TAKLACI NEDEN TEK UÇURULMALI?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kara64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kara64

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
HüseyiN SoySal
Meslek
yok
İlgi Alanı
HERKEZE MERHABA SAYGILAR MERAK ETTİKLERİMİ SORMAK İSTİYORUM CEVAPLARSANIZ TESEKKÜR EDERİM

1-TAKLACI KUŞLARIN YAVRUSU NE ZAMAN UÇURULMAYA BASLANMALI 25 GÜNLÜK KEN 30 GÜNLÜKKEN GİBİ
2-NEDEN TEK UÇURULMASI GEREK BENİM TANIDIKLARIM TEK UÇURMUYOR KUŞLARIDA ÇOK SAĞLAM KUŞLAR DAMARLARI İYİ
3-KUŞLARI GECE UÇURSAK NOLUR? EKRAFI GÖREBİLİRLERMİ? TANDIGIM ANLATIYORDU BANA: KUŞLARIM BİR KERESİNDE GECE UÇMAYA ALIŞMISTI GECE 2 DE UÇUYORLAR 5- 6 GİBİ İNİYORLARDI DİYOR
4-YAVRU KUŞU UCURDUK 1- 2 AY TAKLAYI SÖKTÜ. BU KUŞUN İYİ SAĞLAM OYUNLU KUŞ OLDUGUNU NEREDEN ANLARIZ. KALİTESİNİ NEYE GÖRE ÖLÇERİZ PUANLARIZ.

SAYGILAR

taklacı güvercinler gerçekten tecrübe gerektiren bir sorumluluktur neden yanlız uçmalı oyunu daha iyi çözer tek uçuşu kontrollüdür tekken daha iyi güzergah çizer ve daha iyi sefere gelip perdaklar taban vurmayı öğrenir yüksek gider sert ve uzun oynar ama diğer kuşlarla uçurursanız kısa sürede oyun bozar kuşlar sürü ile uçarsa sefer yapmaz yüksekte oynar şapşaplar

1- Yavru cızıkken hafiften yerden kalkma alıştırmaları yaptırılmalı. Uçmaya hazırlık olarak. Cızıktan çıkar çıkmaz da uçurulmalı.
2- Şebap besliyorsunuz galiba. Ankara'da pek şebap uçuran yok. Ben de özelliklerini bilmiyorum ama Ankara kuşları yavruyken beraber uçurulur. Birbirlerine bakarak oyun açarlar. Havada çalışmaya başladıklarında yani fışkırıp diğer yavrulardan ayrıldıkları dönemde artık teke düşmüştür. Yalnız uçurulur ki kuş oyununu geliştirsin. Yalnız uçurulmazsa kuş bozulur. Kendini geliştiremez.
3- Şaka yapıyorsun :)
4- İyi bir kuş güzel atışlar yapar. Sinekten kısmaları güzeldir. Yere ne kadar yakın girip sefere çıkarsa o kadar iyidir. Fışkırma yüksekliği mesela 1 direkten fazlaysa ve en az 3-4 takla atıyorsa o kuş bizim standartlarımızda iyidir.

NOT: İyi kuşun tanımı kişiden kişiye göre değişir. Benim için üstte yazdığım özellikleri taşıyan kuşlar iyidir. Başkası "takla atsın, bir iki oynasın yeter" diyebilir. Yani herkesin kuştan bekledikleri farklı olabilir. Saygı duymak lazım.

Taklacı kuş,gerektiğinde tek uçurulmalı;çünkü kanında taşıdığı oyun özelliğini tam olarak o zaman sergileyebilir.Sürekli kalabalık uçarsa gereken oyunu sergileyemez...kendini hep uçuşa verir.

Azalin' Alıntı:
1- Yavru cızıkken hafiften yerden kalkma alıştırmaları yaptırılmalı. Uçmaya hazırlık olarak. Cızıktan çıkar çıkmaz da uçurulmalı.
2- Şebap besliyorsunuz galiba. Ankara'da pek şebap uçuran yok. Ben de özelliklerini bilmiyorum ama Ankara kuşları yavruyken beraber uçurulur. Birbirlerine bakarak oyun açarlar. Havada çalışmaya başladıklarında yani fışkırıp diğer yavrulardan ayrıldıkları dönemde artık teke düşmüştür. Yalnız uçurulur ki kuş oyununu geliştirsin. Yalnız uçurulmazsa kuş bozulur. Kendini geliştiremez.
3- Şaka yapıyorsun :)
4- İyi bir kuş güzel atışlar yapar. Sinekten kısmaları güzeldir. Yere ne kadar yakın girip sefere çıkarsa o kadar iyidir. Fışkırma yüksekliği mesela 1 direkten fazlaysa ve en az 3-4 takla atıyorsa o kuş bizim standartlarımızda iyidir.

NOT: İyi kuşun tanımı kişiden kişiye göre değişir. Benim için üstte yazdığım özellikleri taşıyan kuşlar iyidir. Başkası "takla atsın, bir iki oynasın yeter" diyebilir. Yani herkesin kuştan bekledikleri farklı olabilir. Saygı duymak lazım.

sinekten kısmaları nedir? abi sen kuşları nasıl ucuruyorsun tek tek

zelkif karaaslan' Alıntı:
Taklacı kuş,gerektiğinde tek uçurulmalı;çünkü kanında taşıdığı oyun özelliğini tam olarak o zaman sergileyebilir.Sürekli kalabalık uçarsa gereken oyunu sergileyemez...kendini hep uçuşa verir.

peki abi 5 yada 6 kuş uçuracaksın tek tek bunlar gelistilermi 1 2 saat ucurlar ozaman vakit yetmezki abi sen kuşları nasıl uçuruyorsun?

yavruları nasıl uçuruyorsun?

Hüseyin kardeş,aslında iyi bir kuşçu senede bir iki tane kuş uçurur;olsun beş tane...Gel görelim ki;kuş bakan herkes yinede bizim dediğimiz gibi kuş uçuramaz....Öyle kuşçular varki 20 yıl kuş uçurmuş bir tane düzgün kuş oynatamamış...Bu oyun işi,uçurma işi çok sabır ister...HERKES KUŞ BAKAR AMA;HERKES KUŞÇU OLAMAZ...

Geri