TAKLACI GÜVERCİNLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenker45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

cenker45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ferhat şen
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
taklacı güverinlerim umarım beğenirsiniz.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5MoTDL6WXSc[/youtube]

Maşallah sağlıkla uçurun kuşlarınızı . .. Birde sorum olacak , açık renkli gökleri ( beton gök leri ) oyun kuşu olarakmı besliyorsunuz ? Zira Güneydoğu'da bu renk açık renkli kuşları bazı yerlerde uçurulduğunu gördüm , bu konuyu merak ettim, sizde uçuruyor musunuz , yada kostüm için mi besliyorsunuz merak ettim .. selamlarŞEREF

s.a şerafettin bey bu kuşlar şanlıurfada rahmetli hademe abi nin kürenkleriyle yarım dünyaların karışımından çıkma bir kuştur çok iyi sefer yaparlar. Urfada sadece suphi abimizde vardır 20 yıla aşkın kendisindedir.Tabiki kostüm kuşları değildirler. kanadı geliyor uçuracağım bunları sahibi uçur diye verdi emanet olarak Kuşların tüyleri çok fazladır ve yumuşak ipek gibidirler. ve iridirler çıkarken kanat sesleri hiçbir kuştu olduğunu zannetmiyorum tabi bu adamlar internet video çekimi falan anlamadıkları için pek bilinmezler kuşta satmazlar en son 6 yıl önce bu kuşların anne ve babası çiftli 45 sefer ve 25-35 metre 5 saat uçan kuşlardır. Tabi uçuracağız bunun videosunu çekip internete koyacağız Allahın izniyle. kendinize iyi bakın.

selamün aleyküm bu kuşu çok begedim maşallah güzel fişek atıyor. bu kuşu satıyormusn kardeş günahı neyse verelim istanbulda yaşıyorum oyun kuşu besliyorum yuvamda böle bir kuşa yer var :D

s.a istanbul 'da hakan diye bir arkadaşımıza sattık kuşu kardeş başka zamana inşallah. saygılar

bu kuşun neresi güzel ya ? kuşçuyu kandıracağını sanıyor bu kuş ama bunu kimse yemez, 5 metreden alıyor ağır araç gib yamuk yumuki çıkıyor, gidiyimmi gitmiyimmi ikileminde kalmış, takla sayısı desen yeterli değil, bu kuşlar çok ağır çıkıyor ,zaten hızlı çıkabilen kuşlar iyi kuşlardır, güle güle besleyin

eleştiri kabul etmiyosanız videonuzu koymayınız lütfen eğer siz benim kuşuma böyle diyosanız diğer arkadaşlar size ancak güler. güle güle besleyin kuşunuzu

benim videom yok ferhat bey, söylediklerimin hepsi doğru kus hem çok ağır hemde cok yukardan alıyor, takla sayısı az fişeğide yamuk gülecek birşey yok, yani kalkış fişeğini izletip ona yorum almak istiyosanız bilemem, ama normal fişeği çok kötü bence, işte benim asıl kabullenemediğim bu, şu sakaryalı arkadasın kusuyla senın kusunu bi anket yapalım bakalım hangisi iyi, kötüleyip durdun onu bak kendi kusuna nasıl toz kondurmuyorsun dimi, enteresansınız valla... ha bu arada o kuş bu kuşu kuyrugunda götürür, istersenız anket yapalım hangisi güzel diye, hersey eleştiriye acıktır ama tarafsızına, saygılar

siz eğri çıkan kuşla dik çıkan kuşu nasıl ankete koyarsınız halen anlamış değilim. merak etmeyin bu sitede bu dünyada da benim hiçbir zaman tarafım olmaz siz eğri çıkan kuşu beğenirsiniz ama ben beğenmem beslemem göz var nizam var eğri çıkıyor kuş beğenmedim neden anlamak istemiyorsunuz kuşumun videosu 4 aydır var şimdiye kadar yorum yapmadınız bundan sonramı başladınız yorumlarınıza hem aman herkesin kuşuna güzel diyeyimde başkası benim kuşuma laf sölemesin kusura bakmayın göz ne görürse akıl onu söyler belliki tarafsız olduğunuzu çok belli ediyorsunuz anket yapın kardeşim fakan şu sakarya kuşunun videosunu alttan çekin eğriliğini insanlar fark etsin. Ben videosunu nerden çekmişimse sizde ordan çekin eğrilik düzlük hareketlilik kantarma başı neymiş görelim. gerçi kuşunuz şimdi ekke olmamış yapışmamış ise saygılar. bu arada urfada eğri çıkan kuş eğer sen seviyosan gelip burdan yerinde kuşçulardan izleyip alabilirsin çünkü onlarda beslemiyorlar ayarları çıktımı kuşların sana bedava yine verirler vallaha bak urfalılar cömerttir. saygılar.

