Taklacı Güvercinde En Çok Tercih Edilen Renkler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FeLix_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 61
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K

Taklacı Güvercinde En Çok Tercih Edilen Renkler

• Mavi

Oy: 113 38.2%
  • Beyaz

Oy: 48 16.2%
  • Arap(siyah)

Oy: 43 14.5%
  • Şekeri

Oy: 8 2.7%
  • Portakal

Oy: 2 0.7%
  • Kırmızı

• Limoni

Oy: 6 2.0%
  • Krem

Oy: 10 3.4%
  • Dumanlı

Oy: 75 25.3%
  • Çakmaklı

Oy: 28 9.5%
  • Sabuni

Oy: 35 11.8%
  • Miski

Oy: 26 8.8%
  • Alacalı Bulacalı

• Taklacı beslemiyorum ki ben!

Oy: 5 1.7%
  • Nereden geldim ben buraya?

Oy: 7 2.4%
  • Çay olaydı iyiydi..

Oy: 15 5.1%

• Kullanılan toplam oy
    296

FeLix_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mesut DİNÇER
Meslek
Medikal Kimya
İlgi Alanı
Köpekler
100 kuşçudan en az 60 tanesinin beslemiş olduğu taklacı ırkı güvercinlerde, en çok (üretimde, damızlıkta, kırımlarda) kullanılan renkler başlıca hangileridir? Pek bir merak ettik ve böyle bir anket açtık, anketin içeriğinde her rengi yazmamız mümkün değil tabiki (bir yerlerden çıkıp da ooo seçeneklere pembe koymamışsın demeyin, panter mi bu pembe olsun derim) Bu sebepten ötürü ana bilindik renkleri yazıyorum ki, genelde kuşçu arkadaşlarımızın bir taklacı güvercin alımında veya kümes görüntüsünde hangi renge daha meyilli olduklarını anlayabilelim.

Hoop abi, ben taklasına bakarım, totosuna bakarım, paçasına bakarım gibi şeyler yazmaya pek gerek yok, Malum bunlar zaten bir taklacı kuşta aranılan vazgeçilmez özelliklerdir. buradaki vakit geçirme konusu renk üzerinedir.

Saygılarımı sunarım vesselam.

kuşlarda ensevdigim renk krem havadaki görüntüsü beni çok etkiliyor birde güzel oyun serilerse tadından geçılmez saygılarla...

Kreme bayılıyorum :) şuana kadar güzel bi Krem göremedim ama :D ( reelde ) onun dışında reelde oyun olarak mavi diyebilirim

mademki renk diyorsun mesut

ben kara kusu severim ama istikbal GÖK lerdedir

valla Herkes kusun rengine farklı bisey soyluyor yani her ilde farklı farklı ve bu bana gelmez, bana gore en iyi renk Ankara BOZ u dur. en cok sevdigim hosuma giden renktir.

BARIŞ GÜVERCİNİ ''BEYAZ '' OLSUN . :haha: :slm:

dumanlı ve mavi olsun 3 kruş fazla olsun :)
saygılar

Dursun, çift renk sevenler için 2 oy kullanma hakkı tanıdım ankette, o mu bu mu diye kararsız kalanlar 2 oy kullanabiliyorlar :))

Ben oyun kuşunda her zaman koyu kuşlardan yanayım.Bir tane seçme hakkım varsa her zaman mavi(gök) derim.
Gerçi renkler ve zevkler tartışılmaz (:

Abi taklacıda mavi iyidir :heyo:

oyun kuşu dedıgın kara mavi olur yada beşiksiz dedıgımız boz olur bence tabi :-))

Selam
Mesut kardes verdik oyumuzu sectik Kusumuzun rengini gerci bizim kumeste her renkten var kus kumes guzellestimi bilmem orasini

Mesut kardes emegine ve yuregine saglik hazir yapmisken renk anketini aklima geldi birde bir kac yildir hayatimizin parcasi olan telesekreter musteri hizmet leri yapilsa forumda hani Telefon acinca ne istiyorsan 1 veya 2 tusuna basin diye bantdan konusuyorya onun gibi birsey olsa

Telefon acinca bize yardimci olunsa deseki sayin Kuscular.Org uyeleri
Kusum hasta diyorsaniz 1 e basin
Eger Kusum es tumuyor vede otmuyor diyorsaniz 2 ye
Kusum alacali ve karacali diyorsaniz 3 e
Ben Kus beslemem Karga beslerim diyorsaniz 4 e
Kusumu Atmacalar kapti diyorsaniz 5 e
Ben kus sevdasindan olurum diyorsaniz 6 ya
Ben kus sevdasindan olursem Cay yapmayin Helva severim diyorsaniz 7 Tusuna basin

Ahada ben 7 Tusuna bastim
Forumda boyle bir tele sekreter hizmeti olsa diye aklima geldi senin anketi gorunce

Saka olsun diye yazdim kardes insallah alinmazsin
Saygilar

ANKETTE BİR SEÇENEK VAR ''ÇAY OLAYDI İYİYDİ'' .. :haha: :slm:

Ben bu cins kuşları hiç sevmem ama sabuni ve beyaz tercihimdir.Beyaz kuşu genelde severim sabunide gözüme hoş geliyor diğer mavi çakmaklı falan bana cami avlusundaki yozları anımsatıyor. :heyo:

Sarı dumanlı Çikolata , ..

