Taklacı güvercin alırken nelere dikkat edilmeli!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bozaksala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Bozaksala

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Hüseyin
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar..Geçen hafta antalya güvercin mezatına gittim çok güzel kuşlar aldım diye düşünüyordum dün saldım hepsini uçurdum fişekli diye aldığım kuşlar sırt bile vurmuyor tiplerine baksan onnumaralar bu tip pazarlarda sahibi kuşu satmak için bu süper oyunlu çatıdan inemiyor gibi şeyler söylüyorlar.Kazıklanmamak için Güzel kuşların renkleri ve gözleri dışında değerlendirebileceğimiz püf noktaları nelerdir?

KUŞU UÇARKEN GÖRMEK ... MESELA BEN UÇARKEN GÖRMEDİĞİM KUŞU ALMAM

tetragon33' Alıntı:
Kardeşim taklacı kuşunu adamın kümesine gidip almaya kalkarsan paran yetmez.1 milyardan açıyorlar.Bazıları kuşları para için besliyor.
Bizde öyle mezatlarda denk gelirse alıyoruz.Adam yemin ediyor oyunlu diye güvenerek alıyoruz eve gittiğimizde bakıyoruz ki kuşta oyun falan yok yalan.
En azından soyu bilinen kuş beslemek için ne yapmam lazım bilmiyorum.

Arkadaşlar zaten belirtmişler tekrarlamak gerekirse, oyun kuşu alımında seyredip almak esastır.

Kod:
pazarlarda sahibi kuşu satmak için bu süper oyunlu çatıdan inemiyor gibi şeyler söylüyorlar.
Demişsiniz, bunu da düzeltmek gerekir beslemeye değer, soyu belli, temiz kan bir oyun kuşu ne kadar uzun ve taklalı oynarsa oynasın nihayetinde mutlaka yerine iner. Oyun kuşunun yerine inmemesi övünülecek iyi bir özellik değil aksine, benim açımdan affedilmeyecek büyük bir hatadır. Defaatle(sürekli olarak) yerinden başka yerlere atan hayvan beslenmeye, emek vermeye değmez..

hakanfiliz' Alıntı:
tetragon33' Alıntı:
Kardeşim taklacı kuşunu adamın kümesine gidip almaya kalkarsan paran yetmez.1 milyardan açıyorlar.Bazıları kuşları para için besliyor.
Bizde öyle mezatlarda denk gelirse alıyoruz.Adam yemin ediyor oyunlu diye güvenerek alıyoruz eve gittiğimizde bakıyoruz ki kuşta oyun falan yok yalan.
En azından soyu bilinen kuş beslemek için ne yapmam lazım bilmiyorum.

Aynen öyle herkesin kuşu kendine göre çok kıymetli hele hele bu işi sırf ticarete dökmüş insanlar için.Mesela izletmek için bir yavrusunu uçurtuyorsun yok bu kuşun anasına 5.000 babası 10.000 verdilerde vermedim ama sen yavrusuna 200lira ver götür diye kuşları sanki bulunmaz hint kumaşıymış gibi faiş fiyatlar çekiyorlar.Eğer kuştan anlayabilsem pazarlara çok güzel kuşlar düşebiliyor ama anlayamıyorum işte.Bakıyorum rengi güzel duruşu güzel gözleri güzel sahibide al bunu pişman olmassın 3 saat uçuyor diyor alıyorum eve geliyorum kuş 2 gün sonra ya ölüyor yada uçurunca çatıdan çatıya bile zor uçuyor :)oysaki fişekli kuşların kanatlarına ve kuyruk sayılarınada bakıldığını duymuştum fişeğe kalktığı için kanat kenarlarında pürüzlenme oluyormuş tecrübeli kuşcu abilemizin önerilerini bekliyoruz.

ıyı soylu kus derken bunun cesıtlerı var temız damarı olan bır kusu 50 e 60 a kımse satmaz tanımadıgın bılmedıgın mezatlardan aldıgın kustan hayır gelmez bunun sebebıde cunku mezatdakılerın .%90 ı bırbırını tanır yabancı bırı geldıgınde ne kadar karga kurga var kakalarlar ve fıyat kızıstırıp yuksek fıyatın yabancıya ıtelerler bıldıgın mezattan kus almak her zaman mantıklıdır hıc bır zamanda kus alırken kımseye ınanmıycaksın yk 3 saat ucuyo yok 4 saat ucuyo oynamazsa getır gerı alcam bunlar hıkayedır mezatdan kus alırken ılla odada vurması onemlı degıl kus vardır odada tavandan ınemez ucurursun 10 dk ucmaz atar bır catıya 3 gun yatar kus vardır odada takla atamaz dısarda oyunu superdr mezatlarda esnek kus lara dıkkat et elden kestıklerıne ayak haraketlerıne ve kafa haraketlerıne bak kusu elden 2 3 kere kestıklerınde kusun nefes almasına bak gaga altında yorulmusluk belırtısı varmı adam kusu yatırmıstır kus kumesde sokulmustur dısarda oyun yapmaz ole cok kus cıkıyo ama genelde genc kus almaya bak adamda patlamaz kus sende patlar bellı olmaz sans ısı yada bızım yaptıgımız gıbı yumurta takası es kırarak kendı soylarını cıkar ortaya

top kapı kus pazarından guzel kuslar bula bılırsın cok saglam kuslar gelıyo ve satan kısılerde her hafta ordalar zaten bır sıkıntın oldugu zamanda derdını dınlıyolar saglam bır kanal buldugunda alıs verısını ordan yaparsın mesela topkapıda uzun boylu hafıf tonbul kırlı sakalkı bır satıcı var ısmını anımsayamadım 1 arap aldık 65 e kusu 5. kata bastıramıyoruz

Arkadaşlar ben kuş bakmaya yeni başladım ve kuşları arkdaşımdan aldım arkadaşımla evimin arasında 100 metre var kuşların biri arap biride dumanlı kuşları dışarıya yem atıyorum gelmıyolar ve 2 gün geçti ben dumanlıyı yani erkek kuşu attım dama kondu ondan sonra dişiyi attım dişi kalktı gitti erkekde peşinden arkadaşımın kumesıne gittiler benimkine alışırmı acaba lütfen yardım

Geri