Taklacı Kuşların Alışma Süreleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan snr....
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

snr....

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
soner salman
Meslek
teknik servis
İlgi Alanı
Kediler
taklacı kuslar ne kadar sürede yeni yuvalarına alısırlar ben 4 adet oyunlu kus aldım ve alalı 4 gün oldu ne zaman ucurmalıyım kusların 2 es esler dişi sabuni erkek cakmaklı dierleri yawruluktan yeni cıkmıslar iyi para verip aldım ne kadar süre sonra salmalıyım ?

abicim genelde taklacılar çok çabuk alışır ama tabi iyi para verdiysen biraz daha beklet belki kafalı kuşlardır.biraz daha bekleddikten sonra önce erkekleri uçurursun bi kaç günden sonrada dişileri uçurursun.

kuşların kanadını normalde 1 hafta ama sen yinede 2hafta bantlı tut daha sonra uçurabilirsin yalnız karınları yarı aç yarı tok olsun

Kümesinizin ya da alıştırmak istediğiniz yerin konumu,beslediğiniz kuş sayısı ve kuşların rahatlığına bağlı olarak bu süre değişir.Kümesinizin konumu iyiyse kapalı veya kör konumda değilse 3-4 gün sonra eşli olan kuşlardan erkeklerin kanadını çözün.Ürkütmemeye özen gösterin bir süre kümese girip çıksınlar alıştıklarından tam emin olduktan sonra yavaş yavaş kaldırmaya başlarsınız.İlk başta çevreyi tanımak için çatıya ya da yüksek bir yere konacaklardır.Çatıda kalacakları süre fazla olabilir sabırla bekleyin indiklerini göreceksiniz.Yanlız damarlı kuşlarsa eski kümeslerini bulmak için ilk kaldırdığınızda daireler çizerek yükselebilirler.Hatta bir süre gözden kaybolabilirler.Eski kümeslerini bulamayınca tekrar kalktıkları yere gelirler.Erkekleri birkaç kere uçurup indirdikten sonra yavaş yavaş diğerlerininde kanatlarını çözersiniz.Bütün bunlar en fazla 1hafta-10gün sürer.

Hayvanları bantlamaya karşıyım kuşunuzun inebilieceği yerleri göstermeye çalışın örneğin kuşları dışardayemlerken yeni aldıklarınızın onları görmesini sağlyaın ama çok para verdiysen 2 hafta beklet

arkadaşlar ilginize cok teşekür ediyorum önerilerinizi dikkate alıcam ... saygılar

bende taklacı besliyorum tek kanadı bant lı 3ile 5 gun tutuyorum cevresini ögrensin die salıyorum 2. veya 3. günde kuş kümesten cıktıgında 2de 1 yukarıya bakıyorsa alışmamıştır daha yok kendi halinde takılıyorsa okuş alışmıştır...

kuşların resimlerini koysaydın ona göre yorum yapardım.
Ama şöle bişey söleyeyim eğer iyi para verdinse bence birer çift yavru almadan o kuşları uçurma kaçsalar bile soyu sende olduğundan üzülmezsin.

Saygılar,

Ebubekir GÜMÜŞ

kuşlar aldığın kişinin usta kuşlarımı,ona geri gider mi? bazı kuşlar 2-3 ay sonra bile eski sahibine geri gidebiliyor. eğer onda uçmamışsa 1 hafta 10 günde alışabilir. bence yavrularını büyüttükten sonra uçurursan paranı garanti etmiş olursun.birde etrafıdaki kuşçular onları yakalamak isteyebilir,tanıdık değillerse dikkatli ol. onlar yokken uçur.

Geri