Taklacı güvercin resimlerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maviboncuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

maviboncuk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Özkan Fişek
Meslek
Memur
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar.Bayram tatilinde çektiğim fotoğraflardan bazıları.Bol bol uçurdum.Ama gökmavi kızma erkeğimi atmacaya kaptırdım.Atmacasız günler diliyorum herkese.

Ekli dosyalar

• Mavilerim kümeste.webp
    Mavilerim kümeste.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,425
  • Taklacı kuşlarım.webp
    Taklacı kuşlarım.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,436
  • Kümesin tümü.webp
    Kümesin tümü.webp
    2.1 MB · Görüntüleme: 1,458

Ekli dosyalar

• Atmaca aldı bayramda tam oyunu açmıştı.webp
    Atmaca aldı bayramda tam oyunu açmıştı.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,490
  • Taklacı kuşlarım.JPG
    Taklacı kuşlarım.JPG
    2.6 MB · Görüntüleme: 1,385
  • Oyun kuşum boncuk.webp
    Oyun kuşum boncuk.webp
    2.3 MB · Görüntüleme: 1,478
Selamın aleyküm öncelikle paylaşımların için teşekürler güzel kuşlar MAŞALLAH buzmavisi dahada bi ilgimi çekti güzel günlerde uçmaları dileğimle sağlık vede esenliklerde kalın.

güle güle besle...

Sağlıklı , güzel kuşlarınız var, maşallah , yerinizde kuş uçurmak için oldukça müsait gördüğüm kadarı ile ..
Ancak mevsim itibari ile atmaca saldırılarının en yoğun olduğu bir döneme girdik ..
Bu gün benim de bir çikolata yeni oyunlu yavruma atmaca vurdu .. Hemde ne vurma , kuşlkarı uçurdum yeni oyun yapmaya başlayan üç yavruyu uçurdum kısa süre uçtular yirmi dakika falan kadar ancak ..
Kuşlar uçarkende aklıma gelmedi değil, hava çok sisli ve basıktı atmaca saldırısı için ideğal bir hava ..
Ancak bu kış henüz atmaca ile münasebetimiz olmamıştı , taa ki bu güne bu sabaha dek ..
Neyse kuşlar uçtu ve indi çatıya, bizde birkaç arkadaş sohbet ediyoruz çatının yakınında, kuşlarıda görebiliyoruz bu arada , birden kuşkar telaşla havalanı verdi .
Ben anladım tabii bir atmaca saldırısı olduğunu kuşlar telaşla kaçıştı çanının öntarafına geçtim derhal tüm kuşlar havadamı saymak için , iki sini görmüştüm zaten üçümcü kuşu görmeye çalışıyordum hava da ama oda ne atmaca kuşu tutmuş hemen 10 15 metre yakına dereye indirmiş kuşu yoluyor , tabi o bizi daha önce farketmiş olsa gerek ki ne olduğunu anlama fırsatını tam bulamadan kuşla betraber tekrar havalandı ..
Bende arkalarından yükseksesle bağırdım, atmaca saldırılarında kullandığım bir kovalama sesi var o şekilde ,kuşu ayağından kaçırı verdi yada bıraktı tam anlayamadım ..
Bir kezdaha kovalamacaya başladılşar ben yerde çırpınıyorum bu arda , bizim çikolata yavru azmetti atmacadan kurtulmayı başardı sonunda, biraz açık uçtuktan sonra kümese yakın süratli uçmaya devam etti alttan kuş gösterdim insin diye, sersem hayvan tekrar takla atmaya başladı, yavru işte ne halt edeği belli olmuyor ..
Neticede indi sonunda çok ağırdir yarası yok, kanadının omuz kısmında bir yırtık, birkaç morluk, azda sekiyor .. ölmedi ya onada şükür ..
Bizim bu gün atmaca
Olayımız da bu şekilde gerçekleşti ..
Sizin kuşunuzu atmacanın kaptığını yazmışsınız ,bu gün benimde başıma gelince bahsetmek istedim ..
Bu aralar kuş uçururken daha dikkatli olamız lazım .. Hoş dikkatli olsakta yapacak fazlaca bir şey yok ya , yada kuş uçurmayacağız bahara kadar . selamlarŞEREF

Teşekkürler Şeref Bey.Hakikatten koca yaz uçurduk hiçbir şey olmadı.Aralık dedi bayramı yaptık.Neyse bahara uçurmak üzere.Bol yavrulu günler.

s.a maşallah kuşlarınız çok güzel özellikle mavi takım bol yavru ve yumurta alman dilegiyle..

saygılar...

UFUK NEŞE...

Geri