taklacı kuşların nasıl eğitilmesi konusunda bilgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Omarat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Omarat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Murat Terzi
Meslek
Ogretmen
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Selamlar,

Arkadaşlar ben bangocuyum ve taklacı kuşların nasıl eğitilmesi konusunda bilgim yok. Daha önce çok güzel bir sabuni yakaladım kuş gayet iyi takla atıp uçuyordu. Hatta buradaki mardinci abi,mizin biri kuşu sokaktan görüp benden istemişti. Satmayıp kuşa bir erkek eş aldım ve kuş yumurtladı. Ancak kuş taklaya girdi ve 1 metreden elimden yere bırakırken bile bır iki takla atmaya başladı. Uçmaya zorladığım zamanlarda ise inebildiği dama iner ve bir daha kalkamaz gider damlardan toplardım.
Birgün kuş, kuşçu bir arkadaşımın arkadaşının damına kondu ve kuşu aldı ve bana geri vermeyerek arkadaşlığımızı bitirdi. Samimiyetsizliğinden dolayı arkadaşıma değil ama kuşuma cok acıyorum ve bir daha böyle birşey yaşamak istemiyorum.
Böyle bir durumda ne yapılmalı biligierinizi paylaşırmısınız.

Selamlar...

ark fısatının arkasına bürünmüş çok insan varr merak etme bugun senin kuşun gider yarın onun kuşu gelir. sende aynısını ona yapp hatta kuşunu yakaladım ama vermıcem de yüzünee xd kuşun isterse yavrusu olsunn xd

murat hocam kuş bol taklalıysa eğer bol bol uçurmak gerekir derler bir de kuşlar bir dama alıştımı genelde hep oraya atarlar öncelikle kendi damına alıştırman lazım.. bizim burada pek kuş besleyen olmadığı için ben kuşlarımı rahat bıraktım istediği dama atıyorlar..
ama ekrem kardeşimin dediği gibi bugun senin kuşun gider yarın sana kuş gelir sonuçta ''havada ki kuş kimsenin değildir'' bu laf önemlidir.. tabi arkadaş arasında olan muhabbet üzücü olmuş herşeyde bir hayır vardır..

Omarat' Alıntı:
Selamlar,

Arkadaşlar ben bangocuyum ve taklacı kuşların nasıl eğitilmesi konusunda bilgim yok. Daha önce çok güzel bir sabuni yakaladım kuş gayet iyi takla atıp uçuyordu. Hatta buradaki mardinci abi,mizin biri kuşu sokaktan görüp benden istemişti. Satmayıp kuşa bir erkek eş aldım ve kuş yumurtladı. Ancak kuş taklaya girdi ve 1 metreden elimden yere bırakırken bile bır iki takla atmaya başladı. Uçmaya zorladığım zamanlarda ise inebildiği dama iner ve bir daha kalkamaz gider damlardan toplardım.
Birgün kuş, kuşçu bir arkadaşımın arkadaşının damına kondu ve kuşu aldı ve bana geri vermeyerek arkadaşlığımızı bitirdi. Samimiyetsizliğinden dolayı arkadaşıma değil ama kuşuma cok acıyorum ve bir daha böyle birşey yaşamak istemiyorum.
Böyle bir durumda ne yapılmalı biligierinizi paylaşırmısınız.

Selamlar...

S A Murat kardeş burada bizlerin sana bir şeyler ögretmesi yersiz neden dersen siz bir egitimcisiniz yani siz egitmen olarak çocuklara gençlere ne verebiliyorsunuz ne ögrete biliyorsunuz EN İYİYİ
EN DOGRUYU
EN GÜZELİ
SAYGIYI
SEVGİYİ
BÜYÜK KÜÇÜK SEVGİSİNİ
GÜZEL AHLAK
DİSİPLİN
SABIR
YANİ Sizin egitmen olarak işiniz budur öyle degilmi murat kardeş
Şİmdİ İSE KUŞDAKİ EGİTMENLİGİNİZ ŞÖYLE OLMALIDIR Beni yanlış anlamayınız ister bir arkadaş ister bir dost ister bir agabey olarak siz nasıl isterseniz öyle algılayın
zaten sizin olmayan bir kuştu yine sizin olmadı kuşun peşinede gitmemeniz gerek sizi istemeyeni sizde istemeyin saga sola konuyor diyorsunuz iyikuş evini bilen kuş zaten yumurtası da varken gitmemesi gerekirdi kuşumu yakaladı vermedi diyorsunuz zaten sizde yakalamıştınız sizede yar olmadı merak etmeyin yakalayanada yar olmaz çünkü her ikinizin de kuş üzerinde bir emegi yok kuşçuluk ta mesleginiz gibi
DİSİPLİN
SABIR
EMEK
BAKIM
SEVGİ
ZAMAN
HOŞGÖRÜ
KARŞILIKLI SEVGİ SAYGI
TAMAHKARSIZLIK
ELİNDEKİ İLE YETİNEN
DAHA İYİSİNİDE ARAYAN
PAYLAŞIM
ARKADAŞ VE DOSTLUKTA ÖNEM
FEDAKARLIK GEREKTİRİR Yaşınızda epey var kuş peşine gitmeyiniz kimsenin kuşuna tenezzül etmeyiniz seninki neyse herkesin kide o kuşcu
KUŞA ESİR OLMAMALI
KUŞ KUŞCUYA ESİR OLMALIDIR kendinize presipler ve disiplin edininiz bunlar kuşculugun geregidir
SAYGILAR

ArkadasIar yorumIariniz icin tesekkurIer...
Ben kendimi yanIis ifade ettim sanirim. Sormak istedigim boyIe takIaya giren bir kus iyimidir?
Eger iyiyse' bu kusu nasiI egitmeIiyim ki bu takIAdan cikip normaI haIine donsun? Gaiba bu daha dogru bir cumIe oIdu?
Ayrica Muharrem Bey size katiIiyorum kus benim degiIdi' yakaIamistim. YakaIamamis dahi oIsam paramIa aImis oIsamda bir kusun pesinden gitmem bugune kadarda gitmedim...Ama bazi kusIar farkIidir, farkIi seviIir gaIiba onun icin uzuIdum.
Bence samimi oImayan hersey bitmeIidir, uzatmaya gerek yok, yanIizIik samimiyetsizIikten iyidir...

YorumIariniza tekrar tesekkurIer...

Kuşunuz sık taklaya girmiş sık takla,sık takladan kurtulmak gib aratırsanız sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Kuşunuz sık taklaya girmiş sık takla,sık takladan kurtulmak gib aratırsanız sorunuza cevap bulabilirsiniz.
?

Geri