İlla bi renk seçmek gerekiyosa ben Sabuniyi seçtim.Ama ne sabuni ,miski ,mavisi ,kremlisi vs vs hangisi olursa olsun isterse sazlı sözlü cicili bicili olsun gönlüme göre oynasın benim için o bana yeter.Kuş önce sahibine sonra seyircisine uçar...

Bu anket isi güzel bir aktivite Mesut beye emeginden ve bu güzel düsüncesinden dolayi tesekür ederim Gök benimde oyumu aldi ikinci oyda Dumanliya saygilar

Kusun Tüyü Kuscunun Yalani Bitmez

abi bu krem konusu biraz karışık
bursada sabuniye krem derler diğer ismide boz
istanbulda ise bozdumanlıye (ballı) ya krem diyolar (anadolu yakası)

şimdi istanbuldaki adam kreme oy verirken sabuni diye mi oy veriyor bozdumanlı diyemi

saygılar

nadir rastlanan bir renk benim favorim SİLİK diyorlar burda(kalemsiz buz mavisi)

Soyu daha iyi korunmuş olarak . gök mavi diyorum ben (:

En koyu olanından , mavi .

Mavi 1. sırada dumanlı 2. sırada, hadi bakalım hayırlısı :))

Ben zifiri arap çok tatlı durur. Hele birde ayna kuyruk olursa tadından yenmez :)

BEYAZ-mavi -arap

Zevkler ve Renkler tartışılmaz: Yeri,mevkii ve bölgesi kuş uçurmaya müsait olanlar kendi zevklerine göre kuş besleyip uçurabilirler,ama şurası bir gerçekki atmaca,doğan ve şahin, kuş uçuranların ençok korktukları hayvanların başında gelmektedir,bu hayvanlar son senelerde Ankara'nın bazı bölgelerini adeta kasıp kavuruyorlar,örneğin Etimesgut ve Batıkent'in Askeri havaalanı bölgesine yakın kısımlerinda tabiricaizse adeta terör estiriyorlar.

Bizim evimizin yakınındaki Atlantis avm.merkezinin 25 katlı olan binalarının çatısına yuva yapan bir şahin tam iki senedir kimseye kuş uçurtup oynattırmadı,neyse 20 gündür bu canavar ortalıktan kaybolduda bizim burak'ta kuşları kaldırmaya başladı.

Almanya'da yiğenim bu sene 37 adet kuşu atmaca ve şahine vermiş,resmen bahçedeki yerde duran kuşlara bile saldırıyormuş.
İşin enteresan tarafı bu atmaca ve şahinler ençok bozdumanlı kuşlara saldırıyor ve kesinlikle affetmiyorlarmış,bunun yanı sıra beyaz ve boz renklerdeki kuşlarında hiç şansları yok tabi.

Bizim burada hem gök,diğer adı mavi,hem gökkirli,diğer adı çakmaklı ve gökdumanlı,gökdumanlıkirli renkteki kuşlarımızıda götürdü.
Demek istediğim şuki koyurenk gök,dumanlı ve kirli renkteki kuşların şansları açık renk kuşlara oranla biraz daha fazla,uzun süre havayibaş yapan ve bizim kuşlargibi yüksek uçan kuşların nerenk olursa olsun hemen hemen hiç şansları yok gibi.
Benim renk takıntım yok,yeterki kuşun ayakları kalın tüyleri yumuşak olsun,yabani gökünde şebabı var,bozunda,beyazında şebabı var,bunun yanında herrenk kuşun çirkini olduğu gibi,haliyle güzelide var.
Bence atmacanın çok olduğu yerlerde koyurenk kuşları uçurmak birazdaha avantajlı gibi.

Yeni sezonda herkese atmacanın ve şahinin olmadığı mıntıkalarda,gönüllerince kuş uçurup oynatmayı temenni ederim.
Selam ve sevgilerimle.

Kırkanat olmasın,Guzel oynasın renk fark etmıyor benım ıcın.

Selamlar.

mavi ile dumanlı çekişiyorlar :)

siteye yüklenen resimleri inceledim biraz, çakmaklı oldukça fazla aslında ama demek ki arkadaşlar yokluktan besliyorlar onları :))))

arkadaşlar renk listesinde gök göremedim acaba mavi gök mü bana göre kuşların ana rengi gök sıralamaya sokarsak gök dumanlı kirli arap oyun kuşu bunlardan çıkar

Geri