Öncelikle paylaşım için teşekkür ederim Abdullah kardeşim.Gerçekten insana anltılmayacak derecede haz veren görüntüler.Malatya taklacıları bugünlere kadar fazla bilinmeyen taklacılarımızdandı.Bunun sebebi ise tamamıyla malatyalı yerel yetiştiricierden kaynaklanmaktadır.Ancak siz istisna olarak bu güvercinin tanıtımında çok güzel çalışmalar sunarak,tanıtımında ,tanınmasında azımsanmayacak yollar katlettiniz.Öncelikle bundan dolayı tüm güvercin sevenler ve yetiştirilenler adına size teşekkürlerimi sitemiz aracılığla iletiyorum.
Ben de bir taklacı yetiştiricisiyim aynı zamanda,güvercin yetiştiriciliğine ilk taklacı besleyerek başladım.Bir sürü taklacı ırkı besledim.Miske,sabni,arap,çakmaklı v.s.Ancak malatya ırkını bütün içtenliğimle söylüorum daha bu sene sitemizde sizlerin tanıtması sayesinde gördüm.Benim gibi daha bir çok arkadaşımın aynı durumda olduğundan şüphem yoktur.
İlk bakışta banada süs güvercini gibi geldiler,hatta demkeşin bir türü mü diye sorular geldi aklıma.Ancak detaylı bir şekilde incelediğimizde kuşların gerçektende gördüklerimiz,ve yorumladıklarımızın aksine çok şaşırtıcı özelliklere sahip olduklarına tanık olduk.Dolayısıyla yetiştiricilerimizin çoğunun bu ırk hakkında fazla bilgisi olmadığından dolayı,o tür yakındığınız yargılarda bulunmalarının başlıca nedenleri arasında,tanıtım eksikliği,ırk hakkında yeterli bilgilere sahip olunmaması gibi etmenler yatmakta.Burada sonuç yine malatyalı yerel yetiştiricilere patlamakta.
Ancak gördüğüm kadarıyla bu eksikliği gidermede ilk adımı sizler atıp,olayı yerel boyuttan çıkarıp ulusal alana taşıma başarısını gösterdiniz.Çünkü sitemizde Türkiyemizin her bölgesinden yetiştiriciler bulunmakta ve forumları takip etmekte.Saygılarıma.
Gökhan AK...