Taklacı Güvercinim Konduğu Yerden Gelemiyor !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayrancılar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yasir yıldırım
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
Benim 1 Tane Dişi Miski Taklacım Var Daha Yeni Eş Aldı İlk Çifleşmesi , Önceden Uçtuğunda Fazla Takla Sorunu Yoktuu Rahatça Uçabiliyordu Havada Taklasını Atıyordu , Eş Aldıktan Sonra 1 Saat ten Fazla Uçyr 60-70 Tanede Rahat Takla Atyr Ama Bir Başka Çatıya Kondumu Ordan Kalkamaya Çalşyr O Apartmanın Üstünde Takla Atıp Geri Oraya Konyr Benm Çatıya Gelmyr , Sorun ,Nedir Sizce

valla benim düşüncem bu ben de kuşlrımı kendi çatımdan uçuruyorum ve bu yüzden ben çatıda olduğumda çatıya konmuyorlar uçuyorlar ve başka çatıdan benim çatıya bakıyorlar ben ne zaman o çatıdan ayrılsam hep dikkatle izledim ben olmadığım zaman çatıma geliyorlar yani belkide kendilerini sen varken güvende hissedemiyorlardır yani bir kerede çatıdan ayrıl derim bu benim düşüncem bana sorarsan böyle yap derim yine de başkalarından yardım almanı tavsiye ederim

yavrudan yetişmeyen kuşlarda bu sorun oluyo ,yavrudan düzgün terbiye edilse kuşun cinside iyi olsa başka çatıya kessen konmaz kuşu aç uçur geldğindede hemen kümese koyma kuş cezalandırıldığını hissetsin kapının ağzında kalsın içerde kuşlar ötüştükçe iyice hırslanacaktır zamanında gelir inerse kümese al yerin uygunsa çok geç geliyosa içeribile koyma çatıda tek yatsın kümesinin değerini bilsin

bide kuş taklaya çok sarıyosa 1 saatte 60-70 takla vuruyo demişin 1 saatte 300-400 takla vurursa kuşun sıkı girmiş orta kuyruklarını al diyecektim ama dediklerine göre kuş her turda 1-2 takla anca atıyo nasıl çatıdan kalkamadığını anlamadım senin kuşun sıkı değil şu olabilir sadece sen kuşu geç açmışındır yani yavruyken sökmemişindir. bu nedenle tam kalkmak isteyince takla vurup çatı üzerinde debelenip duruyo galiba

Kuş KAlkıo Takla Atmaktan Bir Yere Gidemio Olduğu Yerde Yükseliyo

kuş sık taklada sanırım yakında duzelır.cok zorlanıyorsa kuyruklarına bır lastık sar yada ortadan 4 5kuyruk cek gevsesın bıraz

çok takla atan kuşlarda bu durum genellikle sık sık görünür evin alçaksa inemiodur

kardeş kuşu o çatıdan bir şekilde ürküterek kaldırman lazım diye düşünüyorum. hayvan bir kez kalksın bir daha o sorunu yaşamazsın. 2 -3 kuşta bende de aynısı oldu. anlattığım gibi yaptım.hayvanı ürküttüm mecburen kalktı ve uçtu bir daha da böyle bir sorun yaşamadım o kuşlarda.

Geri