TAKLACI GÜVERCİNDE UÇARKEN BELE AYAK BAĞLAMA

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adrenailin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

adrenailin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre sefa
Meslek
teknik asistan
İlgi Alanı
Kediler
Oyun kuşlarında dikkatimi çeken uçarken bele ayak bağlama ;Kuş uçarken tek veya çift ayağını belinin üstüne getirip gezmesi ve sefere bu şekilde gelmesi(sanki buraların kıralı benim dermişçesine ellerini belinin arkasına atması ) ve öyle uçması, oyun kuşuna kattıgı özellikleri varmıdır ?
Benim izlenimlerime göre böyle kuşlar dik (90 derece )ve düz şekilde fişeklemekteler ve ayaklar arkada oldugu için kanatta patlama , yenilme gibi durumlar olmamakta.Bu konu hakkında yorumlarını bekliyorum. Özellikle bu tarz kuş besleyenler paylaşırsa memnun olurum.

Saygılarımla .

slm bu özellikte benim kuşlarda var bizim buralarda sedat abinin bütün kuşları ayağını kuyruğuna takar uçar ,kendi kuşu kayıp bile olsa bu şekilde buluyo havada görsün yeter hemen tanır,bence oyun kuşunda olması gereken bi özellik ayağını kuyruğuna takmayan kuşun ayakları biraz uçunca ağrır yer çekiminin etmisiyle halbuki kuşu zaten kanatları uçuruyo bide ayaklarını yük etmesi anlamsız o nedenle ayağını kuyruğuna takan kuş fazla yorulmaz

adrenalin' Alıntı:
Oyun kuşlarında dikkatimi çeken uçarken bele ayak bağlama ;Kuş uçarken tek veya çift ayağını belinin üstüne getirip gezmesi ve sefere bu şekilde gelmesi(sanki buraların kıralı benim dermişçesine ellerini belinin arkasına atması ) ve öyle uçması, oyun kuşuna kattıgı özellikleri varmıdır ?
Benim izlenimlerime göre böyle kuşlar dik (90 derece )ve düz şekilde fişeklemekteler ve ayaklar arkada oldugu için kanatta patlama , yenilme gibi durumlar olmamakta.Bu konu hakkında yorumlarını bekliyorum. Özellikle bu tarz kuş besleyenler paylaşırsa memnun olurum.

Saygılarımla .
slm aleyküm.Aynen benim kuşlarımda böyle yapıyor tek ayagını atıp gezmesi yokmu,ama benim canımı çok sıkıyor,sanki çay molası verecekmiş gibi veya sen bekle ben sefere anca gelirim der gibi sanki ,ehli keyif bir uçuşu var,ama fişeklemeye geldiği zaman çok uzun ve çok seri çıkıyor,seyrederken kalbim yerinden cıkacak gibi oluyor,ama sadece o soyun mensupları yapıyor,bu hareket hayra alametmi onu bilmiyorum ama genetik olduğunu rahatlıkla söyliyebilirim

iyi akşamlar ,yorumlarınız için teşekkürler bende soydan gelen genetik bir davranış oldugu kanısındayım.seyirlik açısından benim hoşuma giden bir görüntü .Ayaklarını belinin üstüne koyması Tolga beyinde belittiği gibi zannediyorum bir dinlenme biçimi çünkü uçarken ayaklarını sarkmadan ve sıkı biçinde içeriye doğru çekmekteler burda belli bir süre sonra kuşta kas yorulmasına neden olan bir unsur.Özelikle sert kuşlarda ayak kasması daha fazla oldugu için kas yorulması yaratacak bir unsur diye düşünüyorum.Tekrardan yorumların içiz teşekkürler .SAYGILARIMLA

arkadaşlar kmi kuş gderken ayalarını çeker veya sanki merdiven tırmanır gibi yapar kimiside böyle kuyruğunun üstüne atar hepsinin verdiği keyif ayrıdır hepsi oyun kuşunun zenginlikleridir

SELAMUN ALEYKÜMBİZİM BURALARDA BUNA KUŞUN EFESİ HASI DERLER HİÇ KİMSENİN ŞİMDİYE KADAR KUŞUN AYAĞINI BELE ATMASINIKÖTÜYE YORDUĞUNU GÖRMEDİM HİÇ KİMSE KÖTÜ DEMEDİ BU BİR SOYA ÇEKİM DİR BEN BÖYLE KUŞLARIN OYNAMADIĞINI GÖRMEDİM HEPSİ OYNAR ALLAHA EMANET OLUN BOL TAKLALAR ESES CENGİZ

s.a iyi akşamlar;

Ayağını kuyruğuna takan kuş! Ne yapmalı? Başlığı altında yazmıştım buraya aynen kopyalayıp yapıştırıyorum.

yer çekiminden dolayı kuşun ayakları yoruluyor devamlı ayaklarını salıyor aşaya,ayaklarını salmaları uçmasını zorlaştırıyor,burda kuşun kurnazlığı öne çıkıyor.bazı kuşlar tek ayağını bazıları ıkı ayağını kuyruğuna takıp uçuyor,ayakları yoruldukları için.

Selamınaleyküm arkadaşlar konuda geçen kuşların yaptığı hareketi benimde iki kardeş kuşumun ikiside yapıyor. Yavrulukta yeni uçtuklarında bu durumu fark ettim. 20 sene önce uçurduğum bazı kuşlarda bu alışkanlığı gine görmüştüm sebebini ve neden kaynaklandığını araştırmamıştım. Ama şimdi uçurduğum yavruların neden böyle yaptığını yakaladım. Kuşlar ilk uçumlarından itibaren gelişmeye ve kas yapmaya başladıkları için yere indiklerinde ayağı kas çekmesi olduğunu gözlemledim. Ayriyetten kuşların boyları ve ayak uzunlukları biraz fazla ama kuşların oyunu uzun gidişi ve hızı gerçekten harika. Konuyu kendimce toparlarsam benim kanımca kuşun ayak kası çekmesinden kaynaklı diye düşünüyorum nacizane düşüncemi paylaşmak istedim herkeze hayırlı günler diliyorum.

Geri