taklacı malatyalı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan malatyali44040
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
www.malatyaguvercini.azbuz.com
Ad Soyad
abdullah koç
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
oynamaz ve gezmez dıyenler ıyı ızlesın bu kusu bol paca taklacılar oynarmıymıs oynamzmıymıs izleyin ve gorunnn.bıldığımız taklacılara tas cıkarırmı cıkarmazmı tıpıne bakarak sus kusu dediğiniz kusları ızleyın sımdı arkadaslar.herkese slmlar.
Sitemiz Üzerinden İzleyemeyenler İçin Alternatif Link : http://www.youtube.com/watch?v=oJ8rCmAs ... re=related

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oJ8rCmAsf24&feature=related[/youtube]

Öncelikle paylaşım için teşekkür ederim Abdullah kardeşim.Gerçekten insana anltılmayacak derecede haz veren görüntüler.Malatya taklacıları bugünlere kadar fazla bilinmeyen taklacılarımızdandı.Bunun sebebi ise tamamıyla malatyalı yerel yetiştiricierden kaynaklanmaktadır.Ancak siz istisna olarak bu güvercinin tanıtımında çok güzel çalışmalar sunarak,tanıtımında ,tanınmasında azımsanmayacak yollar katlettiniz.Öncelikle bundan dolayı tüm güvercin sevenler ve yetiştirilenler adına size teşekkürlerimi sitemiz aracılığla iletiyorum.
Ben de bir taklacı yetiştiricisiyim aynı zamanda,güvercin yetiştiriciliğine ilk taklacı besleyerek başladım.Bir sürü taklacı ırkı besledim.Miske,sabni,arap,çakmaklı v.s.Ancak malatya ırkını bütün içtenliğimle söylüorum daha bu sene sitemizde sizlerin tanıtması sayesinde gördüm.Benim gibi daha bir çok arkadaşımın aynı durumda olduğundan şüphem yoktur.
İlk bakışta banada süs güvercini gibi geldiler,hatta demkeşin bir türü mü diye sorular geldi aklıma.Ancak detaylı bir şekilde incelediğimizde kuşların gerçektende gördüklerimiz,ve yorumladıklarımızın aksine çok şaşırtıcı özelliklere sahip olduklarına tanık olduk.Dolayısıyla yetiştiricilerimizin çoğunun bu ırk hakkında fazla bilgisi olmadığından dolayı,o tür yakındığınız yargılarda bulunmalarının başlıca nedenleri arasında,tanıtım eksikliği,ırk hakkında yeterli bilgilere sahip olunmaması gibi etmenler yatmakta.Burada sonuç yine malatyalı yerel yetiştiricilere patlamakta.
Ancak gördüğüm kadarıyla bu eksikliği gidermede ilk adımı sizler atıp,olayı yerel boyuttan çıkarıp ulusal alana taşıma başarısını gösterdiniz.Çünkü sitemizde Türkiyemizin her bölgesinden yetiştiriciler bulunmakta ve forumları takip etmekte.Saygılarıma.

Gökhan AK...

cok tesekkür ewderim kardes evt dediğin gibi malatyalı yetıstırıcılerın en buyuk eksık yanlarından bırı bu.kuslarını sadece goruntusune bakılarak ılk basta değerlendırılıyor çünkü demkes buhara gibi kusların benzerlerı olduğundan bu kusları gorende onlar gıbı sus kusları dıye dusunuyorlar.ilk olarak millet bu kuslar hakkında bilgilendiklerinden dolayı kımseyede ıspatlayamıyoruz soyledıklerımıze ınandıramıyoruz.İşte ispatlamakbu sekılde olan vıdeoları cekerek sus guvercını olarak gorduklerı kuslarımızın goruslerını ınsallah bu sekılde kuslarımız hakkındakı yanlıs dusunceyı ortadan kaldırmak için bu sekıldekı vıdeolar yararlı olacak dıye dusunuyorum.bu arada suana kadar 4-5 kişi kus ıstedı ve tanıtım amaclı olduğundan uygun fiyatlara veriyorum.daha fazla bılgı almak isteyen arkadaslar benım msn adresımı vede benım sıtemı ziyaret ederek resım vıdeo ve yazıları okuyarak daha fazla bılgılenebılırler.Şimdiden bütün kuscu arkadaslara tesekkür ederim.

youtube sitesi türkiye de yasaklı kapatıldı o yüzden.

Geri