lordmozard61
Üye
- Ad Soyad
- hakan kondi
- Meslek
- güvercinci
- İlgi Alanı
- Kediler
Abilerim benim yaşım 15. Güvercin besliyorum yaşımın küçük olduğuna bakmayın güvercinciliğin her şeyini neredeyse bilirim 10 yaşında başladım güvercinliğe güvercin falan çalmam öle pis biri değilimdir yani.Şimdi eskiden 5 katlı güzel bi terası olan evde güzel güzel besliyordum kuşlarımı güzelde uçuyolardı performans taklacı güvercinlerim en az 1 saat kadar uçuyolardı.Yani güvercinlerim öyle basir güvercinler değil hepsi kendi yavrularım hepsini kendim söktüm.Neyse şimdi eski evden taşındık yeni bi mahalleye geldik evin üstünde kuş beslenmiyor denedim ama olmuyor kızıyor yöneticiler vs. bende kömürlükte beslemeye karar verdim.30 adet güvercinim vardı kuşlarımı alıştırdıktan sonra performans kuşlarımı bi uçurdum 15 kere döndükten sonra çatıya kondular şok oldum gerçekten 1 saat uçan kuşlar neden uçmuyor diye tabi çatıyla yer arasında fark var bende fazla uçmaz diye düşünüyordum ama en azından 30 dk. uçarlar diye düşünüyordum ama hiç uçmuyorlar.evimizin önünden büyük bir bina var oraya alıştılar kuşlar 2-3 dk. uçtuktan sonra oraya konuyolar kümesimde sorun yok çok özen verdim kümesimin masrafı en az 300-400 tl. demir kapı,ızgaralıklar vs. vs. baya bi emek harcadım yani ancak şöle bi sorun var 1 çift sarım var çok değerli kuşlar ikiside performans güvercini diğer evdeyken 1.5 - 2 saat arası uçuyolardı dedim burda uçmuyolar bari yavrusunu alayım neyse kuşları uçurmadım dişisi yumurtladı sonra baktım 1 yumurta çürümüş gerçekten üzüldüm ama yapıcak bişey yok diğer yumurtanın sağlıklı çıkmasını çok istedim yavruda çıktı dişi sarı basma tepe erkeği düzdü yavruda basma tepe ç ıktı çok sevindim yavru kanatlanmaya başladı yeme düşmesine 1 hafta kala kaldıki birdahaki gün yavru öldü kuşun kaderidir diye birşey yapmadım ama 2-3 tane yavrum daha öldü büyük abilerime sorduklarımda rutubetten diyolar kümesi çözerimde kuş uçurma olayını nasıl çözeceğim bilmiyorum yardım etmeniz dileğiyle saygılar.