bak arkadaşım ben ne o sakaryalı arkadaşı tanırım ne de seni tanırım benim sitede henüz videom yok, ekelerimin resimlerini koydum sadece,yavrular yeni yeme düştü, istersen sorabilirsin hiçbirinizi ne tanıyorum ne biliyorum, sadece dikkatimi cekti herkesin kusuna bi kulp takıyosun, adamın kuşu tabanca gibi sefer cıkarıyor yok ters takla attı bu iyi kus degil yok egri gitti yok beni kandıramaz ! gerek yokki bunlara ya sonucta burası bi paylaşım sitesi yani burda insanların şevkini kırmaya onların kötü düşünmesine sebep olmaya gerek yokki, hakemlik yapmıyoruz burda, begenmediysende uygun lisanla maşallah ama şöle ama böle dersin tabi uygun lisanla ( yani bunu yapamadı yapanlar zaten iyi kuslardır falan diye değil) , sonucta senın kusunda bana göre hiç de nizami değil, sadece fişeği sıra kuslarından biraz uzun okadar, neyiyle övündüğünü anlamadım taban yok atış yok sürat yok... bu arada ben parasız kus almam kardeş, araba parası verip 12 takım kus almısım , senin ve senin gibi düşünenlerin göremeyeceği kuslar, ucurucam kısa süre sonra yavrularını görürsün ozaman anyayı urfayı, ha benim kusumda olmayabilir yani hiç kus sahıbı olmayabilirim ucuramayadabilirim bu benim yorum yapmama mani olamaz, her futbol yorumcusu futbolcumu veya teknik direktör... uzun lafın kısası yasında benden büyük hem seviyelide bi mesleğin var insanlara karsı biraz daha hoşgörülü biraz daha halim olabilirsin, bahsi gecen hiçkimseyide tanımam ne beyazın sahıbını ne sakaryalıyı ne de seni, istediğine de sorabilirsin, saygılar

KUSCU KARDESLERİMİZ EMEKLER VEREREK TAM OLMUS YADA EKSİKLERİ OLAN KUŞLARI PAYLASIM AMAÇLI VİDEOLARINI KOYUYORLAR HER KİM OLURSA OLSUN TESEKKÜR EDİYORUM YALNIZ İZLENEN KUŞDA EKSİKLİKLER OLABİLİR ÇÜNKÜ ESİKSİZ KUŞ YOKTUR AMA BURADAKİ YORUMLARDA KUSCU KARDESLERİMİZİN TECRÜBESİNE BAKIS AÇISINA GÖZLEM VE DENEYİMLERİNE GÖRE HERZAMAN YADA ARASIRADA OLSA KUŞU YETİŞTİRENİN FARK EDEMEYİP VEYA ÖNEMSEMEYİP TE ALGILAYAMADIGI HATALARI DENEYİMLİ YETİŞTİRİCİ VE USTALAR TECRÜBELERİNE DAYANARAK FARK EDERLER ANLATIRLARDA AMA KUŞ SAHİBİ AMA HERHANGİ B,R ARKADASIMIZ OLURSA OLSUN KENDİM DE DAHİL KAALE ALINIRSA EKSİK VE HATALAR EN AZA İNDİRİLEBİLİNİR TABİİ BUDA KARSILIKLI ANLAYIŞ VE KIRICILIKLARA SEBEBİYET VERİLMEDEN ARKADAS DOSTCA YAPILABİLİRSE BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK FAYDAMIZ OLUR DİYORUM

