düzenli bir diyete sok ve yemlendigi yerde rahat bırak ve güneş alan yer olsun. Akşamdan yemledigin kuşları sabahın ilk ışıklarında uçur, uçmayan kümede dönen hayvanı zorlama mutlaka 2 yada 3 tane uçur. Bu uygulamayı hayvanlar kümesin en güvenilir yer olduguna inandıktan sonra yap. Ve yavrularına muhakkak yap eksiklerim olabilir af ola
En önemlisi sabır.

BİZ İNSANLAR HEP KOŞUYORMUYUZ ?
hep uçsun istesen de uçurtma bile rüzgar olmadan uçmaz. demek ki eksik var.
güvercinler ne zaman isterse ..o zaman uçar. oturur - izleriz - keyf alırız.sabır ile bekleriz güzel bir uçuşunu ileride görebilmek için .
o nları hiç kovalamam . benden korkmamalılar, dost olmalıyız onlar ile.
uçmuyorlar mı ? koyarım sepete gelebilecekleri uzaklıktan salarım onları .uçarlar.

https://www.facebook.com/turkeroden/videos/vb.1298752380/10204180638978379/?type=3&theater

yıllardır sabah namazından sonra kuşlarıma yem vermeden uçuruyorum. uçuramadığım kuş olmadı. tabiki uçurma şekli kümesin bulunduğu yere göre farklılık gösteriyor. bulunduğun yer kuş uçurmak için gerçekten sıkıntılı bir yer. böyle bir yerde kart kuşlarını uçurman neredeyse imkansız görünüyor. kızma ve genç kuşları sabah erken saatte düzenli olarak kaldırırsan sonuç alabilirsin. birde uçuracağın kuşun eş tutmamasına özen göstermelisin. yuvada eşi olan kuşun gözü yerde olur. illaki oyun kuşu besleyeceğim diye bir takıntın yoksa kostüm kuşu tavsiye ederim. uçurma sorunun kalmaz. şuanki kumesin oyun kusuna pek elverişli görünmüyor.

Ben de öyle bi yerde kuş uçuruyorum ki kuşun inecek yeri sadece 3 m bi alan yapılacak tek şey kuşları haftada sadece 2 bilemedin 3 kere uçur daha sonra nefes ac kuşlarda 10 gün boyunca 50 m uzaktan sal sürekli uzaklaş 10 gün sonra kuşları 1 hafta dinlendir uçurma yem lerini çok verme kümesde yep çok bırakma bir hafta sonra kuşları uçurmadan bir geçe önce yemle daha sonra her zamanki saat lerinde uçur kuşlara saat belire hep aynı saate uçur

Geri