Taklacı güvercin için uygun kümes?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 585858
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

585858

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bahadır KY
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Değerli güvercin sever ağabeylerim, dostlarım, kardeşlerim;
Ben taklacı ırkı güvercin besliyorum, altta resimde kümes hakkındaki sorunlarımı belirttim. Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• kümesten bir görünüm.webp
    kümesten bir görünüm.webp
    49.8 KB · Görüntüleme: 2,185
çiflerimden biri

Ekli dosyalar

• gemerekliler.webp
    gemerekliler.webp
    49.8 KB · Görüntüleme: 2,165
devrik kral. dişi

Ekli dosyalar

• devrik kral.webp
    devrik kral.webp
    148.2 KB · Görüntüleme: 2,158
Yuvan güzel görünüyor.Ama gece neden hepsini kapattığını anlamadım.Eğer yuvanın sağlam kapısı varsa ve açık yerleri yoksa kapatmana gerek yok.Güneş almama durumu kötü.Güvercinler için günün belli saatlerinde güneş ışığı alması çok önemlidir.
Yeni kümes yapmaya gelince iyi bir karar vermişsin.Bu sitede de bir çok kümes örneği var.Kendine en uygun olanı hangisi ise onu seçip yapabilirsin.

guvercin-salmalari-yuvalar-kumesler/ Bu link üzerinden yuvalara bakabilirsin.

Güvercinleri kapatmammın nedeni 1 resimdeki dıştaki yere gece sansar girer ne kadarda telleri muntazam olsabile bu sansar denilen hayvan için açmak çocuk oyuncağı gibi birşey.onun için ileriye doğru görünen yuvalıkların ana kapısını kapatıp sabah açıyorum eşleride bilen birisinin kapatması lazım.Sabah da tekrar açmak lazım.

kümesin güzel , fakat folluklarında için de saman var ; saman kuşların dışkısının kurumasını engeller kurt yapar onu kullanmanı tavsıye etmem oraya bı ızgara koyarsan ıyı olur ( yavru ıcınde yumurta follugu) tavsıye ederım . Aslında ben pek tehlıke goremedım . Gunes gırecek bolumlere 40cm lik bir yer ac oraya demirle sansarın veya baska hayvanın gıremıcegı sekılde kamufulo et (havalndırma) demek ıstedıgımı anlamsındır .

Kuşları eş atarken , renklerine ve ırklarına göre eşleştirmelisin.

Samanı geçen yıl koymuştum fotolar geçen yıla ait bu yıl bilirmisin bilmem yonca bükerler buralarda o yoncanın sap kısımlarını yere atıyorum güvercinler kendi yuvalarını kendileri kuruyor.Yumurtlamamış kuşlarında yuvalarını 10 günde bir temizliyorum.Izgara ve folluk işinide en yakın zamanda halledeceğim inşalah.Bu kümese sadece ilkindi vakti güneş giriyor oda yazın, yeri uygun değil.
Eşleştirmedede haklısın renklere ve ırklara göre eşleştirme yapmam lazım bu çiftim birisinden hediye geldi bende ne yalan söyliyim bu konuda duygusalım ayırmak istemedim.Bide ne erkeğin renginden nede dişinin renginden bulabildim.Cinslerini kırmak istemedim, erkeğin renginde bir yavrum var şuan aşşağıya resmini koyacam o dişi gibi fakat babasıyla eşleyemem.

bahsettiğim yavru

Ekli dosyalar

• IMG_0287.webp
    IMG_0287.webp
    810.4 KB · Görüntüleme: 2,030
aslan55' Alıntı:
kümesin güzel , fakat folluklarında için de saman var ; saman kuşların dışkısının kurumasını engeller kurt yapar onu kullanmanı tavsıye etmem oraya bı ızgara koyarsan ıyı olur ( yavru ıcınde yumurta follugu) tavsıye ederım . Aslında ben pek tehlıke goremedım . Gunes gırecek bolumlere 40cm lik bir yer ac oraya demirle sansarın veya baska hayvanın gıremıcegı sekılde kamufulo et (havalndırma) demek ıstedıgımı anlamsındır .

Kuşları eş atarken , renklerine ve ırklarına göre eşleştirmelisin.

Irk doğru ancak renge taklacı güvercin besleyenlerin çoğu önem vermez.Oyununa önem verir tabiki renk kırığı oyunlu bir kuşmu yoksa tek renk bi kuşmu derseniz oyunları eşitse tabiki herkez tek renk olanı tercih eder :)

Birde sayın arkadaşlarım taklacı güvercin için uygun kümes tipi hangisi olmalı?Yani şunu diyebilirmiyiz; ''taklacı güvercinler şu tür güvercin evlerinde, kümeslerde barındırılmalıdır ki şu özelliklerini sergileyebilsinler'' diyebileceğimiz birşey varmıdır?

585858' Alıntı:
Birde sayın arkadaşlarım taklacı güvercin için uygun kümes tipi hangisi olmalı?Yani şunu diyebilirmiyiz; ''taklacı güvercinler şu tür güvercin evlerinde, kümeslerde barındırılmalıdır ki şu özelliklerini sergileyebilsinler'' diyebileceğimiz birşey varmıdır?
Bana göre öyle birşey yok abim limon kasalarını dizip tünek yaptınmı kuşların şatosu gibi birşey olur :) Yemlik,suluk,temiz ve ferah olduktan sonra hiç bi sorun olmaz

Kuşlarınız iyi gözüküyor fakat temizlik yapabilmek ve kuşların ferah bir ortam yaratması için biraz daha enine bir kümes tavsiye ederim. Saygılar

Geri