SAYGILAR SUNUYORUM

Arkadaşlar eski bir oyun kuşu besleyen bir arkadaşınız kardeşiniz olarak naçizhane fikrim iştiare yapmaktır mesele bu ıyı bu kötü değil mesele bu paylaşımlardan faydalanmak hepimizin emeği var ....
Bu kuş pazardan 10 TL'ye alınıpta uçurulup video çekilen bir kuş değil kimsenin kuş öyle değil bir yavru almak ne kadar zor öyle değilmi ? Doğru damızlık bul eşleştir yumurta al yattı yatmadı baktı bakmadı şahın dı atamaca idi yemi suyu ilacı zaman mekan daha nice fedakarlıklar ki oyun kuşu uçurmak seyislik ne kadar önemli belki siz belki ben yanlış biliyorum daha neler neler elimizde internet denen bir imkan var neler öğreniyoruz daha da gelişeceğiz ama önce karşılıklı sevgi saygı her kuş yoruma açıktır 4 X 4 lük hiç bir kuş yoktur olmayacaktır da ama buradan bilgi birikim aktarımı ile çok şey gelişecek zamanla zamanla zaman en iyi ilaçtır ,

KARŞILIKLI SEVGİ SAYGI HER ZAMAN önde olmalı unutmayın maddiyatta bir yere kadar herkese saygılar

muharrem abi söylediklerine aynen katılıyorum,her kuşun enaz bir eksiği vardır önemli olan bunu uygun lisanda uygun şeilde beyan etmektir, bu takdir alır tepki değil, emre kardeşimizinde dediği gibi emeğe saygı duymak lazım herseyden önce, eğer bir insan bu devirde atış yapıp hedefe 15 mt üzeri ve 10 sefer civarı tertibatı normalin üstünde oynayan bir kuş uçurursa ben kendi adıma bu kuş yan da gitse tabanda yapmasa bağlamada yapmasa maşallah der saygıyla eyilirim kardeşim benim ve hakkaniyetli tüm insanların görüşü böyledir saygılarımla...

yorumumda bir tarafı haklı bulup bir tarafı haksız buldugum ona göre yorum yaptıgım sanılmasın yanlıs anlasılmasın çatımız altındaki tüm ailemize aynı mesafedeyim bütün her kese saygım sonsuz beklentim sadece yorum ve tartışmalarda birbirimize incitmeden tartısabilmeyi saglamaya yöneliktir benide kuşlarımıda her kes elestirebilir bilemedigim farkedemedigim gözümden kacan olabilir kendim olarak ne kadar olumlu kuşlarla alakalı elestirilirsem eksiklerim farkına varamadıklarım söylenirse benim için kazançtır tecrübedir menmun olurum bu ugras hataların farkına varılarak hatalar yaparak basarısızlıklarında çok olmasıyla aranılana ulaşmanın ilacıdır kişide vede kuşlarda hatalar olmazsa olanlar anlatılmazsa eksiklerimizi yanlıslarımızı göremeyiz diyor saygılar sunuyorum

