Taklacı Kuşum yerde top gibi geriye yuvarlanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bozaksala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Bozaksala

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Hüseyin
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar...Dişi taklacılarımdan birtanesi yerde kendi kendine taklalar atıyor zten bu yüzden yerden bir karış bile kalkamadığı için 2 aydır uçamıyor... uçamadığı içinde kanatları tutulmasında diye kendi kendine kanat çırpıyor yerde ama herçırptığında olduğu yerden geriye takla atıyor bazen bunu okadar sık yapıyorki top gibi yuvarlanıyor geriye.elimle alıp hava attığımda paçavra gibi yamuk yumuk taklalar atarak düşüyor kafa üstü.Kuş tüyde kuyruğunu çektim sağlığında herhangi bir problem yok sizce ne yapmalıyım düzelmesi için?

Anlattığınız vaziyete göre kuş resmen kilitlenmiş, sarmala girmiş. Uzun süre uçurmadınız bu kuşu galiba. Bu vaziyetten sonra kuşun bir daha uçabilmesi çok güçtür. Ya kendi kendine zamanla oyun silip tabiri caizse resetliyecek yada bu şekilde kalacak.
Kuşu uçurmak için havaya atmayı denemeyin sakın uçamayıp taklaya saracağı için sert bir şekilde düşüp yaralanabilir.

Kuşu ilk aldığımda bikaç hafta bantlı durdu.Sonra bantını açıp kanatları açılsın diye bikaç kez uçsun diye kovaladım ozamanlarda yerden kalkar kalmaz yamuk yumuk yada kendi ekseni etrafında döner gibi garip şeyler yapıyordu ama iyice zorlayınca bikaç gün uçurdum dolaşmaya başlamıştı diğer kuşlarla.Nolduysa son 1 aydır böyle... hiç kalkamıyor yerden dediğiniz gibi havaya attığımda çok pis düşüyor yere.Kuş şuanda tüğde kuyruklarını çekmiştim acaba kanatlarınıdamı çeksem boyun etrafı tüğlerini felan kuş ferahlarmı?

Gecmis olsun.

bu konuda anladigim kadariyla kus geldiginde yada aldiginizda evde yada odada ucurmamissiniz.
yani bantlayip digerlerinin yaninda birakmissiniz.

konuda olayi daha detayli anlatirsaniz capraz cevap gelmez.

Bu hastalık için herkes farklı bi tedavi yöntemi söyleyebilir.. İyileşir mi bilmiyorum. Ama kuşunuza iyi bakın. Bazı kuşçular böyle hastalıklı kuşları arıyorlar. Uçurmayı sevmeyen, genelde masa kuşu besleyen insanlar böyle kuşları seyir zevki olarak beslerler. Tabi kuşun acı çekmesini umursamazlar.

Arkadaşlar öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekür ederim.Detaylı olarak anlatmak gerekirse bu kuşu ben bikaç kuş ile birlikte kuşcular pazarından aldım satan kişi bana kuşların hepsinin damızlık oldugunu ve ucurulmadığı söyledi ama ne kadar doğru tabi orasını ben bilemicem.Diğer kuslarla birlikte yaklaşık 10 gün kuşların kanatları bantlıydı sonra hepsini açtım uçurdum ama bu kuştaki gariplik daha kanadı bantlıyken dikkatimi çekmişti.bantlı bantlı uçmaya çalısırken kanat çırparken takla atmaya çalışıyordu bende kendi kendime heralde kuş güzel oyunlu oyüzden böyle yapıyor diye düşündüm.Herneyse 10 günden sonra kanadını açıp kovaladığımda kuş dümdüz uçtu arasıra sapıtıp yine olduğu yerde takla atmaya çalıştı mesala düm düz uçuyor tam inecekken 2 karış mesafede takla atıyor yada kendi ekseni etrafında dönüyordu.Sonra git gide bu durum arttı bende 5.katlı apartman damında beslediğim için kuşu kovalamaktan vazgeçtim aşağı düşer diye.Şimdide tavuk gibi besliyorum kuş tamamen sağlıklı gözünde yada kafasında sallabaşa dair eser yok ama gelgelelim kanatlarını çırpmaya görsün hemen geriye dönüveriyor umarım açıklayıcı olmuştur olmassa bir video çekip koyarım ve bişey daha bu hastalık uçurulmayan kuşlarda oluyorsa ve satın aldıgım kişinin söyledigi gibi bu kuslar damızlık olup hiç ucmadılarsa diğer kuslarda neden böyle bişey olmadı?

Geri