bu konu şahsileşmeden kuş eleştirilerini kabul etmeyim şahsi eleştri haline getiren ve senin bu kuşları asla görmediğinden ve göremeyeceğinden ucurucam kısa süre sonra yavrularını görürsün ozaman anyayı urfayı gibi cümleler söyleyerek şahsıma ve urfaya karşı saygısızlık yapmana müsade etmem kuşa yorum yaptım demekki sen o şahsın arkadaşı değilsin o kadar insan varken yorum yaparken kuşun sahibi bile bu yorumlara gülerken siz neden bu konu üzerinde 3 gündür olur olmaz laf söylüyorsunuz ben video koyarken olumlu yorumda aldım olumsuz yorumda aldım ama kuşuma yorum aldım ben kuş ustası değilim çok iyi bir kuşçu da değilim belki senin yuvandaki kuşların 1 tanesi benim tüm kuşlarıma bedeldir el oğlunda öyle kuşlar varki ne sen ne ben görmüşüzdür önemli olan bu işi sevgiyle yapmak kuş uçurmak emek vermek ve kuşun seferini izlemek izlettirmek eğer siz başardıysanız o eski ustalar varya gelir izler kuşunuzu ayakları kırılır ayağı kalkamazlar. Bu kesindir her kuşçu kendi kuşunu daha iyi biliyordur.seferini çıkışını yumurtada ne yaptığını yavruda ne yaptığını bazen alaya kestiğini her başta çıkışlarının nizamını takla açışlarını mesafelerini kanadı açık kapalı geldiğini taklasız indiğini neden indiğini neden az sefer yaptığını neden çok sefer yaptığını ham iken kantarma başı yaptığını eş te iken alaya kestiğini gezmesini gezerken yer gezdiğini kuşamı yoksa evinemi gelip sefer yaptığınımı yoksa kendisi sefer yapmak istedimi taklayı vururken kafasını havaya mı diktiği yoksa canı acıdı aşağı kesip seferden kaçtımı bu gözlemler ve bunlar gibi bir sürü faktör ancak sahibinin yorum yapacağı ve gözlemlerinde iyiyse o kuşu hangi gün hangi saatte çok az yada hafif ac şekilde tüyüne göre o kuşun o günkü psikolojisine göre uçurmaya karar verir sen bunları yaparken o kuş yerden yellenir o gün dışarıdan izleyen o kişi 1 kuşu izlemeyle o kuşun sahibimiş kendisi uçurmuş kuşun da babasımış gibi konuşur durur. Aslında ben buraya video koyan arkadaşlarımın kuşun en performanslı döneminde en güzel döneminde en iyi seferlerinde bu videoyu koyduklarını düşünüyorum ki olumsuz yorum almasınlar kuşun asıl halini göstersinler insanlara ki ben de öyle videolarını koydum. Ama bir yanlış var ben şu an kuşum beni doyurmasa ha nefsi doyuran kuş varmıdır yoktur çünkü insan daha iyiye daima gitmek ister. zevkin son noktasına gitmek ister kuş gelsin bir çifte telli oynasın sonra tabanı patlattımı ip gibi tempoyla taklaları dahil olmak üzere 16 lı nakarat halinde çıkarak arada pıt diye takla sesini gelerek 10 20 defa bunu yapsın her çıkışında şimdi siz siz olun bir kuşu bir kere izlemekle o kuşun ne olduğuna karar vermeyin çünkü eğer uçuran kişi gerçekten çok iyi bir ustaysa o bir kere uçurmasına kulak verin yorum yapın kuşa şimdi onun için bizim burada kuşlara yaptığımız yorumlar aslında çok isabetli ve istikrarlı yorumlar değildir herkes kendi kuşunu herkesten iyibilir. Kendisi memnunsa kimsenin lafına bakılmaz icraati ortadadır. saygılarımla.

arkadaşım ben urfaya hakaret etmedim etmemde, ama sen urfadaki bazı kuscular istersen sana bedava kus verirler dersen bende derimki senin o kuscularının alayı kaç para ? karşında çocuk yok derim, durum bundan ibaret yoksa Peygamberler şehridir başımın üstünde yeri vardır o ayrı birşey, kavramları karıştırmayalım birbirine,benim anlatmak istediğimi anladın ferhat bey, uzatmama gerek yok ben sadece biraz daha emeğe saygı duyulması gerekliliğini vurguladım ama sen olayı şahsileştirdin bu bedava kuş olayıyla, sonra da ben şahsileştirdim, ben artık birşey demiyorum kardeş hak var hesap var ona göre insanlara davranalım, kırdıysam hakkını helal et, saygılarımla...

helal hoş olsun ali kardeşim.sende helal et.

ferhat ve ali kardesime karsılıklı anlayıslarından mütevaziliklerinden dolayı kendi adıma tesekkür ediyorum

SAYGILAR

helal olsun kardeş, sağol muharrem abi

s.a kalkışını ve seferlerinden bir kaçtanesini çekmissin gördüğüm kadarıyla yüksekten alıyo bıraz daha alçaltırsa daha iyi olacak bu kuşa bu video ile yorum yapmak mantıklı ve istikrarlı olmaz. kötü de diyemezsin iyi de diyemezsin. güle güle besleyin.

Geri